CITEȘTE: Cine a fost Mary cea Sângeroasă(Bloody Mary), prima regină a Angliei. A omorât sute de persoane în numele religiei


Află care este povestea Reginei Maria I a Angliei și de ce a fost poreclită Bloody Mary.


In articol:

Maria a fost predecesoarea Reginei Elisabeta I și al patrulea monarh în linia Tudorilor, fiind cunoscută pentru reinstaurarea catolicismului și executările sângeroare ale opozanților religioși. Supranumită „Bloody Mary(Mary cea Sângeroasă), Regina Maria a rămas în istorie ca fiind una dintre cele mai impunătoare figuri feminine.

Citeste si: Cine a fost împărăteasa WU ZETIAN, prima femeie care a condus China. De ce și-a ștrangulat propria fiică?

Cine a fost Regina Maria a Angliei(Bloody Mary)

Maria a fost fiica lui Henric al VIII-lea și a Caterinei de Aragon și s-a născut în Palatul Placentia din Londra.

Au fost negociate mai multe potențiale căsătorii pentru Maria, la vârsta de doi ani fiind promisă deja Delfinului Francisc al Franței, însă înțelegerea a fost anulată trei ani mai târziu.

În anul 1522, prin Tratatul de la Windsor, aceasta a fost promisă vărului ei primar, Carol al V-lea, în vârstă de doar 22 de ani. Însă și această înțelegere a picat ulterior.

Citeste si: Prinţul William a vorbit cu fratele său, prinţul Harry, după interviul acordat jurnalistei Oprah Winfrey

La un moment dat, s-a pus problema ca Maria să se mărite cu însuși Francisc I, tatăl Delfinului, pentru a se întări astfel legăturile cu Franța.

mary cea sangeroasa

Regele Henric al VIII-lea a acceptat să se alieze cu Franţa fără a fi nevoie de o căsătorie între un monarh francez și Maria.

Citeste si: Stiai asta? Ele sunt cele mai MALEFICE 10 femei din istorie. Cine a fost Bloody Mary

Regina Maria a Angliei a persecutat sute de protestanți

Regina Maria a Angliei a rămas în istorie, întrucât a reușit, cu o duritate greu de imaginat, să-i execute pe liderii protestanți și să repună în drepturi Biserica Catolică.

Regina Maria a Angliei a murit în anul 1558, la doar 42 de ani, fără să lase în urmă vreun urmaș. Filip, soțul reginei, nu a fost acceptat drept moștenitor. Regina Elisabeta I a urcat pe tron în locul acesteia, restabilind protestantismul, catolicii fiind din nou persecutați.

Domnia lui Mary a rămas în istorie ca urmare a celor 300 de protestanţi măcelăriți de regină.

totul despre bloody mary

În perioada domniei sale, Cardinalul Reginald Pole a reinstalat ideea de papalitate, lansând o adevărată propagandă prin intermediul predicilor şi presei.

Propaganda includea și măsuri drastice ca arderile pe rug și pedepsele dure pentru protestanți. Dacă Regina Maria ar fi domnit mai mult, catolicismul ar fi fost reintrodus definitiv în Anglia, însă aceasta a decedat pe când demersurile în acest sens erau abia la început.

Domnia Reginei Mary Tudor a fost vitală pentru stabilizarea monarhiei engleze. Aceasta a introdus ideea de egalitate între femei și bărbați și astfel rolul femeii în societate a fost reconsiderat.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Scrub natural pentru corp cu zaț de cafea. Cea mai bună rețeta de scrub cu zaț de cafea!

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

CITEȘTE: Scrub cu zahăr pentru corp. Specialiștii îți dau toată detaliile necesare pentru realizarea scrub-ului cu zahăr

CITEȘTE: Exemple de tunsori pentru păr ondulat și fața rotundă

CITEȘTE: Idei de tunsori pentru femei de peste 50 ani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

DESCOPERĂ: Scrub natural pentru buze senzuale. Cum pregătești acest exfoliant la tine acasă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri