Ce se întâmplă când ți se zbate ochiul drept. Semn sau deficiență de calciu?


Când ți se zbate ochiul drept, poate fi un semn, conform credinței populare, sau poate fi o carență în organism. Medicii ne sfătuiesc să apelăm la un specialist atunci când ne confruntăm des cu aceste reacții.


In articol:

Cu toții știm că atunci când ni se zbate ochiul drept înseamnă că vom primi o veste bună, iar atunci când zvâcnește stângul, e semn rău. Așa să fie oare? Sau aceste semnale ale organismului ar trebui să ne pună pe gânduri?

Ce înseamnă când ți se zbate ochiul drept?

În popor, se crede că zbaterea unuia dintre ochi este, de fapt, un semn. Astfel, fie vom vedea pe cineva drag și ne vom bucura, dacă se zbate dreptul, fie ne va ieși în cale o persoană pe care nu o agreăm, în cazul în care zvâcnește ochiul stâng.

Mai mult, se crede că nu este bine să spui cuiva că ți se zbate ochiul. Explicația este următoarea: și ochii tăi văd multe și nu spun nimic fără știrea ta.

În plus, dacă ți se zbate ochiul drept și spui cuiva acest lucru, superstiția nu se va mai adeveri și astfel nu te vei mai întâlni cu cineva drag.

În cazul în care zvâcnește ochiul stâng, vei plânge. Atunci când îți intră ceva în ochi și nu poți să scoți, trebuie să scuipi de trei ori peste brațul drept.

Sunt mai multe superstiții legate de ochi: dacă te speli seara pe ochi, poți să orbești. Nu trebuie să coși în zilele de vineri, pentru că vei avea boli ale ochilor. Mai mult, nu este indicat nici să te speli pe cap lunea, miercurea şi vinerea, pentru că de asemenea vei avea probleme cu ochii.

Ochii și problemele medicale ce pot apărea

În realitate, această zbatere a ochiului este, de fapt, o contracție involuntară a mușchilor de pe ploape. Lăsând la o parte superstițiile și credințele populare, această reacție a organismului poate ascunde anumite probleme de sănătate.

Bineînțeles că pot exista mai multe cauze care duc la zbaterea unui ochi, iar unele dintre ele trebuie tratate de către un specialist. Principalul aspect care face ca mușchiul pleoapelor să se zbată este deficitul de calciu sau hipocalcemia, cum este denumită de către medici.

Muşchiul orbicular reacționează imediat atunci când organismul nu are suficient de mult calciu. Aveți mare grijă că, în afară de zbaterea ochiului, lipsa calciului poate face și ca mușchii din jurul gurii să se contracte involuntar.

Și conjunctivitele pot duce la mâncărimi ale ochilor și la spasme oculare. De asemenea, ochii se pot zbate și din cauza oboselii sau a stresului. Și consumul excesiv de cofeină poate face ca ochii să se contracte.

De cele mai multe ori, spasmele oculare sunt inofensive și trec de la sine. Dacă vedeți însă că vă confruntați destul de des cu această problemă, mergeți la un oftalmolog. Puteți suferi de o inflamație a pleoapelor, numită blefarită. De asemenea, este posibil să suferiți de uscarea ochilor sau să aveți o sensibilitate la lumină.


Abonează-te pe

Citește și:

Prepară acasa celebrul Christstollen nemțesc. Este foarte ușor

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Sfatul zilei de astăzi, vineri 4 decembrie 2020. Balanțele primesc vești

COVID-19 Italia: Se interzice participarea la slujba de Crăciun

Moş Nicolae 2020: Tradiţii pentru 6 decembrie!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Sfântul Nicolae, obiceiuri și tradiții. Ce este bine să faci în seara de 5 spre 6 decembrie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri