Cine este Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii


Regina Elisabeta a II-a este fiind cel mai longeviv monarh britanic, dar și cel mai în vârstă. Însă știați că aceasta nu a fost niciodată la școală?


In articol:

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact Regina Elisabeta a II-a, dar și care au fost trăirile sale, de-a lungul timpului. În plus, descoperiți și care a fost momentul în care aceasta s-a căsătorit cu Prințul Philip, dar și alte câteva curiozități legate de Regina Elisabeta a II-a.

 

Cine este Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a s-a născut pe data de 21 aprilie, în Mayfair, Londra. Prin urmare, în prezent, are frumoasa vârstă de 96 de ani. Aceasta este regină a 15 state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth, printre care se află și Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Bahamas etc.

Regina Elisabeta a II-a  este primul copil al ducelui și al ducesei de York.

Aceasta a devenit moștenitoarea prezumtivă, după ce tatăl său a urcat pe tron la abdicarea fratelui său, regele Eduard al VIII-lea, în anul 1936.

Puține persoane știu faptul că Regina Elisabeta a II-a a avut parte de o educație privată. Acest lucru înseamnă că a învățat tot ce știe în prezent, chiar de acasă. Aceasta a început să își asume sarcini publice, abia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, atunci când a servit în Serviciul Teritorial Auxiliar.

 

regina elisabeta curiozitati

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Cine este soția lui Serghei Mizil. "Am simţit mereu energii, dar nu m-au interesat."

În luna februarie a anului 1952, tatăl său a murit, iar atunci a fost momentul în care Regina Elisabeta a II-a a devenit șef al Commonwealth și regină a șapte țări independente ale Commonwealth-ului.

De-a lungul timpului,  Regina Elisabeta a II-a  a domnit ca monarh constituțional prin schimbări politice majore, precum descentralizarea puterii în Regatul Unit, decolonizarea Africii etc..

Aceasta a avut nenumărate vizite și întâlniri istorice, printre care se numără și vizita de stat din Republica Irlanda. Evenimentele cu o importantă mare au fost și încoronarea din anul 1953, dar și celebrarea Jubileului de Argint, de Aur, de Diamant și de Platină.

Prin urmare, Regina Elisabeta a II-a poate să fie declarată ca fiind cel mai longeviv monarh britanic și cel mai în vârstă, dar totodată și cel mai longeviv șef de stat în exercițiu și al doilea monarh suveran ca longevitate din istoria lumii.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Cine este Răzvan Simion. „Eu sunt recunoscător până la Dumnezeu tuturor femeilor care au trecut prin viața mea"

 

Regina Elisabeta a II -a a Marii Britanii a fost căsătorită cu  Prințul Philip, Ducele de Edinburgh

În anul 1947, Regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu Philip, Ducele de Edinburgh, cu care are patru copii: Charles (Prinț de Wales), Anne (Prințesa Regală), Andrew (duce de York) și Edward (Conte de Wessex). Aceasta a fost căsătorită timp de 73 de ani cu Prințul Philip, până când din păcate, acesta a trecut în neființă, pe data de 9 aprilie 2021.

Deși povestea lor de iubire a fost una de lungă durată și foarte frumoasă, cei doi au trecut peste multe obstacole de-a lungul timpului. Se pare că  Regina Elisabeta a II-a  l-a întâlnit pe Prințul Philip al Greciei și Danemarcei, în anul 1934 și 1937. Puține persoane știu faptul că cei doi erau de fapt veri îndepărtați.

Deși se afla la o vârstă foarte fragedă, de 13 ani, după o altă întâlnire pe care aceasta a avut-o cu Prințul Philip, în luna iulie a anului 1939, Regina Elisabeta a II-a a spus că s-a îndrăgostit de acesta și au și început să facă schimb de scrisori. Astfel, la vârsta de doar 21 de ani, cei doi și-au anunțat  logodna, pe data de 9 iulie 1947.

Bineînțeles că logodna celor doi nu a fost lipsită de obstacole, însă principalul motiv pare să fi fost legat de Prințul Philip, care la acea vreme nu deținea nicio poziție financiară, era născut în străinătate și avea surori care se căsătoriseră, la acea vreme, cu nobili de proveniență germană, care aveau legături naziste. 

printul philip si regina elisabeta sun verisori

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Cine este Ana Morodan. "Eu vreau să fac bani mulți. Să zicem că pot direct să merg de la această emisiune la aeroport, să plec la Paris"

Marion Crawford a scris: „ Unii dintre consilierii regelui nu l-au considerat suficient de bun pentru ea. El era un prinț fără casă sau regat. Unele ziare au bătut moneda pe originea străină a lui Philip ”.

Cu toate acestea, chiar înainte de nuntă, a fost numit Duce de Edinburgh, acordându-i-se astfel și stilul de „ Alteța Sa Regală” . Astfel, pe data de 20 noiembrie 1947, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip s-au căsătorit la Westminster Abbey. Cei doi au primit cu până la 2.500 de cadouri de nuntă, din întreaga lume.

Regina Elisabeta a II-a  a născut primul său copil, pe prințul Charles, pe data de 14 noiembrie 1948. Cu o lună înainte ca acesta să se nască, regele a emis patențe regale, prin intermediul cărora era permis ca și copiii săi să folosească stilul și titlul de prinț sau prințesă regală, la care nu erau îndreptățiți, din cauza faptului că tatăl lor nu era prinț regal. Cel de-al doilea copil al Reginei Elisabeta a II-a, a fost prințesa Anne, care s-a născut în anul 1950.

printul philip si regina elisabeta imagini de colectie

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Cine este Ștefan Bănică Junior. „Lavinia mi-a adus linişte, echilibru şi este foarte frumos ce se întâmplă... Ne-am căsătorit"

 

Curiozităţi despre Regina Elisabeta a II–a

  • Este singura persoană din Marea Britanie care poate conduce maşina fără să aibă permis.
  • Aceasta nu a mers niciodată la școală, pentru că a avut parte de o educaţie aleasă cu profesori particulari, chiar la ea acasă.
  • În ziua nunţii sale, coroana i s-a rupt, însă cu toate acestea, bijutierul a venit imediat pentru a repara coroana plină cu diamante, astfel fiind bună de purtat în timpul ceremoniei.
  • Regina Elisabeta a II-a  este rudă cu Prinţul Philip, mai exact, erau veri de gradul III. Aceasta este rudă cu regina Victoria din partea tatălui său, iar Prințul Philip era rudă cu regina Victoria din partea mamei sale.
  • Regina Elisabeta a II-a are două zile de naștere. Aceasta este născută pe data de 21 aprilie, însă obișnuiește să îşi serbeze ziua, într-o frumoasă zi de sâmbătă, a lunii iunie. Acest aspect ține de faptul că în general, monarhii care au zile de naștere în lunile mai reci, își programează o zi de naștere suplimentară oficială, pentru momentele în care vremea este mai bună.

regina elisabeta wikipedia

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

[Sursa foto: shutterstock]

Citeste si: Cine este Jamila. "Eu am crezut că o să fac rețete pentru mama, verișoara mea de la Craiova și soacra din Maroc sau prietenele mele din liceu sau facultate."


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este soția lui Serghei Mizil. "Am simţit mereu energii, dar nu m-au interesat."

Adio, Salman Khan! Iulia Vântur se întoarce acasă. Cine a convins-o!

Cine este Iulia Albu. "Am lângă mine un om care mă susține 100%"

Cine este Răzvan Simion. „Eu sunt recunoscător până la Dumnezeu tuturor femeilor care au trecut prin viața mea"

Cine este Ramona Olaru. „Nici dacă eram Angelina Jolie nu se vorbea atât despre mine"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ingredientul secret care se pune în ardeii umpluți pentru a nu se întări
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri