Cum poți păstra verdețurile proaspete pentru o perioadă mai lungă. Trucurile care îți vor schimba viața

Cum poți păstra verdețurile proaspete pentru o perioadă mai lungă. Trucurile care îți vor schimba viața
Cum poți păstra verdețurile proaspete pentru o perioadă mai lungă. Trucurile care îți vor schimba viața

Cum ar fi ciorba fără aroma pătrunjelului sau a leușteanului? Dar mâncarea de mazăre fără gustul de mărar sau pastele fără aroma de busuioc? Verdețurile ar trebui să fie indispensabile în orice bucătărie. Cu toate acestea, este cunoscut faptul că se usucă rapid, deci este important să știi cum să le păstrezi proaspete.

Verdețurile reprezintă plante cu frunze verzi și parfumate, utilizate în bucătărie pentru a conferi savoare și prospețime preparatelor culinare.

 Pentru a menține prospețimea și a păstra savoarea și nutrienții lor cât mai mult timp, depozitarea adecvată joacă un rol crucial. Așadar, iată câteva trucuri mici care te pot ajuta în acest sens.

Citește și: Clafoutis cu vișine. Numai bună pentru acest sezon!

Cum poți păstra verdețurile proaspete pentru o perioadă mai lungă
Cum poți păstra verdețurile proaspete pentru o perioadă mai lungă[Sursa foto: freepik]

Unde să ții verdețurile

Frigider

După ce ai curățat și uscat verdețurile corespunzător, le poți înveli într-un prosop de hârtie sau într-un șervețel umed pentru a menține nivelul de umiditate. Apoi, așează-le într-o pungă de plastic cu mici perforații sau într-un recipient etanș și depozitează-le în partea de jos a frigiderului, în zona special destinată lor. Este recomandat să eviți depozitarea lor în apropierea fructelor care eliberează etilenă.

Apă rece

Așază tulpinile verdețurilor într-un pahar sau într-un recipient cu apă, asemenea unui buchet de flori, și acoperă-le cu un sac de plastic sau un capac pentru a crea un mediu umed. Această metodă contribuie la menținerea prospețimii și hidratării frunzelor. Pentru a preveni înmulțirea bacteriilor, este recomandat să schimbi apa la fiecare zi sau la fiecare două zile.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Congelator

Dacă dorești să păstrezi verdețurile pentru o perioadă mai îndelungată, o soluție eficientă este metoda de congelare. După ce le speli și le usuci bine, poți alege să le tai în bucăți sau să le păstrezi întregi. Închide-le ermetic într-un recipient rezistent, potrivit pentru congelare, sau în pungi de plastic etanșe și pune-le în congelator. Prin acest proces, verdețurile își vor păstra aroma și nutrienții într-o măsură mai bună în comparație cu uscarea sau conservarea termică.

Cultivarea în ghivece

Poți opta și pentru cultivarea verdețurilor în ghivece chiar în propria bucătărie, astfel având întotdeauna acces la ele proaspete. Această abordare este ideală pentru ierburi precum pătrunjelul, mărarul, busuiocul sau menta. Asigură-te că ghivecele beneficiază de suficientă lumină, apă și aer, și îngrijește-le corespunzător pentru a le menține sănătoase și viguroase.

Cum poți păstra verdețurile proaspete pentru o perioadă mai lungă
Cum poți păstra verdețurile proaspete pentru o perioadă mai lungă[Sursa foto: freepik]

Trucuri prin care poți păstra verdețurile proaspete

Hârtia de aluminiu

După ce ai curățat și uscat verdețurile, poți înveli frunzele într-un strat subțire de hârtie de aluminiu, astfel contribuind la protejarea lor împotriva umidității excesive și prevenirea pierderii nutrienților.

Borcane cu apă

Puteți încerca o altă metodă, și anume să așezați tulpinile verdețurilor într-un borcan cu apă, ca și cum ar fi un buchet de flori, și apoi să acoperiți partea superioară a ierburilor cu un săculeț de plastic sau o pungă cu perforații pentru a menține umiditatea și prospețimea frunzelor.

Aspirină sau zahăr

Poți adăuga o pastilă de aspirină sau o linguriță de zahăr în apa în care pui verdețurile, deoarece aceste ingrediente contribuie la menținerea prospețimii și prelungesc durata de viață a acestora.

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Recipiente cu capac

 Ai posibilitatea să utilizezi un recipient obișnuit din sticlă sau plastic în care să așezi verdețurile și să-l închizi ermetic cu ajutorul unui capac. Prin această metodă, se va crea un mediu sigilat care va preveni intrarea aerului și degradarea verdețurilor.

Congelarea în cuburi de gheață

Ai opțiunea de a tăia verdețurile în bucăți mici, apoi le poți plasa în forme de cuburi de gheață, adăugând apă și apoi congelându-le.

Pungi de hârtie perforate

Pungile de hârtie asigură o bună circulație a aerului și absorb excesul de umiditate. După ce ai spălat și uscat verdețurile, pur și simplu le așezi în pungi de hârtie cu perforații.

Cum poți păstra verdețurile proaspete pentru o perioadă mai lungă
Cum poți păstra verdețurile proaspete pentru o perioadă mai lungă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pastel de nata. O altă textură și un alt gust deosebit!Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta. Perfecte pentru o cină în doi!

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Momente de coşmar pentru festivalierii Electric Castle 2024: "Ne mișcăm foarte greu". Ce dificultăţi au întâmpinat

Cum l-a cunoscut Anamaria Prodan pe Ronald Gavril și care au fost reacțiile când cei doi și-au afișat relația. “Eu cred foarte mult în destin.”

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Han, în fața unei situații tulburătoare

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies