Ce trebuie să pună gospodinele în gemul de prune pentru un gust aromat. Trucuri utile pe care fiecare gospodină trebuie să le cunoască!

Ce trebuie să pună gospodinele în gemul de prune pentru un gust aromat. Trucuri utile pe care fiecare gospodină trebuie să le cunoască!
Ce trebuie să pună gospodinele în gemul de prune pentru un gust aromat. Trucuri utile pe care fiecare gospodină trebuie să le cunoască!

Află din rândurile următoare cum să prepari cea mai bună rețetă de gem de prune.

Toamna se apropie cu pași repezi, iar odată cu aceasta gospodinele își pregătesc cămara cu bunătăți pentru iarnă. Pe lângă zacuscă, bulion sau alte preparate, vedeta din cămară este cu siguranță gemul de prune.

Acest preparat este de-a dreptul delicios și poate fi folosit în numeroase combinații, fie consumat simplu pe pâine sau folosit ca umplutură în cadrul prăjiturilor, clătitelor sau cornulețelor. Indiferent de modalitatea pe care o alegeți pentru a-l servi, gemul de prune are un gust dulce-acrișor care ne gâdilă papilele gustative. Mai mult decât atât, atunci când este pregătit de propriile noastre mâini, satisfacția este cu atât mai mare.

Descoperă în rândurile următoare cea mai bună rețetă de gem de prune pe care cu siguranță că vei vrea să o încerci, dar și câteva sfaturi utile de care trebuie să ții cont pentru a găti acest preparat.

Rețetă de gem de prune cu scorțișoară

Citește și: Cât se lasă gemul de prune la fiert. Gospodinele pricepute folosesc des acest truc

Ce trebuie să pună gospodinele în gemul de prune pentru un gust aromat. Trucuri utile pe care fiecare gospodină trebuie să le cunoască!

Combinația de gem de prune cu scorțișoară este de-a dreptul delicioasă. De aceea, trebuie să încerci această rețetă simplă, iar rezultatul va fi garantat.

Ingrediente

  • 5 kg de prune; 
  • 2 kg de zahăr; 
  • 4 rulouri de scorțișoară; 
  • zeama de la două lămâi. 

Mod de preparare

Ce trebuie să pună gospodinele în gemul de prune pentru un gust aromat. Trucuri utile pe care fiecare gospodină trebuie să le cunoască!

Primul pas în prepararea gemului de prune cu scorțișoare este pregătirea fructelor. Se spală prunele, se îndepărtează codița și se scot sâmburii fructelor.

Ulterior, se stropesc prunele cu zeamă de lămâie.

Într-o oală mare puneți prunele și zahărul sub formă de straturi. Oala trebuie umplută cam ¾ din volumul total. Se lasă fructele acoperite, la rece, până a doua zi pentru a-și lăsa zeama. Între timp, se spală bine și se sterilizează borcanele.

Pasul următor constă în fierberea prunelor. Acestea se pun la foc mediu și se adaugă rulourile de scorțișoară.

Amestecul respectiv trebuie să fiarbă aproximativ 60 de minute din momentul în care a dat în clocot. Trebuie să amestecați din când în când, astfel încât să nu se lipsească.  

Se ia oala de pe foc, se scot rulourile de scorțișoară și se toarnă gemul fierbinte în borcanele încălzite. Puneți capacele și întoarceți borcanele cu capul în jos. Se lasă așa pentru 30 de minute, acoperite într-o pătură.

Ulterior, se întorc borcanele și se lasă la răcit până a doua zi, când se depozitează în spații reci și întunecoase. 

Trucuri utile pentru cel mai bun gem de prune

Citește și: Greșeala pe care o fac gospodinele atunci când prepară gemul de prune. Care este, de fapt, cantitatea de zahăr pe care trebuie să o adaugi

Citește și: Rezumat episodul 52 „Fata de la fereastră”, difuzat în 17 decembrie la Kanal D: Un nou conflict apare între Cana și Alp după ce acesta află că soția lui a păstrat copilul lui Sedat, iar Nalan se hotărăște să divorțeze- kanald.ro

Citește și: VIDEO Dezastru pe autostradă! 13 persoane au murit și peste 150 au fost rănite- stirilekanald.ro

Ce trebuie să pună gospodinele în gemul de prune pentru un gust aromat. Trucuri utile pe care fiecare gospodină trebuie să le cunoască!

Există o mulțime de rețete de gem de prune, în funcție de preferințele fiecăruia. Indiferent de cea pe care o alegeți, trebuie să țineți cont de anumite trucuri utile, care sunt eficiente în orice situație.

În primul rând, gospodinele iscusite pun câteva picături de ulei pe fundul oalei în care așează prunele. Chiar și așa, trebuie să mestecați constant pentru ca gemul să nu se lipească.

De asemenea, pentru un plus de gust, puteți adăuga o esență de vanilie sau zahăr vanilinat. Un alt lucru de care trebuie să țineți cont constă în calitatea prunelor. Acestea trebuie să fie bine coapte.

Utilizează o cratiță largă și fund gros pentru ca lichidul să nu se evapore repede. Pentru o culoare frumoasă a gemului, poți să folosiți și suc de lămâie.  



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tartă cu cireșe întregi. O altfel de rețetă, în stil american!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies