Cine a inventat TELEFONUL. Invenția a fost prezentată în anul 1876


Bineînțeles că telefonul este un dispozitiv foarte folosit în ziua de astăzi, peste tot în lume. Însă v-ați întrebat vreodată cine l-a inventat?


In articol:

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact inventatorul telefonului, dar și cine a contribuit la această invenție care este folosită de absolut fiecare persoană în parte.

Unii cercetători susțin că omul de știință, inventatorul și inginerul american de origine scoțiană, Alexander Graham Bell a fost cel care a inventat telefonul. În anul 1876, acest om de știință a inventat pentru prima oară în istorie un anumit dispozitiv, prin intermediul căruia putea să emită, dar și să recepționeze cuvintele rostite. Astfel spus, Alexander Graham Bell a reușit să inventeze telefonul, acolo unde, în transmițător, niște unde sonore loveau o diafragmă flexibilă, la care era atașat un magnet.

cum s-a ajuns la inventarea telefonului

Însă totodată, se spune că singurul care a inventat propriu-zis telefonul a fost Antonie Meucci, un inventator absolut genial.

Antonie Meucci a făcut prima sa demonstrație a invenției sale, în anul 1860. Acesta a prezentat un dispozitiv electric, care era în perfectă stare de funcțiune. Antonie Meucci a primit în anul 1871 un brevet provizoriu pentru inventarea telefonului, însă cu cinci ani înainte, acest brevet a fost primit de către Alexander Graham Bell, pentru descoperirea telefonului.

Cine a inventat telefonul

cine a inventat telefonul

Citeste si: Cele mai prăpăstioase zodii! Te numeri printre ele?

Cum s-a ajuns la inventarea telefonului

Încă din anul 1861, un profesor german descoperise un fel de telefon, care era mai degrabă un „aparat de vorbire de la distanță”. Acesta văzând că funcționează noua lui descoperire, nu s-a mai deranjat să continue cu perfecționarea lui.

La o scurtă perioadă, Elisha Gray și Antonio Meucci, ajung să experimenteze și transmiterea sonoră, dar de această dată, prin cabluri electrice. Însă în anul 1873, Alexander Graham Bell a experimentat perfecționarea „telegrafului harmonic”. Experiment care a ajutat peste ceva timp la perfecționarea înregistrării sonore. Acesta a continuat să construiască apoi, „fonoautograful”. Acest aparat înregistra tonul pe un cilindru care avea pe el funingine.

Odată cu înaintarea acestor experimente realizate de Alexander Graham Bell, directorul a trei școli importante, s-a oferit să îi ofere finanțare. Odată cu trecerea timpului, acesta a experimentat și cu aparatul inventat de profesorul german care a denumit aparatul „Telephon”. Acesta fiind și inventatorul inițial al aparatului de telefon realizat în 1861. Iar după ce lui Alexander Graham Bell i s-a acordat acest drept de realizare, ajunge împreună cu Thomas Sanders și Gardiner G. Hubbard să fie proprietarul "Bell Telephone Company".

Citeste si: CITEȘTE: Cine a inventat BECUL

Povestea lui Antonie Meucci

inventatorul telefonului

Din cauza faptului că acesta nu cunoștea mai deloc limba engleză și nu avea destule resurse pentru a trăi și se descurcă din ce în ce mai greu, nu a reușit să trimită până în anul 1874 suma de care era nevoie pentru a reînnoi brevetul său. Această sumă consta în 10 dolari. În momentul în care brevetul lui Bell a fost înregistrat în 1876, inventatorul Meucci a intentat un proces împotriva acestuia, însă din cauza faptului că a murit în anul 1889, nu a mai putut face nimic. Tragicul eveniment având loc înainte ca procesul să fie încheiat.

Prin urmare, nu a mai fost Meucci cel care a primit dreptul de inventator pentru descoperirea telefonului, ci Bell. Însă în anul 2004, cei din Camera Reprezentanților din Statele Unite au decis să îi ofere lui Meucci drepturile pe care acesta le merita și recunoașterea contribuției sale.

Acest lucru nu înseamnă că Bell trebuie condamnat într-un fel sau altul, pentru că acesta a fost cel care a reușit să transforme telefonul într-un obiect funcțional. Cu toate că nu obținea întotdeauna succesul, Bell încerca mai mereu să caute inovații fel de fel. Acesta a contribuit chiar și la inventarea bărcii „hydrofoil”. Această barcă a stabilit un record de 114 km pe oră, la viteza pe apă, în anul 1919. Acest record nu a fost doborât de nimeni timp de zeci de ani.

Citeste si: Loius Vuitton, inspiratie pentru creatorii de huse de telefon!


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este ELENA CHIRIAC. "Tata a ajuns la concluzia că vrea ca fiica lui să facă parte dintr-un astfel de colectiv de oameni corecți"

Coolio, artistul cunoscut pentru piesa Gangsta's Paradise s-a stins din viață la 59 de ani. A fost găsit inconștient, în baie

Gabriela Cristea l-a prins pe Tavi Clonda cu fosta în parcare la mall : 'Da, eram cu fosta în mașină și…'

Bianca Drăgușanu și Alex Bodi s-au despărțit: „Aveți idee în ce context am putut fi mințită de două persoane penibile?”

Două concurente de la Puterea dragostei, agresate în plină stradă: „I-a dat un picior și cu pumnul”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Zodiac chinezesc 30 septembrie 2022. Află ce zodie va fi prinsă cu minciuna
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri