Ce sumă de bani câștigă un jandarm în România

salariu jandarm
Ce sumă de bani câștigă un jandarm în România

Ca și în alte domenii de activitate, salariile jandarmilor diferă în funcție de postul ocupat și de regiunea în care se află inspectoratul de care aparțin.

În mediul urban, un jandarm beneficiază de mai mulți bani lunar față de cei care lucrează în mediul rural.

Care este salariul jandarmilor din Capitală

cum poti sa fii jandarm

Citeste si: Câți bani primește un medic de familie pentru fiecare pacient

Cei care își desfășoară activitatea în București au următoarele salarii nete, raportate la funcțiile pa care aceștia le ocupă: personalul contractual care nu are funcții de comandă are salarii nete între 971 și 2.679

lei, ofițerii cu funcții de comandă au salarii nete între 656 și 10.417 lei, iar ofițerii fără funcție de comandă au salarii între 2.220 și 7.324 lei. Maiștrii militari nu au funcții de comandă și au salarii între 2.315 și 3.517 lei. Cei care sunt subofițeri și care nu au funcții de comandă au salarii care pot ajunge pana la 6.748 lei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cât câștigă jandarmii care lucrează în provincie

cat castiga un jandarm

Citeste si: Vești proaste pentru români. Ce o să se întâmple cu uleiul în această toamnă

În orașele din afara Capitalei, salariile sunt diferite. În județul Arad, maiștrii militari au salarii între 2.315 și 3.517 lei. De asemenea, personalul contractual, care nu are funcții de comandă are salarii între 1.876

și 2.449 lei. Cei care sunt ofițeri și au funcție de comandă au salarii nete între 3.253 și 8.412 lei, iar cei fără funcții de comandă, primesc lunar între 3.502 și 4.423 lei.

Potrivit grilei de salarizare a celor care lucrează în Iași, salariul pentru personalul contractual care nu are funcții de comandă, pornește de la o sumă mai scăzută față de în Iași, având între 1.230

și 2.496 lei. Ofițerii cu funcții de comandă primesc salarii între 2.714 și 7.105 lei, iar cei fără funcții de comandă beneficiază de sume între 3.419 și 5.360 lei. De asemenea, maiștrii militari au salarii fixe, de 2.399 lei. Cei care au funcția de subofițer și nu au funcție de comandă, primesc lunar între 1.346 și 4.599 lei.

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Ce studii trebuie să aibă un jandarm

Ce face un ofiter jandarm

Citeste si: Actorul Alexandru Arșinel rămâne fără certificat de revoluționar! Ce sume trebuie să returneze statului

Pentru a obține un post pentru acest job este nevoie în primul rând de o diplomă de Bacalaureat. Ulterior, cei care au promovat examenul maturității pot urma cursurile uneia dintre următoarele instituții: Academia de Poliție “Al.

I. Cuza” din București, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani sau Şcoala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni. Pe lângă absolvirea uneia dintre aceste școli, jandarmii trebuie să îndeplinească și alte aptitudini. Spre exemplu, să fie declarat ,,apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic, bărbații trebuie să aibă înălțimea de minimum 1, 70 m, iar femeile de 1,65 m. De asemenea, aceștia trebuie să nu fi fost exmatriculați, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învățământ.Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

„Nu vreau să supraviețuiesc, eu vreau să trăiesc”. Cât câștigă lunar Carmen Tănase

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Mesaje de Sf. Ilie 2024: Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!” pe 20 iulie

Este vestea momentului pentru toți angajații români! Crește salariul minim pe economie

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies