Cine a fost Elisabeta Bathory, supranumită contesa Dracula. A torturat și ucis peste 600 de femei pentru tinerețe veșnică


Elisabeta Bathory este o figură monstruoasă din istorie, care obișnuia să tortureze fecioare pentru a se scălda în sângele lor.


In articol:

Istoria se bazează pe fapte reale, pe dovezi și adevăr. De aceea, sunt scoase la lumina și paginile mai puțin curate, în care sunt descriși așa-zișii antieroi.

Contesa Elizabeth Bathory a creat poate cel mai intrigant și înfiorător mit popular.

A fost una dintre cele mai crude personalități ale tuturor timpurilor, provocând multă vărsare de sânge.

Unii ar putea crede că totul este doar un mit, însă mărturisirile victimelor care au supraviețuit, precum și cadavrele mutilate descoperite la castel, sunt dovezi incontestabile ale cruzimii acestui personaj.

Istoria ne arată că, în spatele unei persoane frumoase, educate, de viță nobilă, cu prestanță în societate, poate fi un monstru.

Citeste si: Femeia-vampir: Povestea reală a contesei Elisabeta, care făcea baie în sângele victimelor sale

Cine a fost Elizabeth Bathory, supranumită contesa Dracula

Elizabeth Báthory (1560-1614) s-a născut în anul 1560, în Ungaria, într-una dintre cele mai influente familii, atât de bogată încât, chiar și regele Matia, ar fi avut datorii la ei.                                                               

 

,,Este istoric documentat faptul că, la momentul descoperirii crimelor sale, cei din familia Báthory - Nadasdy erau înstăriți și într-o poziție social-politică mai dominantă decât regele Matia".- cercetătoarea Cristina Sănătos.              

Din această familie a făcut parte și principele Transilvaniei, Ștefan Báthory.

A crescut într-un mediu în care se practica magia neagră, persoanele din familie având comportamente sexuale deviante, care și-au lăsat amprenta asupra caracterului său impulsiv.

În copilărie, Elizabeth a avut grave probleme de sănătate, epilepsia provocându-i convulsii în mod repetat. La doar 14 ani, rămâne însărcinată cu băiatul unei familii de țărani și naște copilul, care îi va fi luat și dat părinților băiatului.

La 15 ani, se căsătorește cu Francisc Nadasy, în vârstă de 26 ani, stabilindu-se în Slovacia, la castelul Cachtice. Contele, supranumit „Eroul Negru al Ungariei", era trimis adesea pe front și își lăsa soția acasă, în grija celor de la curte.

Elizabeth Bathory stăpânea 3 limbi la perfecție: maghiara, greaca și latina, fiind recunoscută pentru calitățile lingvistice.

Cine a fost Elisabeta Bathory, supranumită contesa Dracula

Citeste si: Cine sunt cele mai diabolice femei din istorie. Au comis atrocități de o cruzime greu de imaginat

Elizabeth Bathory se scălda în sângele victimelor

După ce a dat naștere celor 4 copii(3 fete și un băiat), vârsta a început să-și pună amprenta asupra trupului ei. Ajungând la 40 de ani, aceasta a devenit invidioasă pe slujnicele tinere de la castel, pe care le pedepsea crunt pentru orice greșeală, prin torturi inimaginabile. Obsesia pentru frumusețea care dispărea odată cu vârsta, o transforma într-un adevărat diavol.

Se spune că sângele slujnicei pe care a pălmuit-o, în timp ce o pieptăna, a declanșat dezastrul ce avea să urmeze. Privindu-se în oglindă, aceasta a descoperit că sângele fetei a avut un efect miraculos asupra ridurilor sale.

De atunci, contesa a început să folosească mecanismul ,,iron maiden", conform căruia, sângele fetelor virgine torturate redau tinerețea. Credea că sângele în care se scălda sau pe care îl bea o va face nemuritoare.

Cine a fost Elisabeta Bathory, supranumită contesa Dracula

Se spune că slujitoarea Dorottya Szentes Darvulia și majordomul Johannes Ujvary o ajutau în acțiunile sale criminale și îi găseau fecioare.

Contesa își tortura victimele cu ceară topită, cuțite, metale încinse, le mușca de gât, de corp sau le înfometa până la moarte.

Deseori, le ungea trupurile mutilate cu miere si le lăsa afară pradă insectelor, le amputa mâinile, picioarele sau le tăia degetele cu foarfeca.

Scotea victimele afară iarna, în pielea goală și turna apă peste ele ca să moară înghețate.

Metodele de tortură ale Contesei Bathory

Dar cele mai sângeroase metode, care depășesc orice imaginație, au fost:

- „Fecioara de oțel", o cușcă de forma unei femei, care avea pumnale montate pe ușă și  când se închidea înțepa corpul;

- „Duș cu sânge", o cușcă de fier, cu lame ascuțite, ridicată cu scripeți în tavan, care prin legănare tăiau carnea pentru ca Elisabeth sa facă duș.

Mulți ani la rând, fetele aduse la castel și ucise au fost îngropate cu funeralii creștine,  însă pe măsură ce numărul fetelor moarte

creștea alarmant, păstorii au refuzat să țină slujbele.

Crimele au fost comise timp de 20 de ani și se estimează în jur de 600 de victime.

Elizabeth Báthory a fost închisă pe viață, în camera sa din castel, cu ajutorul unui zid. A fost găsită moartă în august, 1614, la vârsta de 54 de ani.


Abonează-te pe

Citește și:

Ion Șmecherul s-a stins din viață foarte tânăr! Câți ani avea, de fapt, protejatul familiei Sterp

Monica Gabor și Mr. Pink au pus iar ”paie pe foc”! Cum i-au surprins paparazzi

Tușești sau ai gâtul iritat? Sfaturi esenţiale pentru a trece cu bine peste iarnă

DESCOPERĂ: 5 tipuri de paltoane pentru femei și cum să le porți corect

DESCOPERĂ: Cine este CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. Biografie: data nașterii, vârstă, copilărie, de ce nu s-a însurat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

Prognoza modei cu Irisha. Soare sau tunete și fulgere pentru ținutele purtate de Andreea Bălan, Cristina Ich, Feli, Iuliana Luciu, Nicole Cherry, Halsey și Monica Bellucci

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri