Ce să vizitezi în Barcelona. Care este perioada cea mai bună pentru a vizita Barcelona


Barcelona se numără printre cele mai frumoase orașe din Europa, fiind o destinație de vacanță preferată de toată lumea. Capitala Cataloniei are o arhitectură impresionantă, presărată cu atracții turistice care mai de care mai atrăgătoare. Descoperă, în rândurile de mai jos, ce să vizitezi în Barcelona și care este cea mai bună perioadă în care îți poți plănui sejurul.


In articol:

Capitala vibrantă a Cataloniei are o istorie surpinzătoare și atrage în fiecare an milioane de turiști, curioși să vadă arhitectura uluitoare pe care o oferă orașul, dar și să testeze climatul mediteranean. Sunt multe obiective turistice pe care ar trebui să le vizitezi în Barcelona, iar noi am pregătit pentru tine o listă care te va ajuta să te organizezi mai bine, în caz că nu te-ai hotărât încă cu ce să începi. Bineînțeles că pe lângă atracțiile culturale standard se numără și străzile laterale ascunse, pline de farmec și de povești incredibile, însă pentru acest lucru ar trebui să pornești la pas fără o țintă anume, deci să te lași putată de instinct.

Citeste si: Idei vacanță de Paște 2022. Unde poți pleca în Romania?

Ce să vizitezi în Barcelona- Basilica Sagrada Familia

Aflată în partea de nord a orașului, Basilica Sagrada Familia domină împrejurimile cu cele 18 turnuri aflate deasupra tuturor celorlalte clădiri, monumentul fiind desemnat ca obiectiv al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Biserica nu este încă terminată, deși se lucrează la ea încă din anul 1882. Proiectul original al bisericii Sagrada Familia a fost conceput de celebrul arhitect Antonio Gaudi, acesta lucrând la el timp de aproximativ 40 de ani. Cele 18 turnuri pe care le are îi reprezintă pe cei 12 apostoli, cei 4 evangheliști, Sfânta Fecioară și, cel mai înalt, pe Iisus Hristos. De asemenea, aceasta are 3 fațade: a Nașterii (în est), a Gloriei (sud) și a Patimilor (vest).

Pentru a ajunge la Sagrada Familia există două linii diferite de metrou pe care le poţi utiliza (Linia Violet L2 sau Linia Albastră L5, coborând la staţia cu acelaşi nume) şi diferite rute de autobuz (numerele 19, 33, 34, 43, 44, 50, 51, B20 şi B24). Fiecare bilet de intrare costă de la €15.00 per adult, în funcţie de tipul biletului selectat. 

Citeste si: 5 Destinaţii de vacanţa exotice unde îţi poţi petrece concediul în 2022

Ce sa vizitezi in Barcelona

Ce sa vizitezi in Barcelona

[Sursa foto: PixaBay]

Ce să vizitezi în Barcelona- Casa Milà

Inclusă pe lista UNESCO, Casa Milà este cea mai cunoscută clădire seculară semnată de Antoni Gaudi. Aceasta a fost construită între anii 1906 și 1912 și are o structură avangardistă, fiecare linie a fațadei din piatră fiind curbată, cu ferestre rotinjite și balustrade metalice. Casa Milà găzduiește centrul cultural Fundació Catalunya, care organizează evenimente pe tot parcursul anului.

Un bilet de adult costă 24,00 €, iar durata medie a unei vizite este de 2 ore. Cele mai bune zile pentru a vizita Casa Milà sunt joi și vineri.

Ce sa vizitezi in Barcelona

Ce sa vizitezi in Barcelona

[Sursa foto: PixaBay]

Ce să vizitezi în Barcelona- Palau de la Música Catalana (Palatul muzicii catalane)

Clădirea a fost construită între anii 1905 și 1908 și a fost folosită la începuturi drept sală specială de concerte pentru societatea corală Orfeó Català. Listată de UNESCO, Palau de la Música Catalana exemplifică un stil decorativ Art Nouveau și a fost proiectat de arhitectul Lluís Domènech i Montaner.

Sala principală din Palat poate găzdui până la 2200 de persoane și este singura din toată Europa iluminată în totalitate ziua de lumina naturală. Biletul pentru adulți este de 18 euro, iar pentru studenți și seniori de 11 euro.

Ce sa vizitezi in Barcelona

Ce sa vizitezi in Barcelona

[Sursa foto: PixaBay]

Ce să vizitezi în Barcelona- Parc Güell: Parcul suprarealist al lui Gaudí

Parcul suprarealist al lui Gaudí are o suprafață ce se întinde pe 17 hectare, fiind desemnat Patrimoniu cultural UNESCO. Acesta are diferite forme și culori, specifice fazei naturalistă de creaţie a lui Gaudi. Parcul de distracții îți pune imaginația la încercare și te încântă cu diferitele culori, forme și dimensiuni pline de dinamism.

Parcul are 3 intrări principale și anume Calle de Larrard, Carretera del Carmel și Pasatje de Sant Josep de la Muntanya. Durata medie a vizitei este de aproximativ 60 de minute, iar un bilet pentru un adult costă 12.50 €. Parcul este deschis în fiecare zi, însă programul poate fi diferit în funcție de anotimp.

Citeste si: Transportul către superbul Istanbul, mai accesibil şi confortabil ca oricând. Cât costă biletul unei curse din Bucureşti

Ce sa vizitezi in Barcelona

Ce sa vizitezi in Barcelona

[Sursa foto: PixaBay]

Muzeul de artă din Montjuïc

Muzeul Național de Artă Catalană este găzduit de un palat magnific ce se află deasupra fântânilor din Montjuic, de unde provine și numele. Acesta găzduiește o mulțime de forme de artă: de la sculpturi și obiecte de artă și până la picturi, desene sau gravuri.

La Muzeul de artă din Montjuïc sunt expuse opere ale unor mari pictori cum ar fi El Greco, Rubens, Zurbaran, Velazquez și Cranach.

Prețul biletului pentru un adult este de 10 euro în afară de prima dumincă din lună, atunci fiind intrarea gratuită. Pentru a ajunge la Muzeul de artă din Montjuïc poți lua metroul- L1 și L3 (Placa d'Espanya) sau autobuzele 9, 27, 30, 37, 56,57, 65, 79, 109, 157, 165.

Ce sa vizitezi in Barcelona

Ce sa vizitezi in Barcelona

[Sursa foto: PixaBay]

 

Abonează-te pe

Citește și:

Ce poți să vizitezi în BRAȘOV. "Am fost copleșit de frumusețea locurilor și de moștenirea extraordinar de bogată a acestor comunități”

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Vacanța în Turcia, o țară cât un continent

Top 6 atractii turistice din Paris pe care nu trebuie sa le ratezi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Video
,,Unde ai fost în decembrie?” Ce i-a spus Adi Rus lui Culiță Sterp, la botezul lui Iair
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri