Rulada cu scorțișoară reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de ruladă cu scorțișoară. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă ruladă cu scorțișoară, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de ruladă cu scorțișoară
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de ruladă cu scorțișoară, absolut delicioasă, în doar 12 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp de creștere – 2 ore
Timp total – 2 ore și 40 de minute
Porții – 10 persoane
Ingrediente – ruladă cu scorțișoară
Ingrediente pentru rulad ă
- 420 g făină
- sare
- 50 g zahăr granulat
- 50 g zahăr brun
- scorțișoară
- nucșoară (opțional)
- un pliculeț de 7 grame de drojdie uscată
- 120 g smântână
- 120 ml lapte
- o esență de vanilie
- un ou
- 6 cubulețe mici de unt
- 60 g unt
Ingrediente pentru umplutur ă
- 3 linguri de zahăr granulat
- 3 linguri de zahăr brun
- o lingură de scorțișoară
Ingrediente pentru glazur ă
- 30 g unt (la temperatura camerei)
- 120 g cremă de brânză
- sare
- zeamă de lămâie
- o esență de vanilie
- o lingură de lapte
- 100-200 g zahăr pudră (după gust)
De menționat este faptul că această cantitate de
Citește și: Rețetă de supă cremă de mazăre. Acest preparat necesită doar 5 ingrediente de bază!
Mod de preparare - ruladă cu scorțișoară
Pasul 1.
Pasul 2. Într-un alt bol de dimensiuni potrivite, vom adăuga 120 de grame de smântână, 120 de mililitri de lapte, o esență de vanilie, iar tot cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate aceste ingrediente, foarte, foarte bine. Bolul se va pune la cuptorul cu microunde pentru aproximativ 1 minut.
Pasul 3. După acest interval de timp, vom adăuga în bol și un ou întreg, alături de 6 cubulețe mici de unt (la temperatura camerei) și amestecăm, până când untul se va dizolva complet, pentru ca mai apoi să îl punem iar în cuptorul cu microunde, aproximativ 1 minut.
Pasul 4. În robotul de bucătărie adăugăm conținutul ingredientelor uscate, iar treptat, în timp ce amestecăm cu mixerul, vom turna și amestecul ingredientelor lichide. Se amesteca timp de 1 minut, pentru a rezulta un aluat numai bun.
Citește și: Cea mai bună rețetă pentru Challah, pâinea evreiască. Împletitura este ușor de făcut!
Pasul 5. Acum a venit timpul ca pe o suprafață plată să presărăm puțină făină și să transferăm aluatul. Acesta se va frământa prin a-l aduce din exterior spre interior, până când va deveni neted și plăcut la atingere. În momentul în care îl vom atinge, iar aluatul va reveni la forma inițială, vom știi că este gata.
Pasul 6. Apoi vom lua un bol de dimensiuni potrivite, pe care îl vom unge cu puțin ulei și vom transfera aluatul. Între timp, vom preîncălzi cuptorul la 50 de grade Celsius. După ce acesta s-a preîncălzit, aluatul se va lăsa până la o oră jumătate, să crească, în cuptorul stins, acoperit cu o folie alimentară sau un prosop umed.
Pasul 7. Între timp, ne vom ocupa de umplutura desertului nostru. Prin urmare, într-un bol de dimensiuni potrivit, vom adăuga 3 linguri de zahăr granulat, 3 linguri de zahăr brun și o lingură de scorțișoară, iar cu ajutorul unui tel, vom amesteca și îl vom lăsa deoparte, momentan.
Pasul 8. Pe o suprafață plată vom presăra puțină făină, vom scoate aluatul de la cuptor și îl vom transfera. Cu ajutorul unui sucitor, vom întinde aluatul într-o formă de dreptunghi, subțire. Apoi vom unge aluatul cu 60 de grame de unt (la temperatura camerei), cu ajutorul unui cuțit sau a unei spatule, peste care vom presăra din belșug, amestecul nostru de zahăr cu scorțișoară.
Citește și: Rețetă delicioasă de friptură cu sos de piper. Un preparat franțuzesc perfect pentru o masă rapidă!
Pasul 9. A venit momentul să rulăm aluatul nostru. Acesta se va rula cu grijă, cât mai strâns cu putință. Cu ajutorul unei ațe dentare sau a unui cuțit, vom începe să tăiem aluatul, pentru a avea mici rulouri cu scorțișoară.
Pasul 10. Într-o tavă unsă cu unt, vom așeza toate cele 10 rulouri cu scorțișoară pe care le-am obținut. Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se pune la frigider peste noapte, iar următoarea zi se va scoate și se va pune într-un loc cald, timp de aproximativ 30 de minute. În acest timp, rulourile noastre cu scorțișoară vor crește. Tava se pune în cuptorul setat la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute. În cazul în care observați că după 20 de minute, încep să fie rumenite, puteți acoperi tava cu hârtie de aluminiu.
Pasul 11. Între timp, ne vom ocupa de glazura de cremă de brânză. În robotul de bucătărie vom adaugă 30 de grame de unt (la temperatura camerei), 120 de grame de cremă de brânză, un praf de sare, o linguriță de zeamă de lămâie, o esență de vanilie și o lingură de lapte și mixăm. Abia apoi vom mai adaugă 100-200 de grame de zahăr pudră (după gust).
Pasul 12. Acum rulourile noastre cu scorțișoară sunt gata, așa că vom scoate tava din cuptor, vom îndepărta folia de aluminiu și vom turna peste ele, glazura de cremă de brânză pe care tocmai ce am făcut-o și am terminat!
Rulada cu scorțișoară este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!