Ce sumă de bani câștigă un jandarm în România


Ca și în alte domenii de activitate, salariile jandarmilor diferă în funcție de postul ocupat și de regiunea în care se află inspectoratul de care aparțin.


In articol:

În mediul urban, un jandarm beneficiază de mai mulți bani lunar față de cei care lucrează în mediul rural.

Care este salariul jandarmilor din Capitală

cum poti sa fii jandarm

Citeste si: Câți bani primește un medic de familie pentru fiecare pacient

Cei care își desfășoară activitatea în București au următoarele salarii nete, raportate la funcțiile pa care aceștia le ocupă: personalul contractual care nu are funcții de comandă are salarii nete între 971 și 2.679 lei, ofițerii cu funcții de comandă au salarii nete între 656 și 10.417

lei, iar ofițerii fără funcție de comandă au salarii între 2.220 și 7.324 lei. Maiștrii militari nu au funcții de comandă și au salarii între 2.315 și 3.517 lei. Cei care sunt subofițeri și care nu au funcții de comandă au salarii care pot ajunge pana la 6.748 lei.

Cât câștigă jandarmii care lucrează în provincie

cat castiga un jandarm

Citeste si: Vești proaste pentru români. Ce o să se întâmple cu uleiul în această toamnă

În orașele din afara Capitalei, salariile sunt diferite. În județul Arad, maiștrii militari au salarii între 2.315 și 3.517 lei. De asemenea, personalul contractual, care nu are funcții de comandă are salarii între 1.876 și 2.449 lei. Cei care sunt ofițeri și au funcție de comandă au salarii nete între 3.253 și 8.412 lei, iar cei fără funcții de comandă, primesc lunar între 3.502 și 4.423 lei.

Potrivit grilei de salarizare a celor care lucrează în Iași, salariul pentru personalul contractual care nu are funcții de comandă, pornește de la o sumă mai scăzută față de în Iași, având între 1.230 și 2.496 lei. Ofițerii cu funcții de comandă primesc salarii între 2.714 și 7.105 lei, iar cei fără funcții de comandă beneficiază de sume între 3.419 și 5.360 lei. De asemenea, maiștrii militari au salarii fixe, de 2.399 lei. Cei care au funcția de subofițer și nu au funcție de comandă, primesc lunar între 1.346 și 4.599 lei.

Ce studii trebuie să aibă un jandarm

Ce face un ofiter jandarm

Citeste si: Actorul Alexandru Arșinel rămâne fără certificat de revoluționar! Ce sume trebuie să returneze statului

Pentru a obține un post pentru acest job este nevoie în primul rând de o diplomă de Bacalaureat. Ulterior, cei care au promovat examenul maturității pot urma cursurile uneia dintre următoarele instituții: Academia de Poliție “Al. I. Cuza” din București, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani sau Şcoala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni. Pe lângă absolvirea uneia dintre aceste școli, jandarmii trebuie să îndeplinească și alte aptitudini. Spre exemplu, să fie declarat ,,apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic, bărbații trebuie să aibă înălțimea de minimum 1, 70 m, iar femeile de 1,65 m. De asemenea, aceștia trebuie să nu fi fost exmatriculați, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învățământ.


Abonează-te pe

Citește și:

Câți bani primește un medic de familie pentru fiecare pacient

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

„Nu vreau să supraviețuiesc, eu vreau să trăiesc”. Cât câștigă lunar Carmen Tănase

Este vestea momentului pentru toți angajații români! Crește salariul minim pe economie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 2 decembrie. O zodie întâmpină probleme pe plan personal.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri