Cine este Maria Cârneci. "Nu am avut o copilărie luxoasă. Eu sunt cea mai mică dintre cei cinci fraţi şi am trăit modest, dar foarte curat."

cine este maria carneci
Cine este Maria Cârneci. "Nu am avut o copilărie luxoasă. Eu sunt cea mai mică dintre cei cinci fraţi şi am trăit modest, dar foarte curat."

Descoperă biografia cântăreţei de muzica populară şi de petrecere, Maria Cârneci.

Maria Cârneci, sub numere real de Maria Petrescu, s-a născut în data de 22 martie 1953, în Perşinari – judeţul Dâmboviţa. Artista de muzică populară şi de petrecere a copilărit în acelaşi sat în care s-a născut şi Ion Dolănescu. Puţine persoane ştiu că Maria Cârneci a fost învăţătoare în satul natal.

Cine este Maria Cârneci şi ce nume are în buletin

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este, cu adevărat, NICULINA STOICAN. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, carieră, vârstă, drama ei

Maria carneci varsta
Maria Cârneci în tinerețe[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este IRINA LOGHIN. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Cum a arătat copilăria Mariei Cârneci

Interpreta de muzica populară s-a născut într-o familie numeroasă.

Copilăria a fost una frumaosa, dar presărată şi cu anumite lipsuri. Cea mai frumoasă amintire a ei este legată de perioada sărbătorilor de iarnă, când pregăteau masa şi casa pentru Crăciun. De asemenea, se bucura mult de mersul la colindat. Chiar dacă a simţit că nu avea multe lucruri pe care orice copil şi le-ar fi dorit atunci când este mic, interpreta de muzică pupulară a generaţiei de aur, se mulţumea cu tot ceea ce îi puteau oferi părinţii ei.
Aceștia uu avea posibilitatea de a-i cumpăra jucării scumpe şi singurică, îşi confecţiona păpuşi din cârpe sau cu mătasea de la porumb.

„Să ştiţi că nu am avut o copilărie luxoasă. Eu sunt cea mai mică dintre cei cinci fraţi (tatăl meu este încă în viaţă) şi am trăit modest, dar foarte curat. Nu am copilărit cu păpuşi Barbie, maşinuţe sau biciclete, dar jucăriile pe care le aveam ni le confecţionam singuri din cârpe.

Îmi aduc aminte că foloseam mătasea de porumb pentru a face părul păpuşilor. Pentru mine valorează infinit mai mult decât cele de astăzi. Dar, aşa cum a fost, copilăria mea a fost perfectă. Părinţii noştri ne-au învăţat ce înseamnă disciplina şi ne împărţeau diverse sarcini. De exemplu, fraţii mei se ocupau de animale, iar noi, fetele, de curăţenie. Eram organizaţi, şi asta a contribuit enorm în formarea caracterului meu. După părerea mea, educaţia porneşte din familie, iar acei şapte ani de acasă, ce nu se învaţă la nicio şcoală, îşi spun cuvântul şi te urmăresc toată viaţa! Educaţia o ai din
familie şi graţie acesteia mă consider un om normal, pe care succesul nu l-a schimbat!”
a mărturisit interpreta pentru Taifasuri.ro

Cum a început să cânte Maria Cârneci

Citeste si: CITEȘTE: Cine este MARIA CIOBANU. Data nașterii, nume real, căsătorii, copii, vârstă

maria carneci wikipedia
Maria Cârneci si soțul ei, Romulus Petrescu[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: CITEȘTE: Cine a fost Ileana Sărăroiu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, vârstă, moarte

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Încă de când era în şcoala primară, Maria se prezenta la fiecare concurs de muzică populară. Debutul l-a avut la în anul 1979, la “Floarea din grădina”, emisiune difuzată de Televiziunea Romană. Cântăreața a fost mereu mândră de meleagurile dâmboviţene şi de darul pe care Dumnezeu i l-a dat, acela de a cânta. Fiind cea mai mică dintre cei cinci fraţi, Maria a trecut şi prin perioade dificile cu banii.

Aceasta a trebuit să strângă bani în tinerețe, pentru a ajunge să plătească orele de canto.

„Totul mi-a fost dat de la Dumnezeu. Nu mi-a recomandat cineva anume să mă fac cântăreaţă, pentru că atunci erau alte timpuri, în care trebuia să dai dovezi palpabile despre ceea ce faci. Soarta cântăreţilor stă în talent, iar destinul este lăsat tot de Dumnezeu. Fiecare om se naşte cu un talent sau cu un noroc al său. Pasiunea pentru muzică o am de când eram copil şi cred că am cântat de cum am început să vorbesc. Acest lucru l-am conştientizat abia în primii ani de şcoală, prin participarea mea la serbările şcolare. Totul a venit de la sine, iar eu… m-am trezit cântând!” a povestit Maria Cârneci pentru aceeaşi publicaţie.

Maria Cârneci a fost căsătorită cu Romulus Petrescu timp de 36 de ani

Citeste si: DEZVĂLUIRE: Cine a fost PETRICĂ MÎȚU STOIAN. Ce vârstă şi ce avere avea artistul de muzică populară

Maria carneci studii
Maria Cârneci si familia ei[Sursa foto: Facebook]

Cum l-a cunoscut Maria Cârneci pe cel care avea să-i devină soț

Maria Cârneci şi-a cunoscut soţul la un concurs de muzică. Dragostea la prima vedere există.. cel puţin aşa a fost pentru cei doi tineri. Romulus era directorului hotelului în care artista urma să înnopteze. Din acea zi şi-au dat seama că nu pot trăi unul fără celălalt şi au rămas împreună. Căsătoria a venit în scurt timp şi apoi a aparut copilul (Eduard).

“L-am întâlnit pe soţul meu, economist de profesie, la concursul «Floarea din Grădină», el fiind director la hotelul în care eram cazată. Încă de la începutul relaţiei am fost de nedespărţit şi nu concepeam ideea de a sta separaţi. Eram tineri şi frumoşi, iar din iubirea noastră a venit pe lume băiatul nostru, Edi. Cred că atunci când am rămas însărcinată a fost cel mai fericit moment din viaţa mea”, a mărturisit Maria Cârneci în cadrul unei emisiuni tv.

Cei doi au fost o pereche unită timp de 36 de ani de căsnicie, până în ziua în care Romulus a decedat. Soţul ei o aştepta acasă cu aplauze, de fiecare dată când revenea de la diferite filmări. Regretul cel mai mare al Mariei Cârneci este acela că nu a mai avut un al doilea copil şi de asemenea, că nu a petrecut atât de mult timp cu familia. Concertele avea mereu prioritate şi trebuia să le onoreze.

Sotul maria carneci varsta
Maria Cârneci si soțul ei[Sursa foto: Wowbiz]

 “În toţi aceşti ani nu am fost aproape de ei când aş fi vrut, fiind plecată cu contracte în străinătate sau în ţară. Publicul meu cel mai fidel sunt soţul şi fiul meu, care mă primesc acasă cu aplauze, ce îmi ung sufletul. În rest, să ştiţi că sunt o soţie şi o mamă absolut normală, dar şi grijulie! La noi în familie se vorbeşte foarte deschis şi ne sfătuim în orice problemă”, a mai povestit interpreta.

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Din nefericire, în data de 25 noiembrie 2019, soţul artistei a pierdut lupta cu o boală necruţătoare. Durerea a fost mare pentru Maria Cârneci, care a rămas văduvă. Chiar şi prezent nu îşi poate imagina că nu o să il mai vadă vreodată.

„Dorul de părinți, sau de copii, sau de jumătatea ta, dacă a fost cât de cât în ordine și a fost o relație bazată pe respect, pe încredere, pe iubire, e ac și când aș zice să uiți să bei apă sau să respiri.

Nu ai cum, nu se poate! Viața mea nu o să mai fie cum a fost, pentru că după atâția ani de conviețuire cu un om de mare caracter și de mare omenie, nu ai cum să …. poate uit că mă mai iau cu treaba, o jumătate de oră, o oră, dar urmă din suflet va rămâne veșnic.

Oricât m-ar încuraja prietenii și familia, sunt lucruri care se pot uita, sunt lucruri care rămân pe veci în suflet. Fără el nu mai pot fi cum am fost!”, a mărturisit Maria Cârneci într-o emisiune.

Speculaţiile presei în privinţa cauzei morţii au foste legate de un cancer la colon. Bărbatul avea vârsta de 65 de ani, în momentul decesului. Dorul legat de pierderea soţului, îi este alinat de cele două nepoţele (Rose Maria şi Jacqueline) pe care le are din partea băiatului ei, Eduard Petrescu.

Maria Cârneci are o colecţie impresionantă de costume populare şi produse de make-up

maria carneci nepoate
Maria Cârneci[Sursa foto: Facebook]

Obişnuită cu apariţiile în faţa publicului spectator sau telespectator, Maria Cârneci a pus mereu preţ pe înfăţişarea sa. De-a lungul timpului artista a strans zeci de costume populare, pe care le îngrijeşte în cel mai mic detaliu. Pentru toate apariţiile ei, a investit multi bani în produse de make-up şi diverse costume costisitoare.

“Mă pricep să cos, dacă mi se rupe ia sau ceva. Nu e femeie aceea care nu știe să calce, să spele, să cârpească. Am foarte multe costume populare. O parte din ce am câștigat în viața asta, am investit-o în costume populare. Cred că am în jur de 60-65. Am de la mama mea câteva îi, pe care le îmbrac foarte rar, pentru că nu mai lucrează nimeni așa ceva acum. Deși ce apar acum: îi, costume populare, nu sunt deloc ieftine, eu totuși am făcut investiții în portul tradițional. E destul de prețioasă și valoroasă colecția. Numai eu mă ocup de costumele mele, eu mi le spăl, eu mi le calc și eu am grijă de ele. Dacă mi se strică ceva, la care nu mă pricep, o am pe sora mea, care mă ajută”, a declarat Maria Cârneci pentru Libertatea.Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cine este Mircea Cîmpeanu, soțul Mariei Ciobanu. "Aș fi făcut orice pentru ea, dar nu am putut să-i dau o părticică din sufletul meu!"

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Momente de coşmar pentru festivalierii Electric Castle 2024: "Ne mișcăm foarte greu". Ce dificultăţi au întâmpinat

Cine a fost Maria Lătărețu. "Un băieţel bălăior, pe nume Gicuţu, La doi ani anişori, micuţul s-a îmbolnăvit de bronhopneumonie şi a murit."

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Han, în fața unei situații tulburătoare

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies