Ce trebuie să conțină declarația pe proprie răspundere, în cazul în care treci printr-o localitate în carantină


Iată modelul declarației pe proprie răspundere, în cazul în care treci dintr-o localitate în alta, care se află în carantină.


In articol:

După ce mai multe zone din țară au intrat în carantină, multe persoane se întreabă ce anume trebuie să completeze în declarația pe propria răspundere, obligatorie la ieșirea sau intrarea într-o localitate carantinată.

În cazul în care trebuie să treci printr-o localitate plasată în carantină, trebuie să ai asupra ta o declarație pe proprie răspundere, în care este necesar să scrii mai multe lucruri.

Citeste si: COVID-19 București! Nu mai sunt locuri la terapie intensivă!

În declarație, este necesar să scrii următoarele lucruri:

– numele și prenumele
– data nașterii, domiciliul/reședința
-motivul deplasării
– adresa la care se deplasarea
– data completării și semnătura.

Declaratia pe proprie raspundere
Declaratia pe proprie raspundere pentru localitatile in carantina[Sursa foto: economica.net]

În cazul în care nu ai o declarație tipizată, declarația pe proprie răspundere poate fi scrisă și de mână, dar este obligatoriu să fie trecute toate elementele.

În plus, declarația poate fi completată și de pe dispozitive electronice, cu condiția ca semnătura olografă a persoanei care folosește declarația și data să fie trecute și valabile.


Care sunt excepțiile de circulație, în intervalul orar 23:00 – 5:00

Deși în zonele carantinate sunt măsuri drastice, există și excepții pentru care te poți deplasa în afara locuinței, în intervalul orar 23:00 – 5:00.

Citeste si: Ludovic Orban, despre starea de alertă: "Oferă puţine măsuri suplimentare faţă de..."

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum

ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

De asemenea, este nevoie și de o adeverință eliberată de la locul de muncă pentru cei care lucrează în timpul nopții și trebuie să meargă la serviciu.


Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Rafila, despre medicația anti-COVID19: "Ne confruntăm cu o problemă foarte serioasă..."

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

COVID-19 România! Alte două localități intră în carantină!

COVID-19 București! Nu mai sunt locuri la terapie intensivă!

COVID-19 Europa! Slovenia a prelungit starea de urgență!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
La ce este bun bicarbonatul de sodiu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri