O friptură gustoasă și suculentă poate reprezenta o masă delicioasă. Însă, carnea trebuie preparată cât mai corect, iar frăgezirea cărnii poate fi realizată chiar în casa oricui. Unul dintre cele mai folosite trucuri în bucătăria marilor restaurante este îmbibarea cărnii în lapte.
Pentru a avea un preparat de succes, trebuie să fiți foarte atenți la fiecare detaliu.
Cum se prepară corect carnea
Cum se prepară friptura.
Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui un ziar în frigider
Deși acest secret este unul foarte util, nu este greu de urmat. Carnea trebuie lăsată într-un bol plin cu lapte, timp de 3 ore. Laptele ajută carnea să fie mai fragedă. Apoi, trebuie condimentată și preparată conform rețetei dorite. Cu toate că nu este dificil, pentru ca masa să fie una gustoasă, atenția la detalii trebuie să fie una sporită.
Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro
Rețeta la care se poate folosi acest truc
Pentru a vă asigura de eficiența acestui truc al marilor bucătari, puteți încerca următoarea rețetă. Ingredientele de care veți avea nevoie sunt:
- 1,5 kg carne
- 2 ouă
- 2 lingurițe zahăr
- 200 g făină
- 400 ml lapte
- 2 lingurițe sare
- 2 lingurițe piper negru
- 100 ml ulei
Pentru preparare, se începe cu tăierea cărnii felii.
Într-un bol, se amestecă toate ingredientele menționate mai sus şi se adaugă peste carnea de porc, marinda pregătită. Se așează carnea într-un bol, se adăugă laptele și se pune vasul la frigider pentru trei ore. După ce carnea a stat la frigider, bucățile de carne trebuie date prin ou, apoi prin făină. Ulterior, vor fi prăjite într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc mic, pe ambele părți.Sfaturi pentru gătirea unui preparat din carne de vită
Carne de vită.
Citeste si: Cine a inventat tortul. Era special preparat pentru zeița Lunii
Cu toate că una dintre cele mai gustoase tipuri de carne este vita, aceasta este și cea mai pretențioasă. În funcție de preparatul pe care doriți să îl gătiți, tipurile de vită trebuie alese corespunzător. Dacă doriți să gătiți o tocăniță, trebuie să folosiți pulpa. În cazul în care preferați o ciorbă delicioasă, rasolul de vită este alegerea perfectă.
Citeste si: Cum să îți menții casa în siguranță atunci când pleci în vacanță. Așa vei scăpa de hoți