Ce placinta a pregatit de Anul Nou, Eliza Iliescu, fiica celei mai batrane mame din Romania! Adriana Iliescu a apelat la un siretlic pentru a-si incuraja fata sa gateasca


Desi luna aceasta va implini varsta de 13 ani, Eliza Iliescu, fiica celei mai batrane mame din Romania este o gospodina si jumatate.

Eliza a invatat de la mama sa tainele bucatariei, fostul profesor universitar indemnandu-si fiica sa prepare fel de fel de retete gasite pe internet, cat si altele vechi si mostenite din mama in fiica in familia lor.

De departe, vedeta serii de Revelion a fost placinta traditionala cu branza, unul din preparatele preferate ale Elizei.

“Daca s-ar putea, ea nu ar iesi din bucatarie. Ii place sa gateasca lucruri noi si in special prajituri. Am incurajat-o foarte mult, i-am zis sa indrazneasca si ca ce o iesi, o iesi. Am inceput totul ca o joaca, ne jucam de-a restaurantul. Acum ea este sefa restaurantului, bucatarul, iar eu clienta. (rade!) De Revelion, Eliza a pregatit placinta traditionala cu branza si banut. Bine, placinta noastra este atipica pentru ca in loc de un singur banut, bagat in poleiala si introdus in umplutura cum este traditia, Eliza baga mai multi. Foarte multi! Se spune ca cine gaseste banutul va fi norocos tot anul. Daca mananci de la noi poti sa gasesti si 2 banuti in aceeasi bucata. Impartim si vecinilor din bloc”, ne-a declarat Adriana Iliescu, amuzata de fiica sa.

Multumita an de an de rezultat, Adriana Iliescu ne-a dezvaluit reteta pacintei traditionale care se face in casa sa, de Anul Nou.

“Foaie de-a gata, nu cumparam pentru ca nu ne place. Asa ca o facem in casa.

Reteta este urmatoarea:

Foi:

-         un ou,

-         apa calduta, aproximativ jumatate de cana

-         ulei, acceasi cantitate ca si de apa, aproximativ jumatate de cana

-         un pic de drojdie

-         faina cat cuprinde si pana cand foaia se poate intinde cu sucitorul (aproximativ 500 de grame de faina)

Umplutura

-         branza de vaci 750 de grame

-         branza telemea 250 de grame

-         zahar 1 cana- o cana si jumatate (aceeasi cana folosita pentru apa si ulei)

-         3 oua ca sa lege compozitia

-         100 de grame de unt

-         coaja rasa de lamaie,

-         esente de vanilie

-         zahar vanilinat 3 plicuri.

Coca se imparte in mai multe parti, in functie daca vreti sa faceti placinta cu foaie sus, foaie jos sau in forma de rulouri umplute.

Foile se intind pe masa, se umplu cu aceasta compozitie si se aseaza in tava tapetata cu ulei si faina. Intr-una dintre bucati, aleasa la intamplare, se aseaza un ban, o moneda invelita in poleiala. Placinta va sta la cuptor pana se rumeneste si prinde o culoare frumoasa deasupra. Dupa ce se raceste se taie si se presara deasupra zahar pudra. Cel care va gasi banutul in bucata lui se spune ca va fi norocos tot anul!”, ne-a dezvaluit Adriana Iliescu. 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Sampon uscat cu bicarbonat de sodiu - Cea mai eficienta reteta care exista

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Reteta ca la manastire. Salata de boeuf cu carne de peste, un deliciu!

Tiramisu cu crema de cocos si piscoturi de cacao - Reteta geniala pentru Revelion

Reteta naturala pentru pietre la fiere

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Cum să faci acasă cozonacul Rosenkrantz. Puține gospodine se încumetă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri