Cercetatorii britanici au descoperit beneficiile ultrasunetelor. Iata ce pot vindeca!


Sedintele cu ultrasunete pot ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor cronice, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici.

O echipa de cercetatori de la universitatile din Sheffield si Bristol a testat procedura pe soareci cu rani cronice, care necesitau un timp lung de vindecare si cel mai adesea se infectau.

Autorii noului studiu spun ca rezultatele testelor au fost "destul de impresionante", dar sunt necesare studii clinice pentru a vedea daca procedura poate fi aplicata si in cazul oamenilor, potrivit bbc.com.

Ultrasunetele sunt deja folosite de medici pentru a trata traumatisme osoase.
Printre ranile cronice se numara cele provocate de statul in aceeasi pozitie pe perioade lungi - de exemplu, pacientii care nu se pot misca din pat - si ulcere provocate de diabet in zona picioarelor, care pot conduce la amputarea membrelor.

Acest tip de rani sunt mai frecvente odata cu inaintarea in varsta, avand in vedere ca organismul isi pierde treptat capacitatea de a se reface.

Ultrasunetele fac sa vibreze celulele din rana si din jurul acesteia, procedura "trezindu-le" pentru a le determina sa reactioneze mai bine. In cazul soarecilor, timpul de vindecare a ranilor s-a redus de la noua la sase zile.
Citeste continuarea pe: www.descopera.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

S-a deslușit misterul! Am aflat ce i-a spus Prodanca lui Alexa chiar înainte să-l lovească! EXCLUSIV

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri