Ce se întâmplă cu cei care au pensii până în 1.500 de lei. Marius Budăi a făcut anunțul


Românii cu salariul minim pe ecomonie și pensionari au parte de o veste foarte bună. Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a făcut anunțul.


In articol:

În cadrul unei emisiuni TV, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a vorbit despre creșterea salariilor. Iată ce se întâmplă cu cei care au salariul minim pe economie și pensii până în 1.500

de lei!

Citește și: Se oferă 1.400 de lei de persoană în România. Certificatul de validare trebuie obținut imediat

Ce se întâmplă cu cei care au pensii până în 1.500 de lei.

Marius Budăi a transmis că pentru persoanele cu valoarea veniturilor până în 3.000 de lei pe categorii de venituri, au înscrisă pe cupon și suma măsurii de sprijin, măsură decisă de coaliția politică care susține Guvernul și odată cu plata pensiei, fie că încasează în cont bancar, prin card, sau cu poștașul acasă, odată cu pensia.

„12,5% este o creștere a valorii punctului de pensie care de la 1.586 de lei a crescut la valoarea de 1.785 de lei. Depășim, cu această creștere acel ultravehiculat 40%. Sunt măsuri care vor intra etapizat. Asta este deja în vigoare, chiar din data de 19 decembrie aceste cupoane de pensie aferente lunii ianuarie au fost tipărite deja cu noul cuantum al punctului de pensie și cu noul cuantum al pensiei.

Pentru cei cu valoarea veniturilor până în 3.000 de lei pe categorii de venituri, au înscrisă pe cupon și suma măsurii de sprijin, măsură decisă de coaliția politică care susține Guvernul și odată cu plata pensiei, fie că încasează în cont bancar, prin card, sau cu poștașul acasă, odată cu pensia. Cei care se încadrează în pragul de valori menționat vor primi și sumele de bani aferente primei tranșe semestriale din măsurile de sprijin. Deja se plătesc. S-a început plata din 4 ianuarie”, a declarat, luni, Marius Budăi.

Acesta a mai transmis că există trei praguri de venituri și că spre deosebire de anul 2020 vor să intervină cu încă o măsură și să urce pragul de venit până la care se alocă măsura de sprijin de 3.000 de lei.

„Aici vine noutatea, avem trei praguri de venituri. Pentru cetățeni cu venituri până la 1.500 de lei, pentru cetățeni cu venituri între 1501- 2000 de lei noutatea în acest an a venit că s-a decis în coaliție și am la concluzia că spre deosebire de anul 2020 să venim în plus cu încă o măsură și să urcăm pragul de venit până la care se alocă măsura de sprijin până la 3.000 de lei, este prima majorare. Este o măsură a nevoii și este o măsură chiar a sărăciei putem spune, dar poate așa înțelegem de ce PSD și Budăi, la un moment dat, strigau că pensiile în România sunt foarte mici și nu înțelegem de ce pensiile în România trebuie să rămână mici până în 2070 cu acel procent nedrept din PNRR față de cetățenii români. Procentul din PNRR este discutabil. Rămânem în discuția politică. Avem anumite concluzii, le păstrăm pentru final, lucrurile se îndreaptă pe o direcție bună”, a adăugat Marius Budăi.

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile în ianuarie 2023. Ministrul Muncii a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu cei care au pensii până în 1.500 de lei

Ce se întâmplă cu cei care au pensii până în 1.500 de lei

[Sursa foto: Pexels.com]

Banii vor intra pe card abia în luna în care se derulează măsura de sprijin

După spusele lui Marius Budăi, în momentul în care se primește cardul, prima dată el nu este alimentat, iar suma intră abia în luna în care se derulează măsura de sprijin. Acesta a dat drept exemplu ultima măsură din 2022.

„Atunci am discutat foarte mult, am discutat și în coaliție, am discutat și cu domnul ministru Boloș și am decalat prin discuții cu Comisia Europeană plata care se desfășura la sfârșit de lună către 19- 20 ale lunii pentru a fi de folos acelor cetățeni acei bani înainte de sărbători”, a explicat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, potrivit sursei citate anterior.

Ce se întâmplă cu cei care au pensii până în 1.500 de lei

Ce se întâmplă cu cei care au pensii până în 1.500 de lei

[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ce se întâmplă cu cei care nu locuiesc la adresa din buletin. Este vestea momentului în România


Abonează-te pe

Citește și:

Anunțul momentului pentru români! Vor ieși la pensie la vârsta de 70 de ani

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Veste importantă despre recalcularea acestor pensii! Este anunțul momentului în România

Statul oferă bani în 2023. Ce vouchere vor fi acordate de guvern

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 27 ianuarie 2023. O zodie trebuie să își organizeze viața
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri