Anunțul momentului pentru români! Vor ieși la pensie la vârsta de 70 de ani


Guvernul a luat o hotărâre importantă în România, despre vârsta de pensionare. Executivul de la București își dorește să îi convingă pe cetățenii români să lucreze mai mult, și să îi facă să iasă la pensie la 70 de ani. Iată despre ce este vorba!


In articol:

Executivul vrea să convingă românii să muncească până la vârsta de 70 de ani. Aceștia vor primi stimulente să lucreze până la 70 de ani, conform Planului Național de Redresare și Reziliență.

Mai mult decât atât, Guvernul va egaliza vârsta de pensionare pentru bărbați și femei. Potrivit unui document trimis de Guvernul României la Bruxelles pentru PNRR, se dorește introducerea unor stimulente pentru prelungirea vieții profesionale și majorarea voluntare a vârstei standard de pensionare, până la 70 de ani, în conformitate cu creșterea speranței de viață.

România va egaliza vârsta legală de pensionare

În acest moment, persoanele care își doresc să lucreze după pensie plătesc impozit pe salariul respectiv și contribuție la sănătate, dar și contribuția la pensie.

În document apare și faptul că România va egaliza vârsta legală de pensionare pentru bărbați și femei la 65 de ani. În prezent, egalizarea vârstei de pensionare la femei și bărbați la 65 de ani nu apare în lege. Bărbații ies la 65 de ani la pensie, însă femeile ies mai repede. Mai mult decât atât, este așteptat un anunț despre vârsta de pensionare, și cum va face Guvernul României să îi convingă pe români să lucreze mai mult, așa cum a scris în acel document trimis la Bruxelles.

Citește și: Veste importantă despre recalcularea acestor pensii! Este anunțul momentului în România

Anunțul momentului pentru români

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți bani trebuie să cheltui pentru a cumpăra trei ani de vechime la pensie, începând cu 1 ianuarie 2023

PSD este de părere că vârsta de pensionare trebuie corelată cu speranța de viață

Acum un an, s-au vehiculat lucruri în spațiul public legate de această intenție, însă aceste informații au fost negate de premierul Nicolae Ciucă, dar și de alți miniștri. De asemenea, Gabriela Firea a menționat că social-democrații nu doresc creșterea vârstei de pensionare în România la 70 de ani. Ministrul PSD a arătat că vârsta de pensionare trebuie corelată cu speranța de viață, care în țara noastră este mai scăzută față de alte țări din Uniunea Europeană. Totodată, Marius Budăi, ministrul Muncii a precizat că prevederea din PNRR este doar o recomandare și nu există o intenție de asumare a răspunderii Guvernului pentru schimbarea vârstei de pensionare.

„Este scris doar o precizare că încurajăm viața activă până la 70 de ani. (…) adică să fie stimulați cetățenii să lucreze până la 70 de ani. Asta să știți că nu este rău”, a comentat atunci Budăi.

Citește și: Vești proaste pentru pensionari! Se vor recalcula pensiile

Anunțul momentului pentru români

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Statul oferă bani în 2023. Ce vouchere vor fi acordate de guvern


Abonează-te pe

Citește și:

Veste importantă despre recalcularea acestor pensii! Este anunțul momentului în România

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Câți bani trebuie să cheltui pentru a cumpăra trei ani de vechime la pensie, începând cu 1 ianuarie 2023

Vești proaste pentru pensionari! Se vor recalcula pensiile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri