Cea mai cautata meserie poate aduce 7000 de lei salariu! Toți românii sunt vizați

Cea mai cautata meserie poate aduce 7000 de lei salariu! Toți românii sunt vizați
Cea mai cautata meserie poate aduce 7000 de lei salariu! Toți românii sunt vizați

O anumită meserie este la mare căutare pe piața muncii din România. La polul opus, candidaţii cel mai greu de găsit sunt cei pentru joburi disponibile în secţiunile "Lucrători producţie - depozit – logistică”.

Cea mai cautata meserie

S-a aflat care este cea mai căutată meserie! Potrivit studiului "Indexul locurilor de muncă", meseria de şofer rămâne cea mai căutată pe piaţa muncii din România, deficitul de candidaţi fiind generat şi de atractivitatea sporită a joburilor de transport internaţional. Conform cercetării, deficitul acut de candidaţi în categoria şoferilor se reflectă cu precădere în numărul mare de anunţuri de angajare publicate de companii în ultimele şase luni ale anului 2018 (cu o creştere de 2% faţă de aceeaşi perioadă din 2017).

Astfel, "şoferi- servicii auto- curierat" rămâne şi în al doilea semestru al anului trecut categoria care a adunat cele mai multe locuri de muncă, întrunind peste 45.500 de oferte active, informează Agerpres.

Citeste si: Cea mai SIMPLĂ DIETĂ. Scapi de 12 KILOGRAME în doar trei SĂPTĂMÂNI

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cum știi când iubești cu adevărat

Cea mai cautata meserie

Domeniul se află pe primul loc şi din punct de vedere al numărului de aplicanţi în a doua jumătate a anului precedent- peste 160.000 de candidaţi unici, ofertele de job generând peste 1,5 milioane de aplicaţii unice, se arată în analiza realizată de OLX. Pentru un post de şofer publicat pe OLX aplică, în medie, 42 de candidaţi, iar durata aproximativă de ocupare a unui loc de muncă pentru această poziţie este de 18 zile.

În ceea ce priveşte nivelul de venit în care se încadrează şoferii din România, potrivit datelor unui sondaj realizat de OLX şi adresat persoanelor care lucrează ca şoferi (450 de respondenţi, 98% bărbaţi), venitul acestora variază astfel: 1.100- 1.500 lei (9% din respondenţi), 1.500- 2.000 lei (13%), 2.000- 2.500 lei (17%), 2.500- 3.000 lei (13%), 3.000- 4.000 lei (12%), 4.000- 5.000

lei (10%), 5.000- 6.000 lei (6%), 6.000- 7.000 lei (3%) şi peste 7.000 lei (17%). "Salariile şoferilor arată o discrepanţă majoră între ofertele celor care lucrează în transportul intern şi ale celor care lucrează în transportul internaţional.



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

„Sunt împreună cu iubita mea de nouă luni și totul legat de relația noastră a fost grozav cu excepția unui singur lucru. Sexul este minunat dar, în timpul partidei de amor, ea își dorește să o... ”

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies