Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Tradiții și superstiții- dacă vei face aceste lucruri, e mare păcat!


Joia Mare, a patra zi din Săptămâna Patimilor este o zi plină de tradiții și superstiții. Astăzi a avut loc Cina cea de Taină, iar Denia din Joia Mare este foarte importantă!


In articol:

Joia Mare, a patra zi din Săptămâna Patimilor, este o zi foarte importantă, plină de tradiții și superstiții. În această zi a avut loc Cina cea de Taină, iar Denia din Joia Mare, cea a celor 12 Evanghelii, este extrem de importantă. Sunt anumite lucruri pe care e total interzis să le faci astăzi, pentru că va fi mare păcat.

Citeste si: Ți se face pielea de găină! Plânge icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus Hristos. Să fie oare semn de la Dumnezeu?

A patra zi din Săptămâna Patimilor- Cina cea de Taină

Din punct de vedere religios, Joia Mare este ziua în care Iisus Hristos și apostolii Săi au avut Cina cea de Taină, unde Mântuitorul le-a arătat acestora taina împărtășaniei. Totodată, în cadrul Cinei cea de Taină, Mântuitorul le-a recunoscul apostolilor că urmează să fie trădat de unul dintre ei.

joia mare, săptămâna patimilor, tradiții și superstiții, tradiții și superstiții joia mare, cina cea de taină
joia mare, săptămâna patimilor, tradiții și superstiții, tradiții și superstiții joia mare, cina cea de taină

Rugăciunea din Grădina Ghetsimani este al doilea eveniment care a avut loc în Joia Mare, fiind urmat de trădarea lui Iisus Hristos. Mântuitorul a fost vândut fariseilor pentru treizeci de arginți.

Joia Mare este a patra zi din Săptămâna Patimilor, fiind urmată de Vinerea Mare- ziua în care Iisus a fost răstignit pe cruce, pe dealul Golgota.

Citeste si: Rugăciunea împotriva coronavirusului, făcută publică de Patriarhie! Rugăciune specială pentru încetarea epidemiei

Tradiții și superstiții despre Joia Mare. Ce este păcat să faci în această zi din Săptămâna Patimilor

Joia Mare este una plină de tradiții și superstiții, și ziua din care este complet interzis ca bărbații să mai muncească pământul, până după Învierea Domnului. Astăzi, este ziua din Săptămâna Patimilor în care femeile pregătesc ouăle roșii pentru masa de Paște.

În anumite regiuni ale țării, ouăle roșii se sfințesc și vor fi îngropate în curtea casei, pentru a feri recoltele de grindină și pentru a binecuvânta gospodăria. Mai mult decât atât, se spune, din popor, că în această zi, copii merg din casă în casă, pentru a le îndemna pe fetele mari la muncă, și în schimb vor primi ouă înroșite.

joia mare, săptămâna patimilor, tradiții și superstiții, tradiții și superstiții joia mare, cina cea de taină
joia mare, săptămâna patimilor, tradiții și superstiții, tradiții și superstiții joia mare, cina cea de taină

Potrivit unor superstiții, se crede că astăzi nu este bine să dai cu mătura, pentru că praful va ajunge pe sufletele celor care au murit și pe care îi pomenești, chiar și cu gândul. În cinstea acestora, în zonele rurale se fac focuri, pentru a ajuta sufletele celor decedați să își găsească locul, să vină și să stea la streașina caselor în care au locuit.

Tradițiile străvechi relevă că femeile gravide, mergeau la Denia de astăzi, cu o sfoară plină de noduri, pe care le vor fi desfăcut în timpul slujbei, la fiecare evanghelie, pentru a naște mai ușor. În mitologie, se vorbea despre „Joimărița”, o sfântă similară cu Sfânta Vineri, care umbla din casă în casă, din curte în curte, pentru a determina care gospodării erau îngrijite și care nu. În cazul în care nu era întâmpinată cum trebuia, și gospodăria nu era pregătită de Învierea Domnului, Joimărița îi blestema pe locuitori, care urmau să aibă un an plin de ghinion.

Citeste si: Săptămâna patimilor. Tot ce trebuie să știi despre Săptămâna Mare. Tradiții și obiceiuri pe care trebuie să le respecți


Abonează-te pe

Citește și:

Ți se face pielea de găină! Plânge icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus Hristos. Să fie oare semn de la Dumnezeu?

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Săptămâna patimilor. Tot ce trebuie să știi despre Săptămâna Mare. Tradiții și obiceiuri pe care trebuie să le respecți

Rugăciuni. Cele mai puternice rugăciuni pentru femeile care nu pot să rămână însărcinate

Nimeni nu ar fi crezut că se poate întâmpla așa ceva! Mormântul Sfânt din Ierusalim, închis pentru prima dată în istorie

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic marți, 1 decembrie 2020. Nativii zodiei Scorpion trebuie să riște mai mult!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri