Ce se întâmplă dacă pui lapte peste carnea crudă. Ce truc au marii bucătari

Ce se întâmplă dacă pui lapte peste carnea crudă. Ce truc au marii bucătari
Ce se întâmplă dacă pui lapte peste carnea crudă. Ce truc au marii bucătari

O friptură gustoasă și suculentă poate reprezenta o masă delicioasă. Însă, carnea trebuie preparată cât mai corect, iar frăgezirea cărnii poate fi realizată chiar în casa oricui. Unul dintre cele mai folosite trucuri în bucătăria marilor restaurante este îmbibarea cărnii în lapte.

Pentru a avea un preparat de succes, trebuie să fiți foarte atenți la fiecare detaliu.

Cum se prepară corect carnea

carne in lapte
Cum se prepară friptura.[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui un ziar în frigider

Deși acest secret este unul foarte util, nu este greu de urmat. Carnea trebuie lăsată într-un bol plin cu lapte, timp de 3 ore.

Laptele ajută carnea să fie mai fragedă. Apoi, trebuie condimentată și preparată conform rețetei dorite. Cu toate că nu este dificil, pentru ca masa să fie una gustoasă, atenția la detalii trebuie să fie una sporită. Spre exemplu, carnea trebuie să fie întotdeauna proaspătă și deschisă la culoare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Rețeta la care se poate folosi acest truc

Pentru a vă asigura de eficiența acestui truc al marilor bucătari, puteți încerca următoarea rețetă. Ingredientele de care veți avea nevoie sunt:

  • 1,5 kg carne
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe zahăr
  • 200 g făină
  • 400 ml lapte
  • 2 lingurițe sare
  • 2 lingurițe piper negru
  • 100 ml ulei

Pentru preparare, se începe cu tăierea cărnii felii.

Într-un bol, se amestecă toate ingredientele menționate mai sus şi se adaugă peste carnea de porc, marinda pregătită. Se așează carnea într-un bol, se adăugă laptele și se  pune vasul la frigider pentru trei ore. După ce carnea a stat la frigider, bucățile de carne trebuie date prin ou, apoi prin făină. Ulterior, vor fi prăjite într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc mic, pe ambele părți.

Sfaturi pentru gătirea unui preparat din carne de vită

sfaturi pentru gatirea carnii
Carne de vită.[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cine a inventat tortul. Era special preparat pentru zeița Lunii

Cu toate că una dintre cele mai gustoase tipuri de carne este vita, aceasta este și cea mai pretențioasă. În funcție de preparatul pe care doriți să îl gătiți, tipurile de vită trebuie alese corespunzător. Dacă doriți să gătiți o tocăniță, trebuie să folosiți pulpa. În cazul în care preferați o ciorbă delicioasă, rasolul de vită este alegerea perfectă.

În cazul în care vă doriți un preparat mai special, puteți apela la o friptură de vită, folosind antricotul sau fileul. Vrăbioara poate fi o opțiune foarte bună pentru o mâncare gustoasă.

Citeste si: Cum să îți menții casa în siguranță atunci când pleci în vacanță. Așa vei scăpa de hoți

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Rutina body care dupa plaja: etape care iti asigura o piele hidratata

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Greseli de alimentatie ce te impiedica sa slabesti

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies