20 Curiozităţi despre Regina Elisabeta a II–a. Era singura persoană care putea conduce mașina fără a avea permis

cine este regina angliei

Regina Elisabeta a II –a a fost unul dintre cei mai longevivi monarhi din Marea Britanie. Află cele mai interesante lucruri despre figura emblematică a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II–a a avut cea mai lungă domnie decât orice alt monarh din istoria Mării Britanii. Ea a devenit o figură emblematică pe tot globul pământesc şi se afla în atenţia presei încă de când era doar un copil.

Regina era cunoscută pentru simţul datoriei şi a devotamentului faţă de serviciu. A realizat numeroase vizite alături de oameni importanți în perioadele de schimbări sociale şi nu numai.

Elisabeta a II–a a continuat să desfășoare un program complet pentru tot ceea ce presupune funcţia pe care a deţinut-o în stat,  de la angajamente, vizite la organizații caritabile și școli, până la găzduirea șefilor de stat.

Elizabeth Alexandra Mary, pe numele real, a fost regina a cincisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea state sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

Într-o călătorie prin istorie, veţi descoperi 20 curiozităţi despre Regina Elisabeta a II–a

Citeste si: Cine a fost Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. "Regina a murit in liniște la Balmoral în această după-amiază"

Regina Elisabeta a II–a

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Cine a fost Lady Diana, Prințesă de Wales. În data de 31 august 1997, Prinţesa Diana şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină

1. Regina Elisabeta a II-a s-a născut la 2:40 AM, în data de 21 aprilie 1926.

Elizabeth s-a născut în Mayfair, Londra şi a fost primul copil al ducelui și ducesei de York. Mai târziu, aceştia au devenit regele George al VI-lea și regina Elisabeta.

2. Încoronarea Elisabetei a fost făcută în data de 2 iunie 1953

Acest eveniment istoric a fost unul dintre cele mai vizionate evenimente televizate. Audienţa a fost de 20 de milioane de urmăritori.

Regina a fost cel mai longeviv monarh care a domnit vreodată în Marea Britanie şi a reuşit s-o depăşească chiar şi pe regina Victoria (stră-stră-străbunica ei).

3. În calitate de Regina a lucrat cu 14 prim-miniștri din Regatul Unit, inclusiv Winston Churchill, Margaret Thatcher și Boris Johnson.

4. Câinii ei preferați erau din rasa corgi. Pembroke Corgi este un câine  scund, îndesat, cu picioare scurte și o față de vulpe.

Puţine persoane ştiu că regina inventat o nouă rasă de câini, încrucişând corgi-ul ei cu un teckel (câinele surorii ei, Prințesa Margareta). Aşa a luat naştere rasa dorgi.

Cine a fost Regina Angliei

Curiozitati despre regina angliei

Regina Elisabeta a II–a

[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citește și: ”Până nu au văzut banii în cont nu m-au operat” Ce sumă colosală a plătit Valentin Sanfira la spitalul din Italia, după accident- radioimpuls.ro

Citeste si: Cine este JOE BIDEN. În 1966, președintele a fost marcat de o tragediei în care și-a pierdut soția și fiica

5. A fost sigura persoană din Marea Britanie care poate conduce mașină fără să aibă permis.

6. Regina Elisabeta a II-a avea două zile de naștere. A fost născută pe data de 21 aprilie, dar mereu şi-a serbat ziua într-o sâmbătă cu vreme frumoasă, din luna iunie. Monarhii cu zile de naștere în lunile mai reci programează de obicei, o zi de naștere suplimentară oficială, când vremea este mai bună pentru o asemenea sărbătoare.

7. Restaurantul preferat se numește Hakkasan şi se află pe strada Bruton nr. 17 din Mayfair (Londra)

8. Regina Elisabeta a II-a a trimis prima dată un e-mail în anul 1976

9. Avea multe hobby-uri printre care se remarca: echitaţia, cursele de porumbei și fotbalul. Era o fană înfocată a echipei Arsenal.

10. Regina Elisabeta a devenit proprietara unei rase numite Y Bwthyn Bach, ce înseamnă „căsuță mică”, la vârsta de șase ani.

Oamenii din Țara Galilor i-au dăruit o casă pe terenul Lojei Regale din Windsor.

Regina angliei wikipedia

Regina Elisabeta a II–a

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Carmen Iohannis, criticată dur pentru ținuta purtată la întâlnirea cu Jill Biden! A apărut în aceeași rochie și la alegerile din 2020: „Rochii din alea ieftine de la piață!”

11. Elisabeta a trimis până acum, aproape 50.000 de felicitări de Crăciun

12. A deținut un elefant, două țestoase uriașe, un jaguar și o pereche de leneşi. Toate aceste animale erau primite cadou şi trăiesc în grădina zoologică din Londra.

13. Regina Elisabeta și-a făcut prima emisiune radio în octombrie 1940, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

14. Nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea într-o excursie din Scoţia. Femeia s-a întâlnit cu turiști americani în timp ce mergea pe jos. Oamenii au întrebat-o dacă locuiește în acea localitate şi dacă a întâlnit-o vreodată pe regină. Cu amuzament, Elisabeta a precizat că: „Nu, nu am văzut-o! Dar tu ai văzut-o!”

Citește și: Radu i-a adresat replici dure unei concurente în ,,Casa iubirii'': ,,Ce dai primești!''. Aceasta a părăsit în lacrimi camera roșie- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- Zborurile care au salvat sute de copii cu afecțiuni grave. Adelina Toncean: ”Mi se pare atât de emoționant când văd zborurile noastre pe tabela aeroportului și avionul pregătit. Realizezi de cât este în stare omenirea”- stirilekanald.ro

15. Regina Elisabeta nu a mers niciodată la școală. Elizabeth (poreclă din copilărie: „Lilibet”) a avut parte de o educație aleasă cu profesori particulari acasă. Același lucru a fost făcut și pentru sora ei mai mică, Prințesa Margareta.

Citeste si: Cine este JILL BIDEN. Joe Biden: "Jill mi-a dat viața înapoi. M-a făcut să încep să cred că familia mea poate fi din nou întreagă”

16. În ziua nunţii ei coroana i s-a rupt. Elizabeth și soțul ei Philip s-au căsătorit în noiembrie 1947. Bijutierul a venit imediat și a reparat coroana plină cu diamante, pentru a putea fi purtată în timpul ceremoniei.

17. Regina Elisabeta a II-a a fost rudă cu prinţul Philip.

Puţine persoane ştiu că Elizabeth și soțul ei, Philip erau veri de gradul III. Elisabeta era rudă cu regina Victoria din partea tatălui ei, iar Philip era rudă cu regina Victoria din partea mamei sale. Prinţul Filip s-a născut în familiile regale din Grecia și Danemarca, dar a renunțat la titlurile sale originale când s-a căsătorit cu Elisabeta. Au fost căsătoriți timp de 73 de ani, până în ziua când el a decedat 9 aprilie 2021.

18. Elisabeth a devenit regină imediat după moartea tatălui ei, în anul 1952. A fost cel mai longeviv monarh din lume.

19. Femeia a deținut toate lebedele și delfinii care înoată în apele Mării Britanii.

Unde locuieste regina angliei

În fiecare an realiza un recensământ pentru a număra păsările și a le verifica starea de sănătate.

Prin statutul pe care-l deţinea, Regina putea revendica dreptul de proprietate asupra tuturor „peștilor regali”, adică sturioni, delfini, balene care locuiesc în apele din jurul Regatului Unit.

20. Regina Elisabeta a II-a putea folosi un bancomat privat la Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta a II–a

[Sursa foto: Shutterstock]Citește și:

Cine este JOE BIDEN. În 1966, președintele a fost marcat de o tragediei în care și-a pierdut soția și fiica

Câţi bani îi intră în conturi lunar lui Carmen Iohannis, soţia preşedintelui. Pentru mulţi romani această sumă este doar un vis!

ego.ro Plante ideale pentru baie. Rezistă fără nicio problemă la umiditate

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro EXCLUSIV! Radu Sîrbu, ex O-Zone și soția au aniversat 22 de ani de căsnicie. Artistul a dezvăluit cum este viața de familie cu trei copii: "Sunt taximetrist, în primul rand"

kanald2.ro „Cred că le dă Roxana bani” Ce a răspuns Florin Salam când a fost întrebat dacă a înșelat-o pe soția lui

kanald.ro „M-am cerut la ea și o să mă cer”. Antoni este hotărât să facă pași spre Larisa după plecarea lui George din „Casa iubirii”! Nu ratați un nou episod incendiar de mâine, 27 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D

stirilekanald.ro EXCLUSIV - Scrisoarea unei mămici la început de an școlar: ”Sistemul de învățământ nu mai e centrat pe elev”/ ”Predarea se face pe repede înainte”/ ”Ce oferă școală în afară de cei 4 pereți ai sălii de clasă?”


Parteneri
Cookies