Ce și cum să mănânci de Paște ca să nu te îngrași? 10 sfaturi de la nutriționist!


Masa bogată de Paște își poate pune amprenta atât asupra siluetei, cât și a sănătății.

Pentru a nu avea probleme în această perioadă specială, de care ar trebui să ne bucurăm, Simona Dumitrescu, medic nutriționist, ne oferă 10 sfaturi prețioase, care, dacă ținem cont de ele, ne vor ajuta să trecem peste sărbătorile pascale fără complicații.

  1. Ouăle – câte mâncăm?

Contrar opiniei generale, un ou sau două pe zi pot face parte dintr-o alimentație sănătoasă. Atenție, totodată la cantitatea de colesterol și din alte alimente pe care le consumăm împreună cu ouăle (carne, pește, lactate).

Un consum de un ou pe zi, deci, poate fi considerat sigur. Cu toate acestea, ar trebui evitate preparatele de ouă cu maioneză, dacă vrem să ne menținem silueta.

  1. Mielul – prietenul sau dușmanul dietei? 

Răspunsul la această întrebare depinde de cum este preparată carnea de miel. Drobul preparat cu carne slabă de miel, organe și verdețuri poate fi consumat cu încredere. De asemenea, stufatul de miel preparat cu ceapă și usturoi verde și friptura de miel fără grăsime cu garnitură de salată sau legume de sezon reprezintă preparate pe care le putem consuma fără să

ne gândim la îngrășat. Atenție, totuși, dacă suferiți de probleme gastro-intestinale- mielul este o carne care se digeră mai greu, a scris medicul nutritionist Simona Dumitrescu.

  1. Pasca și cozonacul – răul necesar

O felie de cozonac sau de Pască nu dăunează. Este de preferat să nu o mănânci imediat după masă. O poți mânca, de exemplu, la micul dejun, cu un pahar de lapte sau ceai. Sau ca o gustare, între mese.

  1. Maioneza –dușmanul dietei!

Mesele de Paște conțin multe feluri de mâncare preparate cu maioneză, astfel că, gustând din toate, putem consuma cantități mai mari de maioneză decât ne dăm seama. Și acest lucru sigur nu te va ajuta la menținerea siluetei.

  1. Să nu uităm de legume și verdețuri!

În piețe, tarabele dau pe-afară de legume si verdețuri de sezon. Cam așa ar trebui să stea lucrurile și în farfuria ta. Aceste alimente nu ar trebui să lipsească de pe masa festivă și ar trebui să facă parte din fiecare masă.

  1. Nu mânca mai multe feluri de mâncare la o masă!

Această practică este foarte răspândită la români, mai ales cu prilejul sărbătorilor, când putem spune că avem o singură masă pe zi...una care se întinde pe tot parcursul zilei. În afară de faptul că digestia este îngreunată, iar sistemul digestiv este suprasolicitat, lucru care ne poate îmbolnăvi, mâncarea în exces duce, în mod evident, la creșterea în greutate.

  1. Fă pauză cel puțin 3 ore între mese.

Această recomandare are ca scop atât asigurarea unui repaus alimentar, pentru a permite sistemului digestiv să se odihnească, cât și prevenirea exceselor alimentare.

  1. Alcoolul – răul nenecesar

Nu doar că alcoolul consumat în cantități mari este dăunător sănătății, el este un pericol și pentru siluetă, fiind bogat în calorii. Totuși, dacă te găsești în situația în care trebuie să ciocnești un pahar de alcool cu ceilalți, limitează-te la un singur pahar de vin sau 50 ml de tărie și nu-l consuma în timpul meselor, împreună cu alimentele.

  1. Moderația este cheia!

Ca în mai toate situațiile vieții, și la mesele festive trebuie să păstrăm un echilibru. Dacă ești genul pofticios, probabil că nu te vei putea abține din a gusta câte puțin din fiecare preparat. Dar, dacă vrei să îți menții silueta, oprește-te la gustat.

  1. Fă mișcare și hidratează-te corespunzător.

Abonează-te pe

Citește și:

Reţetă de Paşti: Friptură de miel cu portocale

WOW! Cât de frumoasă a ajuns în urma operațiilor! Recunoști vedeta?

Horoscop TAROT saptamana 22-28 aprilie 2019. Mesajele CARTILOR DE TAROT pentru cele 12 zodii

Horoscop Minerva pentru Paşte. Săptămâna 22-28 aprilie aduce surprize colosale pentru toate zodiile

Meniu de Paște 2019. Ce punem pe masă și cum putem vopsi ouăle natural, fără substanțe chimice

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Dan Barna vine marți, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”. “I-ați păcălit pe cei care v-au votat?”, una dintre întrebările la care politicianul va trebui să răspundă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri