Află din rândurile următoare cum să prepari cea mai bună rețetă de gem de prune.
Toamna se apropie cu pași repezi, iar odată cu aceasta gospodinele își pregătesc cămara cu bunătăți pentru iarnă. Pe lângă zacuscă, bulion sau alte preparate, vedeta din cămară este cu siguranță gemul de prune.
Acest preparat este de-a dreptul delicios și poate fi folosit în numeroase combinații, fie consumat simplu pe pâine sau folosit ca umplutură în cadrul prăjiturilor, clătitelor sau cornulețelor. Indiferent de modalitatea pe care o alegeți pentru a-l servi, gemul de prune are un gust dulce-acrișor care ne gâdilă papilele gustative.
Descoperă în rândurile următoare cea mai bună rețetă de gem de prune pe care cu siguranță că vei vrea să o încerci, dar și câteva sfaturi utile de care trebuie să ții cont pentru a găti acest preparat.
Rețetă de gem de prune cu scorțișoară
Citește și: Cât se lasă gemul de prune la fiert. Gospodinele pricepute folosesc des acest truc
Combinația de gem de prune cu scorțișoară este de-a dreptul delicioasă. De aceea, trebuie să încerci această rețetă simplă, iar rezultatul va fi garantat.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente
- 5 kg de prune;
- 2 kg de zahăr;
- 4 rulouri de scorțișoară;
- zeama de la două lămâi.
Mod de preparare
Primul pas în prepararea gemului de prune cu scorțișoare este pregătirea fructelor. Se spală prunele, se îndepărtează codița și se scot sâmburii fructelor.
Ulterior, se stropesc prunele cu zeamă de lămâie.Într-o oală mare puneți prunele și zahărul sub formă de straturi. Oala trebuie umplută cam ¾ din volumul total. Se lasă fructele acoperite, la rece, până a doua zi pentru a-și lăsa zeama. Între timp, se spală bine și se sterilizează borcanele.
Pasul următor constă în fierberea prunelor. Acestea se pun la foc mediu și se adaugă rulourile de scorțișoară.
Se ia oala de pe foc, se scot rulourile de scorțișoară și se toarnă gemul fierbinte în borcanele încălzite. Puneți capacele și întoarceți borcanele cu capul în jos. Se lasă așa pentru 30 de minute, acoperite într-o pătură.
Trucuri utile pentru cel mai bun gem de prune
Citește și: De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure- stirilekanald.ro
Există o mulțime de rețete de gem de prune, în funcție de preferințele fiecăruia. Indiferent de cea pe care o alegeți, trebuie să țineți cont de anumite trucuri utile, care sunt eficiente în orice situație.
În primul rând, gospodinele iscusite pun câteva picături de ulei pe fundul oalei în care așează prunele. Chiar și așa, trebuie să mestecați constant pentru ca gemul să nu se lipească.
De asemenea, pentru un plus de gust, puteți adăuga o esență de vanilie sau zahăr vanilinat. Un alt lucru de care trebuie să țineți cont constă în calitatea prunelor. Acestea trebuie să fie bine coapte.
Utilizează o cratiță largă și fund gros pentru ca lichidul să nu se evapore repede. Pentru o culoare frumoasă a gemului, poți să folosiți și suc de lămâie.