Ce se întâmplă dacă faci sex în Săptămâna Patimilor? Iată ce spune Părintele Arsenie Boca


Ce se întâmplă dacă faci sex în Săptămâna Patimilor? Iată ce spune Părintele Arsenie Boca

Cei mai multi preoti spun ca nu este bine ca partenerii sa intretina relatii sexula in timpul postului, tocmai pentru ca aceasta perioada inseamna infranare de la toate poftele trupesti si apropiere de Dumnezeu prin rugaciune.

Părintele Arsenie Boca spune că nu putem învinge ispitele decât prin înfrânarea poftelor. "Firea trupului fiind surdă, oarbă şi mută, nu te poti intelege cu ea decat prin osteneala si foame, acestea insa trebuie conduse dupa dreapta socoteala, ca sa nu dauneze sanatatii. Acestea il imblanzesc, incat nu se mai tine vrajmas lui Dumnezeu. Rugaciunea si postul scot dracii poftei si ai maniei din trup. Foamea imblanzeste fiarele. Cu tot dinadinsul se atrage luarea aminte ca toata lupta aceasta sa nu se duca fara indrumarea unui duhovnic iscusit care stie a cumpani masura, trebuinta si putinta fiecaruia in parte", a spus părintele, citat

de crestinortodox.ro.

Preoţii mai spun  că desfrânarea este una dintre cele mai rele patimi. Cu toate acestea, desfranarea săvârşită intre soti este uneori trecuta cu vederea, cei doi cautand a-si ascunde pacatele sub binecuvantarea lui Dumnezeu, primita in Taina Cununiei; trebuie stiut insa faptul ca harul lui Dumnezeu ii binecuvinteaza pe cei doi soti numai in cele duhovnicesti si firesti ale vietii, iar nu si in poftele cele rele.

Citeste si: Obiceiuri și traditii în Săptămâna Mare! Ce să faci în Săptămâna Patimilor

Citeste si: A început Săptămâna Patimilor! Ce se face în Lunea Mare- Toți credincioșii trebuie să știe asta

Citeste si: Cum se prepară prăjitura "Învierea Domnului". Se face de Paște, de peste 100 de ani

Citeste si: Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște, ca să se curețe foarte repede și frumos

Ce se spune în Biblie despre poftele trupului: "Fratilor, nu suntem datori trupului, ca sa vietuim dupa trup. Caci daca vietuiti dupa trup, veti muri, iar daca ucideti, cu Duhul, faptele trupului, veti fi vii. Caci cati sunt manati de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu" (Romani 8, 12-14). "In Duhul sa umblati si sa nu impliniti pofta trupului. Caci trupul pofteste impotriva duhului, iar duhul impotriva trupului; caci acestea se impotrivesc unul altuia, ca sa nu faceti cele ce ati voi" (Galateni 5, 16-17).

Deoarece relaţiile trupeşti au fost lăsate de Dumnezeu şi pentru a ne feri de desfrânare, acestea trebuie privite cu multă îngăduinţă, spun preoţii, mai ales acolo unde unul dintre soţi este mai slab decat celălalt. Nu de puţine ori, din cauza refuzului unuia dintre soţi, celălalt a săvârşit preadesfranare, culcându-se cu altcineva. Aşadar, dorinţa este buna cand priveste cu dragoste si mila neputinta celuilalt, iar nu cu mandrie si superioritate, mai scrie crestinortodox.ro.

Sursa: crestinortodox.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se prepară prăjitura "Învierea Domnului". Se face de Paște, de peste 100 de ani

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște, ca să se curețe foarte repede și frumos

Iată cum putem vopsi ouăle de Paște cu ingrediente naturale. Obținem un aspect mult mai frumos și sunt mult mai sănătoase decât vopseaua cu coloranți artificiali!

CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

CITEȘTE: Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri