Cu numeroasele sale calități, gustul său plăcut, valoarea nutritivă și prețul accesibil, varza rămâne unul dintre alimentele cele mai consumate în România.
Deși poate fi utilizată într-o varietate de rețete, există o variantă pe care aproape niciun român nu o poate refuza, mai exact, varza călită! Dacă îți dorești să pregătești un preparat delicios, există un truc simplu, dar eficient pe care trebuie să-l iei în considerare.
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în varză călită
Putem să ne bucurăm de varză proaspătă pe tot parcursul anului, indiferent de sezon, deoarece este un produs disponibil în permanență.
Varza se remarcă prin versatilitatea sa, putând fi pregătită în diverse moduri, sotată, călită, la cuptor- și fiind un ingredient nelipsit într-o varietate de rețete.
Este recomandat să includem varza în alimentația noastră zilnică, mai ales datorită valorii sale nutriționale și conținutului scăzut de calorii. O sută de grame de varză conțin doar 22 de calorii, cinci grame de carbohidrați și are un indice glicemic redus.
De asemenea, varza reprezintă o importantă sursă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, potasiu, calciu, fier și acid folic.Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în varză călită
Trucul secret al gospodinelor
Dacă dorești să impresionezi familia și invitații cu un preparat gustos și estetic plăcut, există un truc simplu, dar eficient, de care trebuie să ții cont.
Atunci când gătim varză, în special cea roșie, o problemă întâlnită des este faptul că, în timpul procesului de gătire, își pierde culoarea și o poate transfera către celelalte ingrediente din vas.
Pentru a păstra culoarea verzelor albe sau verzi, poți folosi un ingredient des întâlnit în trucurile de curățenie casnică, mai exact, bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță din această pulbere albă în apa în care fierbi varza. Asigură-te că nu o lași pe foc prea mult timp, deoarece pH-ul redus al bicarbonatului de sodiu poate înmuia prea mult frunzele.
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în varză călită