Unii cercetatori afirma ca proteinele din colagen compenseaza efectele cancerigene ale carnii musculare.
Supa de oase este recunoscuta pentru rolul ei de a vindeca mucoasa intestinala.
In plus, supa de oase este buna si pentru sistemul imunitar, pentru buna functionare a creierului si a memoriei, impotriva stresului, impotriva frigului. Ajuta chiar si la reducerea celulitei.
Preparare: pune toate oasele intr-o oala mare. Adauga apa si otetul, pana le acoperi complet. Lasa oala deoparte pentru ca otetul sa actioneze asupra oaselor. Apoi, adauga morcovii, ceapa, si telina, iar dupa ce da in fiert, micsoreaza focul. Acum poti aduna si spuma. Trebuie lasata pe foc foarte mic 12 ore. Cu cat fierbe mai mult, cu atat se extrag mai bine toti nutrientii si colagenul. Daca e nevoie se mai adauga apa, cat sa acopere oasele. Cand mai sunt doar 30 de minute de fiert, adauga patrunjelul, usturoiul, un varf de sare si cateva boabe de pieper. Dupa ce a fiert, se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara ca sa ramana doar zeama. Adauga sare daca mai trebuie.
Sursa: realitatea.net