Cele mai ciudate strazi din lume! Afla unde le gasesti

Cele mai ciudate strazi din lume! Afla unde le gasesti
Cele mai ciudate strazi din lume! Afla unde le gasesti

Unele strazi au devenit adevarate atractii turistice datorita absurditatii care le defineste, altele datorita faptului ca au intrat in cartea recordului. Este greu sa iti imaginezi ce a fost in mintea celor care le-au construit! Uite despre ce este vorba.

Ebenzezer Place, Scotia- aceasta mica strada are o singura adresa, cea a unui bistro. Este probabil singura strada din lume pe care este imposibil sa te ratacesti, pentru ca are doar 2 metrii.

Lombard Street, San Francisco- soferii care aleg aceasta strada se vor simti ca niste piloti de Formula 1 pentru ca pe o lungime de doar cateva sute de metrii, exista 5 curbe in ac de par.

Baldwin Street, Noua Zeelanda- are o inclinatie de 35%, fortandu-i pe soferi sa isi asigure masinile cu caramizi atunci cand parcheaza, pentru a le impiedica sa o ia la vale. Cel mai ciudat este ca strada are foarte multe case iar felul in care reusesc locuitorii de aici sa urce si sa coboare strada pe timp ploios sau ninsoare, este un mister.

?width=800&height=170"

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Yonge Street, Canada -  este cea mai lunga strada din lume, masurand 1895 de km.

9 de Julio, Buenos Aires- acesta strada gigantica este denumita dupa Ziua Nationala a Argentinei si este considerata cea mai larga strada din lume.

Cei care vor sa treaca strada trebuie sa parcurga 91 de metrii si 9 benzi de circulatie pentru a ajunge pe cealalta parte.

Parliament Street, Marea Britanie- persoanele care sufera de claustrofobie nu prea au ce cauta pe aceasta strada, fiind una din cele mai inguste din lume. Are o lungime de 50 de metrii si latimea de 0,64 metrii.

Putrajaya, Malezia- aici gasesti cel mai mare sesn giratoriu din lume. In centru acesta are o padure.

Drumul catre Giza, Egipt- detine recordul pentru cel  mai vechi drum pavat din lume. Se intinde pe o lungime de 12 km si este un simbol national.

Sursa travel.amerikanki.com



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Călătorie în Sanliurfa, Turcia, una dintre cele mai importante leagăne ale civilizației Astăzi, de la ora la 14:30, în “ROventura”

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Andrei Bănuță, despre sacrificiile pe care tatăl său le-a făcut ca el să poată să lanseze prima piesă: „Am dat aurul la amanet, tot aurul din casă. Am împrumutat bani.”

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave


Cookies