Ce obiective turistice trebuie să vizitezi în Roma. Care este perioada cea mai bună pentru a vizita Roma


Atunci când vă doriți să scăpați puțin de rutină și să plecați într-o vacanță în străinătate, Roma poate să reprezinte o destinație minunată.


In articol:

Aflați din rândurile următoare care este perioada cea mai bună pentru a vizita Roma, dar și care sunt obiectivele turistice de care vă puteți bucura și sigur nu veți uita prea curând.

 

Care este perioada cea mai bună pentru a vizita Roma

Italia reprezintă țara în care se întâlnesc nenumărate capodopere ale arhitecturii, literaturii și artei. Totodată, nu lipsesc nici colecțiile de modă, bucătăria absolut rafinată și delicioasă, dar și peisajele de neegalat. Acestea fiind doar câteva dintre aspectele unice ale acestei țări frumoase.

Cea mai bună perioadă în care puteți vizita Roma este primăvara și toamna, pentru că atunci vor fi mai puțini turiști în oraș, biletele de avion vor fi mult mai ieftine, iar vremea este numai bună, caldă. Roma face parte din categoria orașelor fără egal. Deține diferite arhitecturi, atât istorice, cât și artistice, fiind cea mai bună carte de vizită a capitalei Italiei.

italia

Citeste si: Ce să vizitezi în Barcelona. Care este perioada cea mai bună pentru a vizita Barcelona

 

Ce să vizitezi în Roma

Forumul Roman

Acesta a reprezentat timp de aproape un mileniu, inima Romei antice care se întindea pe toate teritoriile de pe continentul european. Acesta este obiectivul care ar trebui vizitat alături de un ghid local, pentru a vi se expune mult mai bine istoria monumentului și a pietrelor care se află la pământ. Forumul Roman are capacitatea de a surprinde laolaltă o paletă amplă de structuri: de la viața civică, până la cea politică și religioasă.

Fontana di Trevi

Aceasta este fără discuție, cea mai frumoasă fântână din Roma, având în centrul ei, figura lui Neptun, care este cunoscut ca fiind zeul marilor. Turiștii vizitează cu orice preț această fântână, odată ce pășesc în Roma. Aceștia obișnuiesc să arunce un bănuț în fântână, în timp ce își pun o dorință, timp în care sunt poziționați cu spatele la fântână.

care este perioada cea mai buna pentru a vizita roma

Citeste si: Idei vacanță de Paște 2022. Unde poți pleca în străinătate?

Capela Sixtină

Aceasta este cea mai renumită capodoperă artistică. Veți regăsi printre altele, peste 3000 de personaje pictate, care fac parte din cele 9 scene principale : beția lui Noe, potopul, jertfă lui Noe, izgonirea din Rai, crearea Evei, crearea lui Adam, separarea pământului de ape, crearea soarelui, a lunii și a planetelor și separarea luminii de întuneric.

Panteonul

Acesta este considerat ca fiind emblema orașului vechi și se regăsește în zona centrală, astfel încât reprezintă o zonă foarte accesibilă pentru toți turiștii. De-a lungul pereților Panteonului, se află mormintele unor personalități precum: Rafael și alți doi regi italieni Victor și Umberto. În ceea ce privește gaura din mijlocul cupolei, aceasta este special creată pentru a se deschide spre cer și are ca scop iluminarea interioară, dar și oferirea celor care sunt prezenți în temple, o contemplare directă a cerurilor.

obiective turistice din roma

Citeste si: Idei vacanță de Paște 2022. Unde poți pleca în Romania?

Piazza di Spagna

Această locație, alături de Treptele Spaniole, reprezintă una dintre punctele forte ale capitalei din Italia. Din punct de vedere turistic, piața este renumită datorită numeroaselor monumente pe care le deține. Printre aceste monumente se numără și muzeul dedicat poetului romantic englez John Keats, care a venit în Roma tocmai în anul 1821, pentru a căuta un leac pentru o boală, însă a murit într-o casă de lângă Treptele Spaniole.

Palazzo Doria Pamphilj

Este una dintre cele mai renumite locuri care este de origine patriacină, tocmai din epoca medievală. O parte din acest palat deține colecția privată de artă a familiei, dar asta nu este tot. Pe lângă această colecție, turiștii se pot bucura și de faimosul portret al lui Inocențiu al X-lea, pictat chiar de Velazques. Colecția cuprinde peste 1000 de camere și nenumărate bogății și este deschisă doar o parte pentru turiști.

vacanta in italia

Citeste si: Cura de slăbire cu mere. "Un măr e un aliment bogat în nutrienți, vitamine, minerale, fibre și antioxidanți"

Colosseum

Aceasta este o clădire foarte impresionantă, datorită faptului că a reușit să supraviețuiască până în zilele noastre. În urmă cu foarte mult timp, acest loc era dedicat luptelor dintre gladiatori. Colosseum-ul face parte din lista celor mai demne obiective de vizitat din Roma. Este locul care atrage anual peste 6 milioane de turiști.

Citeste si: Ce a pățit o refugiată din Ucraina, care a mers la un magazin din București împreună cu fiica ei de 13 ani: „Există oameni care fac așa ceva”


Abonează-te pe

Citește și:

Idei vacanță de Paște 2022. Unde poți pleca în străinătate?

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Ce să vizitezi în Barcelona. Care este perioada cea mai bună pentru a vizita Barcelona

Idei vacanță de Paște 2022. Unde poți pleca în Romania?

Cele mai frumoase nume de băieți. Alege-l pe cel mai potrivit pentru băiețelul tau

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti
Rinoplastia, între urgență medicală și înfrumusețare! "Rinoplastia este intervenția cu cea mai mare rata de reintervenție."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri