Câţi bani îi intră în conturi lunar lui Carmen Iohannis, soţia preşedintelui. Pentru mulţi romani această sumă este doar un vis!


Salariile profesorilor au suportat o serie de modificări benefice în ultimii zece ani. Prima doamnă lucrează de peste 37 de ani la stat


In articol:

Învăţământul începuse să devină în trecut, un domeniu greu de ales pentru multe persoane care îşi doreau să devină profesori. Salariile mult prea mici, îi făceau să se reorienteze către alte domenii care erau mult mai bine plătite.

Astfel că, în învăţământ se crease o criză de personal ce a putut fi acoperită cu greu.

Carmen Iohannis este profesoară

Citeste si: Prima Doamnă a Statelor Unite vizitează astăzi România! Cu cine se va întâlni Jill Biden

carmen iohannis varsta

Citeste si: Klaus Iohannis semnează decretele! Se anunță pensionări timpurii!

Deciziile din anii trecuţi au fost luate în beneficiul cadrelor didactice. În prezent, salariile sunt triplate realizând o comparaţie cu anul 2012.

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: „Cum poate să mintă în halul ăsta?” George Burcea nu a mai suportat și a răbufnit în urma atacurilor Andreei Bălan- radioimpuls.ro

Inclusiv salariul lui Carmen Iohannis a crescut în această perioadă.

Unele cadre didactice ajunse la sfârşitul carierei de profesor au un salariu de 4500 lei. Acest salariu este primit de un profesor care a atins un grad mare de experienţă în învăţământ.

Situaţia nu este cea mai bună pentru cei aflaţi la început de drum, aceştia primind între 1.600 de lei si 1.950 de lei. Salariul soţiei preşedintelui României poate fi considerat de unele persoane, a fi unul decent.

Cât câştigă pe luna Carmen Iohannis

Ce venituri are soția președintelui

Carmen Iohannis a  ales să rămână în Sibiu, chiar dacă are un statut important de câțiva ani buni. În vârstă de 61 de ani, Prima Doamnă a României îşi desfăşoară activitatea de profesor în cadrul liceului Colegiul Național Gheorghe Lazăr.

Elevii o apreciază mult şi se mândresc cu profesoara lor de engleză.

Citeste si: Este oficial! Jador se iubește cu o tânără domnișoară și este mai fericit ca niciodată! Cine este iubita artistului: „Aleasa inimii mele”- kanald.ro

Citeste si: Urări 1 Iunie 2023: Mesaje și felicitări pentru Ziua Copilului. ,,Să ai mereu sufletul pur, zâmbetul gingaș și viaţa fără griji. La mulţi ani!''- stirilekanald.ro

Conform declaraţiilor de avere, salariul lui Carmen Iohannis a crescut în fiecare an. Prima Doamnă a reuşit să-şi rotunjească veniturile prin depunerea unui dosar pentru gradaţia de merit, din sesiunea anului 2021. Alţi 232 profesori din judeţ au realizat acelaşi lucru.

Punctajul obţinut de Carmen Iohannis a fost de 102 puncte. Conform Redacţia.ro, soţia preşedintelui câştiga acum un salariu de 3.735 de lei, adică 44.816 lei pe an, după 37 de ani de muncă.

Gradaţia de merit se oferă pe o perioadă de cinci ani, potrivit metodologiei Ministerului Educației.

„Personalul didactic din învăţământ beneficiază de gradaţia de merit, acordată prin concurs.  Această gradaţie se acordă pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar, respectiv al instituţiei de nivel superior şi reprezintă 25% din salariul de bază.  Doar 16% dintre cadrele didactice primesc gradație de merit. Gradaţia de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani. Pentru acordarea gradaţiei de merit se vor avea în vedere numărul de posturi didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar, precum şi numărul de gradaţii de merit acordate.”


Abonează-te pe

Citește și:

Ce salariu are Carmen Iohannis? Soţia lui Klaus Iohannis câştigă foarte puţin pe lângă preşedinte

Cum arăta Carmen Iohannis în tinerețe? Soția președintelui era de o frumusețe răpitoare!

Pe cine înțeapă țânțarii, de fapt. Grupa de sânge pe care o preferă - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Reacția Mariei Guardiola, fiica lui Pepe Guardiola în momentul când l-a văzut pe Julian Alvarez. Imaginile cu modelul au devenit virale - radioimpuls.ro

Beatrice, în lacrimi din cauza comentariilor negative din mediul online. Iris este de partea ei: „Încerc să mă feresc de orice discuție cu Andreea” - kanald2.ro

Horoscop chinezesc joi, 1 Iunie 2023: Zodiile care încep luna cu o veste bună - kanald.ro

Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Rusaliile 2023. De ce trebuie să își pună femeile leuștean, usturoi sau pelin în sân?
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri