Cea mai puternică rugăciune pentru Joia Mare! Face minuni


Iată care sunt obiceiurile de care trebuie să ții cont în Joia Mare și ce rugăciune trebuie să spui astăzi pentru a-ți merge bine întregul an. Face minuni.


In articol:

  Pe 16 aprilie este Joia Mare, una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Patimilor. Este o zi de post și de rugăciune, iar astăzi sunt interzise câteva lucruri, în ziua în are a avut loc Cina cea de Taină.

  În Joia Mare este interzis să consumi urzici și oțet, deoarece acestea au fost folosite pentru oameni pentru batjocorirea lui Iisus, înainte de a fi coborât de pe cruce în mormânt.

  Mântuitorul a fost bătut cu urzici și i s-a dat să bea oțet, în loc de apă. În Joia Mare, este interzis să speli haine și este bine să mănânci doar hrană uscată și să te rogi întreaga zi.

  Citeste si: Săptămâna Patimilor. Astăzi e Miercurea Mare. E mare păcat să faci aceste lucruri!

  Citește cea mai puternică rugăciune în Joia Mare cu candela aprinsă și multă evlavie, în speranța că Mântuitorul îți va auzi strigătul.

  Citeste si: Saptamana Patimilor: Joia Mare, ziua in care a avut loc Cina cea de Taina

  „Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, Care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: „Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, pentru ca

  să se ierte păcatele voastre’.

  Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărăţesti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit. Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi. Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi, ca să-mi plâng păcatele.

  Darul Tău cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţie şi cu umilinţă să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în

  timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nicio frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin”, este rugăciunea pe care trebuie să o rostim fiecare dintre noi pe 16 aprilie, în Joia Mare.


  Abonează-te pe

  Citește și:

  Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Tradiții și superstiții- dacă vei face aceste lucruri, e mare păcat!

  Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

  Săptămâna Patimilor. Astăzi e Miercurea Mare. E mare păcat să faci aceste lucruri!

  Deniile din Saptamana Patimilor. Semnificatia deniilor

  CITEȘTE: Rugăciune pentru a rămâne însărcinată

  Clipul zilei pe KFETELE.RO:

  DISTRIBUIE
  acest articol

  Lifestyle
  Ce se întâmplă dacă pui un dop de plută în frigider. Rezultatul este uimitor
  Citește mai departe

  Te-ar putea interesa si...

  Parteneri
  Pentru tine
  Din Lifestyle
  Parteneri