Cine este Mioara Velicu. "Noi ne-am crescut unul pe altul, îmbracam hainele unuia altuia"

cine este mioara velicu
Cine este Mioara Velicu. "Noi ne-am crescut unul pe altul, îmbracam hainele unuia altuia"

Descoperă biografia cântăreței de muzică populară, Mioara Velicu. Cât de mult a suferit artista după moartea soţului ei

Mioara Velicu s-a născut în data de 19 octombrie 1944, în satul Ireasca, comuna Gohor a județului Galați. Este o interpretă de muzică populară, ce s-a dedicat cântecului popular românesc.

Mioara Velicu şi-a început cariera artistică în anul 1963, la vârsta de 19 ani. Pasionată de folclorul autentic, Mioara Velicu dorea să îşi croiască o carieră în muzica populară.

Talentul l-a moştenit de la mama ei, care se număra printre cele mai cunoscute cântăreţe ale regiunii. La vârsta de 20 de ani devine solistă a  ansamblului folcloric "Rapsodia Dunării" din Galați. 

Cine este Mioara Velicu

mioara velicu varsta

Citeste si: CITEȘTE: Cine este MARIA CIOBANU. Data nașterii, nume real, căsătorii, copii, vârstă

Recunoscătoare pentru ajutorul pe care l-a primit, îi este colegei sale de breaslă, Maria Ciobanu.

Ciocârlia muzici populare îi oferea evenimente unde putea cânta, pentru a se face cunoscută şi remarcată.

“Eu m-am lansat foarte greu, nu am avut un spate. Așa e în provincie. N-am fost nici deșteaptă, nici frumoasă, a trebuit să îmi fac jocul și să cânt, am avut noroc că Dumnezeu mi-a dat voce. Maria Ciobanu mi-a dat o pâine, ea m-a luat la nunți cu ea.

Îmi prindea bine să merg în colaborări.” , a povestit artista pentru Spynews.

Cum a arătat copilăria Mioarei Velicu

Citeste si: CITEȘTE: Cine a fost Ileana Sărăroiu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, vârstă, moarte

Cum a devenit cunsocută Mioara Velicu

Într-un interviu cu Teo Trandafir, Mioara Velicu a precizat cum a fost copilăria ei.

Cu bucurie şi-a amintit de sărbătorile pascale, dar şi de cele ale Crăciunului. Regretul pe care artistă îl are, este acela că nu are permis de conducere. Acest lucru ar fi ajutat-o destul de mult, mai ales pentru a face cumpărăturile.

“Pe vremea copilăriei mele, ca eu dacă am o vârstă frumoasă, am avut o copilărie frumoasă. Am învăţat tot ce trebuie de la vecini, de la învăţător, de la preot.

Ne duceam să ne imparatsim după fiecare post. Acolo trebuia să te duci să spui totul, cu sufletul curat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Noi ne-am crescut unul pe altul, îmbracam hainele unuia altuia. Eu de la sora mea, sora mea de la cea mai mare. Aveam haine noi de Paşte şi de Crăciun.

Aveam un frate plecat. Mama a vrut să ne aibă lângă ea. Eu nu am putut că m-a lăsat Dumnezeu vocea asta. Nu am spus niciodată că sunt vedeta. Sunt un slujitor al folclorului. Dacă sunt iubita mă obliga să scot amintiri bune, să nu trăiesc din amintiri.

Eu nu m-am obişnuit nici acum cu tot ce avem. Trăiesc modest, dar ştiu să strâng banul şi acum.

Dau nepoatei mele."

Mioara velicu biografie

Citeste si: CITEȘTE: Cine este, cu adevărat, NICULINA STOICAN. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, carieră, vârstă, drama ei

Câți copii are Mioara Velicu

Nu am învăţat să conduc şi îmi pare rău că m-aş fi servit pentru cumpărături. Dar într-un fel am dat şi altuia să mănânce, celui care m-a dus cu maşina. Eu am fost în turnee cu Benone Sinulescu, Maria Ciobanu şi luăm puţin, dar mă vedeau cu vedete astea.” a precizat Mioara Velicu.

Tătal ei era cizmar şi încerca mereu să le îndeplinească dorinţele celor opt copii, făcându-le cele mai frumoase cizmuliţe: ”Eu n-am știut ce este ăla brad, n-am avut când eram mică, dar primeam haine noi și mergeam cu colidul și aduceam acasă tot ce primeam: bani, colaci, nuci. Tata era cizmar și ne făcea cizmulețe, dar cu doar atât, atunci era bucuria aceea autentică, era sinceritate, era dragoste. Am avut o copilărie extraordinar de frumoasă”, a precizat Mioara Velicu într-un interviu televizat.

Turneele prin întreaga ţară, inregistrarile de televiziune şi radio îi aduc consacrarea pe plan naţional. Este angajată între anii 1980 și 1996, la ansamblul "Ciocârlia" din București, al Ministerului de Interne.

Cu cine a fost căsătorită Mioara Velicu

cati copii are mioara velicu

Citeste si: CITEȘTE: Cine a fost PETRICĂ MÎȚU STOIAN. Ce vârstă şi ce avere avea artistul de muzică populară

Mioara Velicu a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de Nicolae Martinescu. Acesta a fost un îndrăgit sportiv al României, fiind campion olimpic și mondial de lupte greco-romane.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

În anul 1972 a câştigat medalia de aur la Munchen. A mai fost medaliat atât la Campionatele Europene, cât şi la Campionatele Mondiale. Mioara Velicu şi Nicolae Martinescu s-au cunoscut în prin intermediul unor prieteni comuni. Artista de muzică populară l-a văzut într-o fotografie. Dragostea lor a durat 38 de ani.

Mioara velicu sot

Citeste si: CITEȘTE: Cine a fost Maria Lătărețu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, copii, vârstă, moarte

În data de 1 aprilie 2013, soţul ei a încetat din viaţă, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon, la tăierea porcului.

“Am pierdut iubirea vieţii mele, mi-e foarte greu, dar am trecut peste momentele grele cu ajutorul publicului. Am reînceput să cânt după un an. Mi-a fost foarte greu. Am fost la psiholog, o singură dată, dar mi-a fost de ajuns. Mi-am pierdut şi sora, şi mama şi tata, dar aici a fost o lovitură groaznică. De aceea sfătuiesc pe oricine să fie extrem de toleranţi în cuplu, pentru că despărţirea este extraordinar de grea şi nu-ţi mai aduce nimeni înapoi ce-ai pierdut. El era un bărbat mai aspru. În momentul în care-i greşeai, nu se mai întorcea niciodată. Nu te mai ierta, se întorcea şi plecă. Nu aş fi tolerat infidelitatea lui, dar nici eu nu i-am greşit niciodată pentru că ştiam că l-aş pierde. Buletinul meu expiră în 2077 şi este musai să trăiesc până atunci.” a povestit Mioara Velicu la scurt timp după ce şi-a pierdut soţul.

Mioara Velicu are o fiică

mioara velicu wikipedia

Căsătoria cu Nicolae Martinescu a avut loc la vârstă de 32 de ani ai artistei. Acesta avea o fiica dintr-o relaţie anterioară şi şi-a dorit un al doilea copil, cu cel care îi devenise soţ. Din nefericire, a pierdut sarcina la trei luni.

"Am răcit şi am pierdut o sarcină la 3 luni. I-a părut extraordinar de rău bărbatului meu pentru că şi-ar fi dorit şi el un copil şi mi-aş fi dorit şi eu să avem un copil împreună!", a declarat cântăreaţa care are o fiică dintr-o relaţie anterioară şi pe care soţul ei a îndrăgit-o mult.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cine este Angela Rusu. "N-am crezut că o să mă mai mărit vreodată! Aveam o repulsie… După trei căsnicii…"

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Cine este IRINA LOGHIN. "Şi astăzi, dacă îmi dai o sapă în mînă şi mă trimiţi pe un rînd să sap, nu se ţine nimeni de mine"

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies