Ce trebuie să știi când mergi prima dată cu avionul. Notează tot ceea ce este important pentru călătoria cu avionul


Chiar dacă primul zbor cu avionul poate să fie plin de emoție și de stres, trebuie să te relaxezi și să profiți de această experiență frumoasă.


In articol:

Află din rândurile următoare ce trebuie să știi mai exact atunci când mergi pentru prima dată cu avionul.

 

Ce trebuie să știi când mergi prima dată cu avionul

ce trebuie sa stii cand mergi prima data cu avionul

Rezervarea biletelor

Primul pas pe care trebuie să îl faci, odată ce te-ai hotărât să pleci într-o altă țară cu avionul, este reprezentată de rezervarea biletelor. Poate părea un lucru destul de complicat la început, dar află că nu este deloc așa.

Poți rezerva biletele la compania aeriană online cu care îți dorești să călătorești sau prin intermediul unei agenții de turism. Un lucru foarte important care ține de rezervarea unui bilet, este legat de achitarea acestuia. Fapt ce trebuie să aibă loc în termenii specificați de transportator sau agenția de turism, în caz contrar, rezervarea poate să fie anulată fără niciun fel de avertisment. De asemenea, dacă va avea loc o schimbare de configurație a aeronavei cu care trebuia să zbori, compania are dreptul de a-ți schimba locul care îți era destinat ție, bineînțeles, cu anunțarea în prealabil.

agentii de turism

Citeste si: CITEȘTE: 5 Destinaţii de vacanţa exotice unde îţi poţi petrece concediul în 2022

Bagajul

O altă informație necesară pe care trebuie să ai este cu privire la bagajul pe care îl vei lua cu tine. Există anumite obiecte pe care le poți lua cu tine, însă există altele pe care nu le poți transporta sub nicio formă. În plus, dacă bagajul tău va trece peste limita permisă, se vor include anumite taxe de care este nevoie să știi înainte. La anumite companii aeriene, în funcție de cală, se pot percepe anumite taxe suplimentare, iar greutatea bagajului este stabilită tot de compania aeriană cu care zburați, dar și de clasă.

De obicei, se acceptă o greutate de 10 kilograme, în ceea ce privește bagajul de cală, având dimensiunile de 55 cm x 35 cm x 25 cm, plus-minus. În ceea ce privește produsul sau produsele care au o consistență lichidă, trebuie să știi că este permis doar 100 ml, mai mult nu. Lucru care este valabil și pentru produsele de machiaj.

Pe de altă parte, în bagajul de mână, poți transporta și mâncare sigilată, jucării pentru copii sau laptop-ul. Totuși trebuie să ții cont de greutatea permisă. Totodată, nu încerca să transporți în bagajul de cală arme de foc, muniție, jucării care au forma unor arme de foc sau artificii. Acestea sunt strict interzise.

plecari cu avionul

Citeste si: O vacanță în romanticul Santorini sau un city break în luxosul Dubai?

Transportul la aeroport

Dacă ai ales să îți rezervi biletele  prin intermediul unei agenții de turism, află că unele dintre ele se ocupă și cu transportul până la aeroport. Cursele sunt zilnice și sunt gândite astfel încât să nu petreci foarte mult timp în aeroport. Iar dacă locuiești în alt oraș decât în București, unele companii îți asigură transportul de oriunde. Singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți rezervi din timp locul, pentru a te asigura că nu vei avea probleme în ziua plecării.

În cazul în care locuiești în Capitală, poți pleca spre aeroport cu ajutorul unui taxi. Însă trebuie să îți calculezi timpul, astfel încât să nu sosești prea târziu și să fie nevoie să te grăbești. Aceasta este o variantă mai la îndemână decât să conduci și să te deplasezi cu mașina personală, pentru că vor exista anumite costuri suplimentare, mai ales dacă vacanța ta  este una mai lungă.

cum se face check in

Citeste si: CITEȘTE: Ce nu se poate lua în bagajul de mână

Actele necesare

Pentru a putea să te îmbarci în avion, trebuie să ai la tine anumite acte importante, cum ar fi: cartea de identitate sau pașaportul (dacă vei călători în afara Uniunii Europene), dar și alte acte cerute de transportator. Tocmai acesta este și motivul pentru care trebuie să verifici cu atenție secțiunea în care sunt menționate aceste acte. Aceste informații se găsesc pe site-ul companiei aeriene de unde îți rezervi biletele. Trebuie să te mai asiguri că pașaportul să fie valabil pentru cel puțin 3, 6 sau 9 luni de la data începerii călătoriei.

care sunt actele necesare pentru o calatorie

Citeste si: CITEȘTE: Ce salariu are o stewardesă. Ce cursuri trebuie să faci ca să poţi deveni însoţitoare de zbor

Check-in

Procesul de check-in se poate face fie la aeroport, fie online, ceea ce este mult mai avantajos. Online, poți face check-in-ul chiar de acasă, de pe site-ul companiei aeriene, acolo de unde printați și biletele pentru aeroport (sau de la automatele din aeroport). După ce ai făcut check-in-ul este nevoie să te prezinți la ghișeu, pentru a preda bagajul de cală. În cazul în care nu ai un bagaj de cală, te poți îndrepta direct la controlul de la Securitate.

cat trebuie sa cantareasca bagajul de cala

Citeste si: CITEȘTE: Ce să îți pui în bagaj la munte

 

Abonează-te pe

Citește și:

5 Destinaţii de vacanţa exotice unde îţi poţi petrece concediul în 2022

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

O vacanță în romanticul Santorini sau un city break în luxosul Dubai?

Bulgaria renunță la certificatul verde! Anunțul premierului țării

Ce salariu are o stewardesă. Ce cursuri trebuie să faci ca să poţi deveni însoţitoare de zbor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri