Cea mai ușoară rețetă de gogoși cu ciocolată

cea mai usoara reteta de gogosi cu ciocolata
Cea mai ușoară rețetă de gogoși cu ciocolată

Gogoșile cu ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  gogoși cu ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase gogoși cu ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  gogoși cu ciocolată

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de gogoși cu ciocolată, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Ingrediente – gogoși cu ciocolată

Ingrediente pentru aluat

  • 270 g făină
  • 140 g zahăr granulat
  • 50 g pudră de cacao
  • bicarbonat de sodiu
  • praf de copt
  • sare
  • 70 g unt
  • 300 ml lapte
  • un ou
  • esență de vanilie

Ingrediente pentru   glazura de ciocolată

  • fulgi de ciocolată
  • smântână lichidă
  • unt

Ingrediente pentru decor

  • fulgi de ciocolată

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 gogoși. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

Haideți să trecem la treabă!

reteta de gogosi cu ciocolata
Cea mai ușoară rețetă de gogoși cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac. Toată familia o să fie încântată de preparat

Mod de preparare - gogoși cu ciocolată

Pasul 1.  Primul pas de care ne vom ocupa pentru a pregăti această rețetă delicioasă de  gogoși cu ciocolată, este să setăm cuptorul la cea mai ridicată temperatură (în funcție de cuptor), pentru a-l preîncălzi.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pasul 2.  Într-un castron mare vom cerne absolut tot ce înseamnă ingrediente uscate, după cum urmează: 270 de grame de făină, 140 de grame de zahăr granulat, 50 de grame de pudră de cacao, un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu, o linguriță de praf de copt și o jumătate de linguriță de sare. Toate aceste

ingrediente se cern în bol, iar cu ajutorul unui tel, le vom amesteca ușor și le vom lăsa deoparte.

Pasul 3.  Acum vom avea nevoie de 70 de grame de unt, pe care-l vom pune într-un bol mic, acoperit cu hârtie de copt și la cuptorul cu microunde, pentru o jumătate de minut, pentru a-l topi.

Între timp, vom pune într-un bol de dimensiuni medii, 300 de mililitri de lapte (la temperatura camerei), un ou (la temperatura camerei), două lingurițe de esență de vanilie și untul topit. Toate aceste ingrediente se vor bate, tot cu ajutorul unui tel, până când vor avea o consistență netedă.

Pasul 4.  A venit timpul să amestecăm ambele compoziții, atât cea a ingredientelor uscate (făină, zahăr granulat, pudră de cacao, bicarbonat de sodiu, praf de copt și sare), cât și a celor umede (lapte, ou, esență de

vanilie și unt), până se vor combina corespunzător.

reteta de gogosi pufoase
Cea mai ușoară rețetă de gogoși cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cea mai simplă rețetă pentru tortul de ciocolată

Pasul 5.  Toată compoziția obținută, se va transfera într-un poș sau într-o pungă. Luăm formele (tăvile) de copt gogoși, le tapetăm cu puțin spray special de copt (sau hârtie de copt), iar acum începem să turnăm compoziția de gogoși, în forme. Gogoșile se pun în cuptor timp de aproximativ 8-10 minute, la temperatura cea mai mare a cuptorului.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Pasul 6.  Acum ne vom ocupa și de glazura de ciocolată. Vom avea nevoie de o oală cu apă, de mici dimensiuni, pe care o vom pune la foc mediu, peste care vom așeza un mic bol. Punem o jumătate de cană de fulgi de ciocolată, două linguri de smântână lichidă și două linguri de unt și amestecăm ușor, până când toate acestea se vor topi și vom obține glazura de ciocolată dorită. Luăm conținutul de pe foc și îl lăsăm momentan, deoparte, iar înainte să-l folosim, îl vom mai amesteca puțin cu țelul, pentru a se omogeniza.

Pasul 7.  Scoatem gogoșile din cuptor și le lăsăm să se răcească timp de aproximativ 10 minute, pentru ca mai apoi să le răsturnăm direct pe o suprafață plană. Vom lua fiecare gogoașă în parte și o vom introduce, pe jumătate, în bolul cu glazura de ciocolată. Pentru un plus de savoare, le puteți adăuga (opțional) și câțiva fulgi de ciocolată pe deasupra.

Gogoșile cu ciocolată  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai buna reteta de gogosi cu ciocolata
Cea mai ușoară rețetă de gogoși cu ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă perfectă pentru croissante. Vor ieși ca la cea mai scumpă patiserie din Paris



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cea mai simplă rețetă pentru tortul de ciocolată

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac. Toată familia o să fie încântată de preparat

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies