CEAUȘESCU ne-a blestemat, iar pe capul lui erau 31 de BLESTEME. Este cutremurător! Istoria nu minte


CEAUȘESCU ne-a blestemat, iar pe capul lui erau 31 de BLESTEME. Este cutremurător! Istoria nu minte

Și Ceaușescu, dar și fiul său au blestemat la rândul lor. O istorie care nu trebuie uitată, o istorie rememorată de Marius Mariunescu pentru DC News, prezentată în rândurile de mai jos:


In articol:

CEAUȘESCU ne-a blestemat, iar pe capul lui erau 31 de BLESTEME

Pe data de 4 martie 1977, la cutremur, dictatorul se afla în vizită la Teheran, în Iran.

Aflând de catastrofa din România, Ceaușescu a decis începerea sistematizării Bucureștilor, a construirii Casei Republicii (Casei Poporului) și a centrului administrativ. Dictatorul, sfătuit de arhitecți și activiști de partid, demolează circa 40.000 de imobile, Spitalul Brâncovenesc, 20 de biserici, opt biserici translatate și excavarea cimitirului Ciumaților.

Un blestem al lui Vlad Țepeș din Evul Mediu, 1459, 28 de blesteme- 28 de biserici dărâmate, un blestem pentru dărâmarea Spitalului Brâncovenesc și un blestem pentru dărâmarea Cimitirului Ciumaților.

De menționat că toate actele oficiale, testamentele, actele comerciale din perioada bizantinului ortodox, până în 1864-1865 când au fost aprobate Codul Civil și Codul Penal, se încheiau cu un blestem.

Citeste si: Zodia Peștilor – Totul despre „Infernul zodiacului". Dragoste, sanatate, personalitate, bani

Citeste si: Ești binecuvântată să ai numerele maestre în destin? 11 și 22… ce semnifică și cum se calculează numărul destinului

CEAUȘESCU ne-a blestemat, iar pe capul lui erau 31 de BLESTEME

Blestemul a fost înlocuit cu jurământul pe Biblie. Blestemele din actele oficiale era o modalitate prin care erau speriați cei care ar fi încercat să le încalce.

În 20 septembrie 1459, domnitorul Vlad Țepeș ctitorea Bucureștiul și în subsolul testamentului a aruncat un blestem spunând că cei care ar fi îndrăznit să distrugă Cetatea Dâmboviței să fie omorâți.

În 1984, dictatorul ordonă dărâmarea Spitalului Brâncovenesc. Testamentul purta următorul blestem: cine va dărâma lăcașul de sănătate, să moară în zi de sărbătoare omorât de semenii săi. Blestemul s-a împlinit. În zi de sărbătoare, de Crăciun, Ceaușescu a fost ucis de semenii săi.

Tot în 1984, dictatorul dărâmă Biserica Cotroceni ctitorită de domnitorul Șerban Cantacuzino. Familia domnitorului era înmormântată în biserică. Același blestem ca al lui Vlad Țepeș, același final tragic pentru dictatori.

În 1986, dictatorul ordonă demolarea Mănăstirii Văcărești ctitorită de Nicolae Mavrocordat, acolo fiind înmormântată și familia. Același blestem, aceeași tragedie pentru dictatori.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Soția i-a murit, iar copilul născut prematur se zbate și el între viață și moarte. Drama lui Carlos Bossio, fost portar al naționalei Argentinei

Veste tristă! Ce s-a întâmplat cu marea actriță Carmen Tănase!

Oana Roman și soțul ei sunt extrem de dezamăgiți: "...trist, extrem de murdar și neîngrijit"

Cancerul de colon şi tumora rectală: INTERVIU cu un medic chirurg. Care sunt diferențele și cauzele

Rona Hartner, operată de tumoră la colon: "A fost o intervenție complicată"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Concurs

MANGO: Cu ce îl poți mânca?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri