Cine este Mircea Sandu. „Am zis că trebuie să lupt pentru copii!”


Mircea Sandu este unul dintre cei mai cunoscuți foști sportivi din lumea fotbalului. Însă știați ce vârstă are acesta?


In articol:

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact fostul fotbalist Mircea Sandu, ce vârstă are acesta, dar și care este cariera pe care o preferă mai mult.

În plus, descoperiți și care este boala cu care acesta se confruntă în prezent.

 

Ce vârstă are Mircea Sandu

Mircea Sandu s-a născut pe data de 22 octombrie, în București. Prin urmare, în prezent, are frumoasa vârstă de 70 de ani.

Fostul fotbalist   Mircea Sandu, este cunoscut în lumea sportului și sub porecla de „Nașul”, însă puține persoane știu de la ce anume vine această poreclă, care l-a urmat pe tot parcursul său în lumea fotbalului.

De la Ilie Mălureanu, finul meu. Jucam cu Dinamo, pe Republicii și îi băteam. Dădeam un gol, două, p-acolo. «Sandu Mircea, să trăiești! Nașul lui Dinamo ești! Nașul, Nașul, Nașul!». Toată lumea a spus ulterior, că porecla e din Mafie, din nu știu ce. Nici pomeneală, Ilie Mălureanu este cel care mi-a spus așa.”, a declarat  Mircea Sandu.

mircea sandu wikipedia

Mircea Sandu este unul dintre cei mai cunoscuți foști sportivi din lumea fotbalului

[Sursa foto: wowbiz.ro]

Citeste si: Cine este Cătălin Bordea. „Mama mea avea 16 ani. Nici n-a vrut să audă de mine, a dorit să avorteze, dar nu s-a întâmplat asta."

 

Cine este Mircea Sandu

Mircea Sandu este un fost fotbalist, în prezent, membru cu drepturi depline în Comitetul Executiv al UEFA, încă din anul 2007. Astfel, acesta s-a făcut remarcat în profesia de fotbalist la Sportul Studențesc, acolo unde a performat între anii 1971-1986.

În plus, odată cu trecerea timpului și cu experiența dobândită, Mircea Sandu a câștigat o Cupă Balcanică și a condus Federația Română de Fotbal (august 1990-martie 2014).

Fostul fotbalist Mircea Sandu, a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv”, datorită rezultatelor pe care le-a obținut în preliminariile Campionatului European, dar și pentru calificarea la turneul final, eveniment petrecut în luna martie a anului 2008.

Mircea Sandu este tatăl unei frumoase foste jucătoare de tenis, Raluca Sandu, în urma căsniciei pe care a avut-o cu fosta mare handbalistă, Simona Arghir.

mircea sandu sufera de cancer

Mircea Sandu este unul dintre cei mai cunoscuți foști sportivi din lumea fotbalului

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Citeste si: Cine este Puya (Dragoș Gărdescu). „Îmi e dor de zăpada aia mare, de lunile alea cu troiene până peste cap. Și când ne agățam de mașini sau tramvaie ca să alunecăm pe gheață, ca o sanie."

 

Ce alege Mircea Sandu dintre sport și politică

Este cunoscut deja faptul că   Mircea Sandu a avut o carieră longevivă atât în domeniul sportiv, cât și în cel politic. Prin urmare, în funcție de trăirile sale, de-a lungul timpului, se pare că acesta își amintește cu drag, mai degrabă de cariera de fotbalist.

N-am niciun dubiu, cea de fotbalist! Am jucat 15 ani la Sportul Studențesc, din '71 până în '86. Când m-am dus la Sportul aveam 18 ani, eram un copil între ei. În '72 am ajuns la națională, lângă Dumitrache, Dinu, Lucescu, Nunweiller. Ei abia veniseră din Mexic și eu îi văzusem la televizor! A fost ceva de neînchipuit.”, a dezvăluit fostul fotbalist,  Mircea Sandu.

mircea sandu varsta

Mircea Sandu este unul dintre cei mai cunoscuți foști sportivi din lumea fotbalului

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Citeste si: Cine este Jean Gavril. "Am o viață personală echilibrată alături de soția mea, Bianca, de la care am învățat foarte multe lucruri."

 

Mircea Sandu se confruntă cu o boală grea

Deși cariera sa de fotbalist a avut un succes total, iar acesta a luat parte și la lumea politică, Mircea Sandu s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate odată cu trecerea timpului și cu înaintarea în vârstă. Deși acesta a reușit să învingă de două ori cancerul, se pare că a revenit și în prezent, iar totul s-a declanșat încă din anul 2009.

În februarie 2009 mi-am făcut toate analizele, mă îngrășasem un pic. În august am venit din vacanță, slăbisem 10 kilograme. Și atunci mi-a descoperit doamna doctor două metastaze la lobul mic al ficatului.(...) Mi-am făcut RMN, apoi am ajuns la Supercupa Europei la Monaco.(...) Am găsit un oncolog extraordinar. A făcut o echipă cu chirurg, radiolog, anestezist și am început tratamentul, chimioterapia și radioterapia. Greu!(...) Eu plecam cu avionul duminică, făceam luni, marți tratamentul, miercuri mă întorceam, joi și vineri mergeam la Federație și tot așa. M-a operat în decembrie.(...)

A fost totul extraordinar de bine, n-am avut nicio problemă, nu dureri. Am mai făcut șase luni de chimioterapie și începând cu iunie 2010 n-am mai făcut tratament, doar mergeam la control. A fost o operație grea, o perioadă grea!(...) Am zis că trebuie să lupt pentru copii!(...)

În 2020, m-am dus să fac controlul periodic de rutină. Am descoperit că am o tumoare la plămâni. Mi-au scos-o în iunie 2020. Recent, mi-au mai descoperit una. Acum, am cancer la prostată. Trebuie să o rezolv și p-asta!”, a mărturisit Mircea Sandu.

mircea sandu fost fotbalist

Mircea Sandu este unul dintre cei mai cunoscuți foști sportivi din lumea fotbalului

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Citeste si: Cine este Dinu Gavril. „Am ales să vedem ce și cât putem, să testăm legătura dintre noi și să ne bucurăm de aventură."


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Cătălin Bordea. „Mama mea avea 16 ani. Nici n-a vrut să audă de mine, a dorit să avorteze, dar nu s-a întâmplat asta."

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cine este Nelu Cortea. „Este ieșirea mea oficială din zona de confort. Prea fac duș, prea dorm la mine acasă când vreau eu."

Cine este bunica Gherghina de pe TikTok. „Tu să ai grijă de florile astea, după ce nu o să mai fiu eu, că te mănânc!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Îmi place ce văd acolo.” Armin Nicoară este abonat constant pe platforma pentru adulți a Danielei Crudu! Nașa Georgiana Lobonț a fost pusă în categoria de fantezii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri