Soția lui Mihai Petre se pricepe foarte bine și la bucătărie, iar recent a pregătit o rețetă delicioasă de cheesecake, în varianta clasică, la cuptor.
Una dintre cele mai cunoscute dansatoare, de la noi din țară, Elwira Petre, soția lui Mihai Petre are o pasiune și pentru gătit. În cursul zilei de ieri, aceasta a postat pe contul său de Instagram, o rețetă de cheesecake, însă nu una cu diverse arome, creme și topping-uri, ci a ales să prepare una clasică, la cuptor, cu doar câteva ingrediente necesare și într-un timp foarte scurt.
Cheesecake, pregătit de Elwira Petre
"Cea mai populară prăjitură poloneză este cu siguranță cheesecake-ul. O găsești la orice magazin, în orice cofetărie, în diverse forme și variante.
Eu folosesc brânza de vacă grasă pe care o ‘toc’ bine, ca să devină cremoasă. Nu îmi place să o folosesc pe cea gata preparată din găletușă. Este important ca brânza și ouăle să fie la temperatura camerei când începeți să pregătiți prăjitura.", a fost descrierea Elwirei Petre, la rețeta postată pe pagina sa de Instagram.
Ingrediente
- 1,5 kg brânza dulce de vaci, grasă
- 200 g unt
- 8 ouă
- 200 g zahăr fin
- 2 plicuri cu budincă de vanilie
- 1 lingură făină
- Extract de vanilie
Mod de preparare
- "Brânza se amestecă în blender până când devine cremoasă.
- Untul se topește într-o baie caldă și se lasă la răcit. Apoi se amestecă cu brânza, plicurile de budincă, făina și extractul de vanilie.
- Ouăle și zahărul se bat împreună până când fac o spumă albă. Apoi adaugăm amestecul de brânză.
- Vă las și câteva tips-uri pe care le folosesc mereu astfel încât cheesecake-ul să iasă perfect:
1. Se coace la temperatură mică, 150 grade, 100 de minute.
2. Eu nu îl scot din cuptor încă o oră după ce se termină de copt (da, chiar dacă sunteți tare curioși).
3. Dacă vreți să nu crape în vârf, îi puteți pune în cuptor un bol cu apă. - Poftă bună!", a explicat rețeta, pas cu pas, Elwira Petre, pe pagina sa de Instagram.