Cinci reguli de aur pentru ingrijirea tenului dupa 40 de ani


„Este ca atunci când încerci să îţi intri în formă fizic: doar pentru că nu ai făcut niciodată exerciţii, asta nu înseamnă că nu poţi începe acum şi nu poţi vedea în scurt timp rezultatele” – aşa descrie îngrijirea tenului Joshua Zeichner, directorul de cosmetică şi cercetare clinică de la Spitalul Mount Sinai din New York.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, începem inevitabil să observăm primele semne ale îmbătrânirii şi pe tenul nostru, fie că acestea apar sub forma petelor, a tenului lipsit de strălucire sau a unor riduri fine de expresie. Din fericire, există câteva reguli de bază de îngrijire a tenului care pot „şterge” ani buni de pe chipul tău:

Adoptă un ritual de îngrijire a tenului seara

Dacă în urmă cu 10 ani îţi permiteai să sari uneori peste demachiere, acum aceasta nu mai este o opţiune. De aceea, ar trebui să îţi formezi un ritual de îngrijire a pielii înainte de culcare, care să includă demachierea, curăţarea, tonifierea şi hidratarea temeinică a tenului. Pentru că pielea la 40 de ani are tendinţa să se usuce foarte repede, de două-trei ori pe săptămână este indicat să aplici o mască de faţă cu efect reparator şi reconstructiv. În funcţie de tenul tău, poţi alege una dintre aceste masti pentru fata, care îţi hidratează intensiv pielea şi pe care trebuie să le ţii pe ten doar 10 minute pentru a vedea efecte imediate.

Exfoliază-ţi tenul mai des

După vârsta de 30 de ani, producţia de colagen şi regenerarea naturală a celulelor tenului încep să scadă. Iar efectele încep să se vadă mai bine după vârsta de 40 de ani. S-ar putea să observi că tenul tău este mai uscat şi tern sau că au început să îţi apară pete şi pielea se vindecă mai greu. Pentru a stimula regenerarea celulară, dermatologii recomandă să foloseşti un scrub mai blând, dar să îl utilizezi mai des, de cel puţin trei ori pe săptămână, pentru a vedea rezultatele dorite.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

“ROventura”, incursiune de poveste in Ardeal

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Beauty

Parteneri