Cea mai puternică rugăciune din Vinerea Mare! Face minuni pentru corp și suflet


Cea mai puternică rugăciune din Vinerea Mare! Face minuni pentru corp și suflet

Vinerea mare este una dintre cele mai importante zile pentru istoria creștinătății. Este ziua în care Domnul Iisus Hristos a murit pe cruce și a fost îngropat.


In articol:

În toată lumea, astăzi au loc slujbe, de la prima oră a zilei și până târziu în noapte, când este cântat Prohodul Domnului.
 

Cea mai importantă rugăciune din Vinerea Mare

În Vinerea Mare se ține post negru și nu se consumă decât apă și pâine.

Bineînțeles, acest obicei este ținut de persoanele sănătoase și în putere. Pentru cei în vârstă sau bolnavi se respectă postul normal, fără carne, lactate, dulce, vine sau untdelemn.

Citeste si: Vinerea Mare. Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci astăzi, este mare păcat

Un obicei din bătrâni spune că astăzi nu se consumă urzici sau oțet, pentru că Domnul Iisus Hristos a fost batjocorit cu acestea când a mers pe drumul patimilor. 

Astăzi nu se spală, nu se cală și nu se face curat în gospodărie. De asemenea este interzis să coci sau să gătești. Ziua se petrece în rugăciune și liniște.

Rugaciunea din Vinerea Mare catre Domnul nostru Iisus Hristos:

 

„Tu, Iubirea mea crucificată, blândul meu Isus, tu care, pentru a obţine pentru mine o moarte bună, ai binevoit să alegi pentru tine o moarte atât de crudă, aminteşte-ţi că sunt una din oiţele pe care le-ai răscumpărat cu preţul Sângelui tău prea sfânt; tu care, atunci când toţi oamenii din jur mă vor abandona şi nimeni nu va putea să-mi dea un ajutor, eşti singurul care vei putea să mă mângâi şi să mă salvezi, învredniceşte-mă să te primesc ca viatic; nu permite ca să te pierd pentru veşnicie şi să fiu izgonit în infern, departe de tine.

Citeste si: Ți se face pielea de găină! Plânge icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus Hristos. Să fie oare semn de la Dumnezeu?

O prea iubitul meu Mântuitor, binevoieşte a mă primi în rănile tale sfinte; de pe acum te îmbrăţişez şi voiesc să-mi dau sufletul, cu ultimul meu suspin, în Rana plină de iubire a coastei tale, spunând acum pentru atunci: Isuse al meu, iertare şi îndurare pentru meritele Sfintelor tale răni! Amin.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cea mai puternică rugăciune din Vinerea Mare! Face minuni pentru corp și suflet

ȘOC! Andreea Mantea și fiul ei au fost BĂTUȚI! Detalii îngrozitoare

Vinerea Mare. Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci astăzi, este mare păcat

Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Tradiții și superstiții- dacă vei face aceste lucruri, e mare păcat!

Cea mai puternică rugăciune pentru Joia Mare! Face minuni

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CELEBRITATE: Cine a fost Marilyn Monroe. Data nașterii, căsătorii, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri