Acest cheesecake are consistenta unui mousse si are un gust racoros. Vezi cum se face.
Ingrediente
Pentru baza
150g biscuiti digestivi, maruntiti fin
75g de unt topit
Pentru umplutura
400g crema de branza
100g zahar
2 oua, separate
Coaja si sucul de la doua lamai
4 foi de gelatina
150g smantana
Mod de preparare
1. Pentru baza, pune biscuitii si untul intr-un vas, amesteca bine, apoi preseaza pe fundul tavii. Pune la frigider.
2. Pentru crema, pune foile de gelatina intr-un vas cu apa rece pentru a se inmuia.
Pune sucul de la lamaie intr-un vas si fierbe. Ia de pe foc, scurge apa din foile de gelatina, apoi adauga-le in sucul de lamaie si amesteca bine pana cand se dizolva.
3. Pune crema de branza, zaharul, galbenusurile de ou si coaja de lamaie intr-un vas mare si bate pana cand obtii o crema moale. Adauga gradual sucul de lamaie si gelatina. Incorporeaza smantana batuta.
Apoi bate bine albusurile de ou si incorporeaza usor in amestec. Pune in oala si netezeste. Lasa la frigider peste noapte.
sursa
Ingrediente
Pentru baza
150g biscuiti digestivi, maruntiti fin
75g de unt topit
Pentru umplutura
400g crema de branza
100g zahar
2 oua, separate
Coaja si sucul de la doua lamai
4 foi de gelatina
150g smantana
Mod de preparare
1.
Pentru baza, pune biscuitii si untul intr-un vas, amesteca bine, apoi preseaza pe fundul tavii. Pune la frigider.
2. Pentru crema, pune foile de gelatina intr-un vas cu apa rece pentru a se inmuia. Pune sucul de la lamaie intr-un vas si fierbe. Ia de pe foc, scurge apa din foile de gelatina, apoi adauga-le in sucul de lamaie si amesteca bine pana cand se dizolva.
3.
Pune crema de branza, zaharul, galbenusurile de ou si coaja de lamaie intr-un vas mare si bate pana cand obtii o crema moale. Adauga gradual sucul de lamaie si gelatina. Incorporeaza smantana batuta. Apoi bate bine albusurile de ou si incorporeaza usor in amestec. Pune in oala si netezeste. Lasa la frigider peste noapte.
sursa