Ce trebuie sa știm despre operația de rinoplastie! Specialistul kfetele.ro, chirurgul estetician Daniela Diveică explicăRinoplastia, una dintre cele mai complexe intervenții chirurgicale. Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, îți spune tot ce trebuie să știi despre această operație.


In articol:

Rinoplastia este considerată una din cele mai complexe și mai delicate operații estetice! Este o intervenție chirurgicală de mare finețe, care necesită o tehnică de operare impecabilă, plus experiență și specializare.

Femeile  sunt cele mai preocupate de îmbunătățirea formei nasului, este bine-cunoscut efortul de a masca cu “contouring make-up” imperfecțiunile nasului.  

Însă și bărbații apelează la rinoplastie. Ei nu sunt neaparat deranjați de mărimea nasului, ci mai degrabă își doresc să corecteze diverse asimetrii sau cocoașa nazală. 

Cine optează pentru rinoplastie?

“Rinoplastia se efectuează pentru că pacientul își dorește un nas mai frumos, în armonie cu chipul. Uneori însă, motivul este deformarea nasului în urma unei traume, a unui accident, și dorința de a corecta, iar mai nou, operația se face și în scopul de lifting și întinerire, de exemplu, vârf de nas coborât sau îngroșat odată cu vârsta.

Așadar, rinoplastia corectează mărimea nasului – nas mai mic; grosimea nasului – nas mai subțire; vârful nasului – remodelare, în sus; nările, narinele – îngustare; unghiul dintre nas și buza superioară; asimetrii – corecția nasului strâmb.

Rinoplastia totală înseamnă corecția tuturor structurilor nazale, atât cele cartilaginoase cât și cele osoase. Intervenția se realizează sub anestezie totală și durează în 2-3 ore (în medie).

Rinoplastia parțială înseamnă corecția doar a structurilor cartilaginoase și presupune o perioadă de refacere mai scurtă decât în cazul rinoplastiei totale.

 

dr daniela Diveica
Dr. Daniela Diveica

 

Rinoplastia se face de obicei prin metoda închisă, metoda în care toate inciziile sunt în interiorul nărilor și nu există nicio cicatrice exterioară - prima dată când se realizează operația/ “per primam”.

În cazul reintervențiilor la nivelul nasului, după ce a avut loc o operație primară de rinoplastie, corecțiile se pot face fie printr-o altă rinoplastie închisă, dar cel mai adesea printr-o rinoplastie deschisă, metoda la care abordul se face la vedere prin practicarea unei incizii minime, puțin vizibile. De asemenea poate fi tehnica aleasă în cazul în care se doresc modificări la vârful nasului și în zona de mijloc”, explică Dr.
Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

 

Rinoplastia – indicații și etapele vindecării

 

Citeste si: „În dulap? În altă parte nu găseai s-o ascunzi?” Gabriela Cristea l-a prins pe Tavi Clonda în fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Hande Erçel și impresarul Hakan Sabancı formează cel mai nou cuplu: ”Totul merge bine, venim din vacanță”. Cum arată bărbatul care i-a furat inima faimoasei actrițe- radioimpuls.ro

În cazul operației de rinoplastie, consultația joacă un rol absolut vital în reușita acesteia!

 

Înainte de Rinoplastie, pacienții sunt informați despre anumite medicamente care ar trebui evitate – anticoagulante. De asemenea, este indicat oprirea fumatului.

 

pacient Dr. Daniela Diveica
Inainte si dupa operatia efectuata de Dr. Daniela Diveica

 

Tot înainte de această operație, este nevoie de analize de sânge preoperatorii, ecografii, EKG și alte analize considerate relevante de la un pacient la altul. În cazul femeilor, rinoplastia se recomandă a NU se face când acestea se află în perioada menstruală.

 

De asemenea, în dimineața operației, când se va realiza și internarea propriu-zisă, NU trebuie să mănânci și nici să bei nimic.

 

Citeste si: Conturarea mandibulei! Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, explică de ce apelează persoanele la această procedură

Citeste si: Implantul de buze, o procedură căutată și apreciată de sexul frumos! Specialistul Kfetele.ro îți spune totul despre această intervenție estetică!

Citeste si: ”Am divorțat pentru că am fost lovită, fizic” Ce spune Matilda Pascal Cojocărița despre bătăile crunte pe care le-a primit din partea fostului soț: ”Era un om interiorizat, suferea în interior”- kanald.ro

Citeste si: Edu.ro Barem Română simulare Evaluare Națională 2023. Iată cum se rezolvă corect subiectele!- stirilekanald.ro

Citeste si: Blefaroplastia, operația care îți “șterge” anii de pe chip! Ce spune specialistul Kfetele.ro despre această intervenție estetică!

 

“P rocesul de vindecare după o rinoplastie continuă mai multe săptămâni după operație. Operația durează aproximativ 3 ore, apoi pacienții se vor trezi în salon, într-o sală de recuperare specială, medicația specială va ține sub control durerea. La sfârșitul intervenției pacienților li se aplică pe nas o atelă metalică sau gipsată, și un pansament special.

Deși se face totul ca pacientul să treacă pe cât se poate de ușor peste perioada de după operație, acesta trebuie să fie pregătit pentru că vor exista totuși simptome care fac parte din procesul normal natural de vindecare după o astfel de operație.

 Simptomele inițiale după operație ar fi putea fi edem, echimoză, dureri de cap și disconfort, dar care pot fi controlate cu medicație specifică și aplicații locale reci.

Atenție, însă, în primele 2-3 zile, umflăturile și vânătăile de la nivelul feței se pot chiar accentua, dar acest lucru este normal, ele se vor estompa treptat, mai ales după 7-10 zile.

De obicei, pansamentele nazale și atelele sunt îndepărtate în prima săptămână, uneori atelele trebuie purtate până la 3 săptămâni.

 

Activitatea zilnică poate fi reluată încet –încet, după prima săptămână de la operație, iar echimozele și iritațiile pot fi acoperite cu farduri, produse cosmetice.

 

De menționat este că în primele 2-3 săptămâni pacientul trebuie să evite să sufle nasul, să poarte ochelari. De asemenea, acesta trebuie să fie atent în permanență la lovituri sau traumatisme pe o perioadă de cel puțin 4-5 luni.

 

În general, rezultatele rinoplastiei sunt permanente. Totuși cartilajele nazale, suportul de bază al nasului, sunt într-un continuu proces de remaniere, de aceea rezultatul se mai poate modifica cu timpul. Rezultatul definitiv al rinoplastiei se poate observa la aproximativ un an de la intervenție”, mai spune Dr. Daniela Diveică, specialistul Kfetele.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel despre stoparea virusului: "Văd că nu se vorbeşte deloc..."

Cum scapi de transpirația excesivă de la subraț? Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, îți dă soluția: Hiperhidroza

Ți se rupe sufletul! Ce au făcut fetițele Alinei Sorescu, nevoite să plece cu tatăl lor. Sfâșietor - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Calendar ortodox 18 martie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă? - stirilekanald.ro

Edu.ro Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2023: Când vor fi disponibile subiectele online? - kanald.ro

Un nou scandal în industria muzicală? Adrian Enache și Aurelian Temişan, schimb de replici dure: ”Păi ce să-i fac, dacă e mai sobru”. Ce și-au reproșat și de unde a pornit... - radioimpuls.ro

Fiul Vicăi Blochina s-a mutat cu Victor Pițurcă! De ce nu mai vrea Edan să stea cu mama lui?! - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Cum să ai succes în viaţă dacă eşti introvertit. 5 sfaturi utile
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri