Ce să plantezi în grădina de acasă. Plante aromate pentru ceai

Ce să plantezi în grădina de acasă. Plante aromate pentru ceai

Ce să plantezi în grădina de acasă. Plante aromate pentru ceai

Află din rândurile următoare cum îți poți crea o grădină de ceaiuri chiar la tine acasă.

O cană de ceai reprezintă una dintre micile plăceri ale vieții. Pe lângă gustul aromat pe care această băutură o are, ceaiul are și efect calmant și ne ajută să scăpăm de stresul pe care l-am acumulat de-a lungul zilei. Mai mult decât atât, în funcție de sortiment, sunt ceaiuri care au și efecte semnificative asupra sănătății. Astfel, dacă vrei să te bucuri de ceaiuri și în același timp să îți extinzi grădina de acasă, cultivarea plantelor aromate pentru ceai în propria ta grădină poate fi o modalitate plăcută prin care să îți petreci timpul liber.

Plantele aromate pentru ceai sunt o alegere excelentă pentru grădina de acasă. Aceste plante nu numai că oferă arome și gusturi delicioase pentru ceaiuri, dar sunt și ușor de cultivat și întreținut.

Descoperă din rândurile următoare care sunt cele mai bune ceaiuri pe care să le cultivi în propria ta grădină și bucură-te de savoarea acestora!

Ce să plantezi într-o grădină de ceaiuri

Ce să plantezi în grădina de acasă. Plante aromate pentru ceai[Sursa foto: freepik]

Atunci când vrei să te apuci de un astfel de proiect de grădinărit, trebuie să ții cont mai întâi de ceea ce îți place să bei. Astfel, dacă ai un ceai preferat, poți să verifici eticheta și să vezi din ce plante este făcut, iar ulterior să te apuci de grădinărit. Cu toate acestea, noi îți vom recomanda în rândurile următoare cele mai simplu de cultivat plante pentru ceai.

Mușețel

Citește și: Cum să prepari masca de mușețel, ideală pentru îndepărtarea cearcănelor. Trucul de frumusețe pentru femeile care își doresc un ten de porțelan

Ce să plantezi în grădina de acasă. Plante aromate pentru ceai
Ce să plantezi în grădina de acasă. Plante aromate pentru ceai[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: 15 ierburi puternice pentru pierderea în greutate și beneficiile lor

Una dintre cele mai ușoare plante de ceai pe care poți să le cultivi acasă este mușețelul. Mușețelul se înmulțește singur și poate ajunge să se răspândească precum o buruiană. Cu toate acestea, dacă îl îngrijești, te vei bucura de aroma sa calmantă și în același timp, de florile sale spectaculoase. Această plantă preferă solul bine drenat și locurile însorite. De asemenea, în cazul în care nu dispui de o grădină, trebuie să știi că mușețelul poate crește și în ghivece. Florile se recoltează când sunt complet deschise, iar ulterior se pun la uscat, pentru a putea

fi consumate în ceai.

Salvie

O altă plantă pe care o poți adăuga în grădina ta de ceaiuri este salvia. Această plantă preferă, de asemenea, solurile bine drenate și locurile însorite. Frunzele de salvie au un miros și o dulceață asociată cu ananasul, astfel încât ceaiul de salvie îți va oferi o aromă de-a dreptul specială. Pentru a te bucura de acesta, trebuie să recoltezi frunzele înainte de înflorire.

Mentă

Ce să plantezi în grădina de acasă. Plante aromate pentru ceai
Ce să plantezi în grădina de acasă. Plante aromate pentru ceai[Sursa foto: freepik]

Menta, la rândul său, este o plantă foarte aromată și delicioasă pentru ceai, care este și ușor de crescut. Există varietăți diferite de mentă și astfel poți descoperi multe arome de ceai de care să te bucuri. În privința condițiilor de creștere, menta preferă solul umed și bine drenat. Poate deveni invazivă, așa că este recomandat să o plantezi în ghivece sau să îi controlezi rădăcinile.

Pentru a te bucura de o aromă intensă, frunzele se colectează înainte de înflorire.

Echinacea

Echinacea este o altă floare ușor de cultivat, care poate fi uscată și folosită la prepararea ceaiului. Această plantă preferă solul bine drenat și locurile însorite. Este perenă și rezistentă, astfel încât reprezintă o alegere excelentă pentru grădina de ceaiuri. Mai mult decât atât, de la această plantă poți folosi atât florile, cât și frunzele și rădăcinile pentru ceai.

Citește și: Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă alături de tatăl său- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

Lavandă

Ce să plantezi în grădina de acasă. Plante aromate pentru ceai
Ce să plantezi în grădina de acasă. Plante aromate pentru ceai[Sursa foto: freepik]

Lavanda, pe lângă rolul său decorativ, este și o plantă care poate fi folosită pentru prepararea ceaiului. Astfel, te poți bucura de dubla sa utilitate, în timp ce frumoasele flori de lavandă îți vor umple grădina de miresme îmbietoare. Lavanda preferă solul uscat, bine drenat și poate tolera chiar și perioadele de secetă, astfel încât puteți să vă bucurați de ea chiar și dacă uitați să o udați. Florile se recoltează atunci când sunt complet deschise, iar după uscare, pot fi combinate cu cele de mușețel, creând astfel un ceai perfect pentru somn.

 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 



Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

Cum poți păstra verdețurile proaspete pentru o perioadă mai lungă. Trucurile care îți vor schimba viața

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Sărbătoare mare în familia Ancăi Țurcașiu! Vedeta a devenit bunică: ”Sunt cea mai fericită de pe pământ”

De unde a învățat Stela Enache să fie elegantă și ce investiție a făcut pentru toate rochiile sale din carieră. „Am avut stilul meu încă de la început, fără să doresc să atrag atenția.”

Cine este persoana pe care Cosmin o bănuiește că i-ar fi plănuit descalificarea din „Casa iubirii”! „Am văzut anumite chestii...”. Tânărul a dezvăluit că ar fi vorba despre o concurentă

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies