Cine este IRINA LOGHIN. "Şi astăzi, dacă îmi dai o sapă în mînă şi mă trimiţi pe un rînd să sap, nu se ţine nimeni de mine"

Cine este Irina Loghin
Cine este IRINA LOGHIN. "Şi astăzi, dacă îmi dai o sapă în mînă şi mă trimiţi pe un rînd să sap, nu se ţine nimeni de mine"

Află detalii neștiute despre Irina Loghin, una dntre cele mai iubit cântărețe de muzică populară din România.

Irina Loghin s-a născut pe data de 19 februarie 1939, în localitatea Gura Vitioarei, județul Prahova, într-o familie care s-a confruntat cu mari probleme financiare.
Copilăria interpretei a fost dură, atât ea, cât și cei șase frați ai săi fiind nevoiți să muncească din greu de la vârste fragede. Familiei sale i-a fost foarte greu să se descurce atunci când capul familiei a plecat pe front.

Cine este Irina Loghin si cum a arata c opilăria ei

„Am fost învăţată cu munca, de mică. Nici acum nu m-aş da în lături de la nici o muncă. Torc cu plăcere, sap pămîntul… Şi astăzi, dacă îmi dai o sapă în mînă şi mă trimiţi pe un rînd să sap, nu se ţine nimeni de mine.

Mi-a plăcut munca, mi-a plăcut curăţenia mi se spunea «Topor de oase» la noi în sat… Cînd eram mică mergeam după lemne. Ne trezea mama cu noaptea în cap să ne ducem după lemne, în pădure, la ora trei-patru, noaptea, cînd era somnul cel mai dulce. Ne duceam destul de departe, pentru că mai aproape nu mai erau. Uneori eram nevoiţi să urcăm pînă-n vîrf şi veneam cu lemnele în spate.
Adevărate poveri. Pînă la ieşitul zorilor ne duceam de 2-3 ori… Altă soluţie nu aveam. Simţeam că mamei îi era milă de noi, dar asta era situaţia…"
își amintește artista.

Citeste si: //DESCRIERE// Cine este Benone Sinulescu. Biografie: data nașterii, căsătorie, carieră

cati ani are irina loghin

Citeste si: Cine este CONSTANTIN ENCEANU. „Îmi amintesc când mi-a luat mama primul pulover de lâniţă.... era cu trei numere mai mari”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Mama artistei nu o lăuda pentru meritele sale, mai mult îl simțea aproape pe tatăl său. Acesta a susținut-o și a încurajat-o să meargă pe acest drum.
„Mama nu m-a lăudat niciodată, tata simțeam că se bucură. Nu mi-a spus niciodată- Uite, te-am văzut la tv!... Era foarte cochetă, fusese regina balului de la noi din comună cu un costum popular lucrat chiar de ea. Avea o bentiță din catifea verde pe frunte... Erau foarte dibace femeile care țeseau și acum am țesături. Ne-a învățat și pe noi să țesem ca să avem zestre de măritat", a povestit Irina Loghin.

Cariera Irinei Loghin

Irina Loghin este una dintre cele mai cunoscute și apreciate interprete de muzică populară din România și datorită timbrului său deosebit, a fost supranumită ,,regina muzicii populare".
A făcut parte, în calitate de solistă, din ansamblurile de muzică populară românească Ciocârlia, Barbu Lăutaru și Ciprian Porumbescu.
A colaborat cu alți artiști celebrii, cum ar fi: Benone Sinulescu, Ion Dolănescu, Gheorghe Zamfir, Romica Puceanu, Maria Ciobanu, Florin Piersic, Daniela Condurache, Angela Similea, Andra, Fuego.


A colaborat timp de 30 de ani cu casa de discuri Electrecord.

La acea vreme, au circulat zvonuri potrivit cărora artista s-ar fi iubit cu Benone Sinulescu, însă cântăreața neagă cu vehemență acest lucru.
„S-a spus că m-am iubit cu Benone Sinulescu, însă am fost doar prieteni foarte buni. De altfel, pe soțul meu l-am cunoscut prin Benone. Ion Cernea a fost primul și unicul meu bărbat cu acte. Trebuie însă să recunosc că nu am fost îndrăgostită nebunește. Eram mai înaltă decât el, iar la nuntă, în biserică, pe Cernea l-am urcat pe o lădiță.”
Se spune că și binecunoscutul interpret de muzică populară, Ion Dolănescu, i-ar fi făcut curte:
„Toata lumea zicea că noi doi suntem împreună, însă nu a fost așa. El era îndrăgostit de mine, mi-a scris două scrisori de dragoste pe care le am și acum într-o cutie unde păstrez amintirile. Când l-am cunoscut, era militar în termen și a venit la ansamblu îmbrăcat așa. După ce am devenit colegi îmi spunea “Regina”, a mai mărturisit Irina Loghin.

Citeste si: CITEȘTE: Cine este MARIA CIOBANU. Data nașterii, nume real, căsătorii, copii, vârstă

irina loghin biografie

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este MIOARA VELICU. "N-am fost nici deșteaptă, nici frumoasă. Maria Ciobanu mi-a dat o pâine, ea m-a luat la nunți cu ea. Îmi prindea bine să merg în colaborări"

Viața de familie a Irinei Loghin

Irina Loghin este căsătorită cu lon Cernea și are doi copii, Ciprian și Irinuca.

Artista a ajuns la frumoasa vârsta de 82 de ani și se mândrește cu viața pe care a dus-o, fiind în permanență în lumina reflectoarelor.
În tinerețe, Irina Loghin era considerată una dintre cele mai frumoase interprete de muzică populară românească, însă farmecul acesteia nu s-a pierdut odată cu trecerea anilor. „Când crezi că nu te mai poate uimi nimic și că despre o asemenea artistă s-a scris sau s-a speculat deja totul, nu se poate anticipa uimirea de a descoperi o persoană atât de surprinzătoare. Irina Loghin nu este doar un artist care și-a conservat iubirea publicului timp de șase decenii, este o femeie modernă, cu valori despre care astăzi se scriu cărți motivaționale, principii și obiceiuri pe care ea le respectă din instinct și o mare și prea puțin știută sensibilitate și intuiție feminină. O mamă care și-a crescut cei doi copii fără niciun ajutor, un artist care a dus cochetăria și respectul pentru public la maxim (niciodată, nici măcar la nunți sau botezuri) nu mergea să cânte fără echipa ei de lumină și sonorizare, un om atât de iubit încât în anii în care a fost în dizgrația comunistă umplea câmpuri de oameni care veneau s-a asculte", a precizat Irina Păcurariu, realizatoarea emisiunii "Rețeaua de idoli".Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum să te vopsești ca Roxen

4 zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe până la toamnă. Sunt protejate de o aură divină

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Istoria se repetă la Electric Castle 2024. Festivalul a dat peste cap traficul rutier

PORTRET: cine este ROXEN, reprezentanta României la Eurovision

Julia, acuzații aprige la adresa lui Robi! „Mincinos! Poate însemna și ipocrit! Poate însemna mai multe!” Aflați cum va reacționa Robi și ce scandal de proporții se va isca în Casa iubirii, vineri, 19 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies