Cine este JOE BIDEN. În 1966, președintele a fost marcat de o tragediei în care și-a pierdut soția și fiica


Joe Biden este cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite. Descoperă, în acest articol, întreaga lui biografie.


In articol:

Joseph Robinette Biden Jr. s-a născut pe data de 20 noiembrie 1942 în Pennsylvania, SUA, și este cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite. Părinții lui, Catherine Eugenia Finnegan Biden și Joseph Robinette Biden Sr. l-au susținut și încurajat întotdeauna, drept pentru care a și dus mai departe, în viața sa, o replică celebră spusă de mama lui: „Nimeni nu este mai bun decât tine. Toată lumea este egală pentru tine și toată lumea este egală cu tine”.

Citeste si: CITEŞTE: Ce cifra de destin are VLADIMIR PUTIN. Ce spune despre el această cifră

Ce studii are Joe Biden

joe biden varsta

Cine este Joe Biden

[Sursa foto: Facebook]

Joe Biden- Carieră

După ce a obținut diploma de drept la Universitatea Syracuse, în anul 1968, Joe Biden a urmat studiile și la Universitatea din Delaware. Ulterior, la vârsta de doar 29 de ani, a fost ales senator pentru Delaware. După o lungă perioadă de timp în care a activat în cadrul Comitetului pentru relații externe al Senatului, Biden a devenit președintele acestuia.

De asemenea, Joe Biden a fost reales în Senat de șase ori, devenind ulterior vicepreședintele lui Barack Obama, asta după ce au câștigat alegerile prezidențiale din anul 2008. În timpul mandatelor președintelui Barack Obama, Joe Biden a fost cel de-al 47-lea vicepreședinte, mai exact din 2009 și până în 2017.

Pe data de 25 aprilie 2019, Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale.

Acesta a atins pragul delegat necesar pentru a obține nominalizarea în iunie 2020. Biden și Kamala Harris i-au învins pe președintele Donald Trump și vicepreședintele Mike Pence la alegerile generale. Biden este cel mai în vârstă președinte ales, primul din Delaware și al doilea președinte catolic.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este PAULA CHIRILĂ. Biografie: data nașterii, vârstă, carieră, căsătorie, copil, relație actuală

Cine este Joe Biden

Cine este Joe Biden

[Sursa foto: Facebook]

Joe Biden- viață personală

În 1966, Joe Biden s-a căsătorit cu Neilia Hunter, iar cei doi au avut împreună trei copii. Un accident  teribil i-a zdruncinat viața lui Biden, a cărui carieră era la vremea respectivă pe o linie ascendentă. Soția sa de la vremea respectivă și fiica lor în vârstă de 1 an au murit după ce o remorcă a lovit break-ul în care se aflau, iar cei doi fii au fost internați în spital în urma impactului.

Din cauza tragediei în care și-a pierdut soția și fiica, Joe Biden aproape că a renunțat la cariera politică, însă și-a regăsit puterile și şi-a preluat în ianuarie 1973 funcţia de senator, chiar dacă băieții săi încă se aflau pe patul de spital. 

În 2015, fiul său cel mare, Beau Biden se stinge din viață din cauza cancerului la creier. Acesta avea doar 46 de ani.

Foarte apropiat de familia sa și sfâșiat de durere după decesul lui Beau Biden, renunță să candideze în alegerile prezidenţiale din 2016. 

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este VLADIMIR ZELENSKI, preşedintele Ucrainei

Cine este Joe Biden

Cine este Joe Biden

[Sursa foto: Facebook]

Cine este Jill Jacobs, a doua soție a lui Joe Biden

Jill Jacobs s-a născut la data de 3 iunie 1951, în Hammonton, statul New Jersey. A urmat studiile la Universitatea Delaware, secția Arte și Științe, cu specializarea limba engleză, iar în 1977 s-a căsătorit cu Joe Biden. Aceasta și-a sprijinit mult soțul în tragedia din 2015, când fiul cel mare s-a stins din viață din cauza cancerului. 

Jill Biden a declarat în mai multe rânduri faptul că nu a cedat prea ușor cererilor repetate ale președintelui pentru a-i deveni soție. A acceptat abia a cincea propunere, deoarece își dorea să se asigure că este o relație de durată. 

„Eram o femeie în toată firea, iar tipii cu care mergeam la întâlniri purtau în general jeanși, tricou și saboți. Când a apărut Joe la mine la ușă, îmbrăcat într-o haină sport și mocasini, mi-am zis că asta n-o să meargă nici într-un milion de ani. Dar am fost să vedem «Un bărbat și o femeie» la cinematograf, iar asta ne-a impresionat profund”, a declarat Jill Biden.

Cine este Joe Biden

Cine este Joe Biden

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este DIMA TROFIM. "În momentul în care m-a anunțat mi-a trântit trei teste de sarcină pozitive."

Adio, Salman Khan! Iulia Vântur se întoarce acasă. Cine a convins-o!

Cine este MIRELA VAIDA. „Eu mi-am trăit copilăria în satul tradițional moldovenesc, în Iaşi, într-o zonă cu oameni foarte muncitori"

Cine este Anisia Gafton. „Eu nu ţin neapărat să mă căsătoresc, dar nu cred că aş refuza dacă cineva ar veni cu un ineluş cu diamant."

Cine este SEBASTIAN DOBRINCU. "Nu, nu sunt un copil de bani gata. M-aș considera exact opusul. Am origini foarte modeste, dar și ambiție"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Larisa Iordache. „Nemulţumitului i se ia darul”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri