Ciorbele și supele sunt printre preparatele preferate ale românilor, atunci când vine vorba despre masa de prânz. Ele sunt foarte sățioase și conțin multe substanțe nutritive, necesare pentru organismul nostru.
In articol:
Cu toate acestea, anumite ingrediente pot compromite calitatea preparatelor. Iată ce să nu pui niciodată în ciorbă!
Citește și: Truc pentru fierberea perfectă a cartofilor. Bucătarii de top folosesc un ingredient secret
În ce ordine se pun la fiert ingredientele în ciorbă
În momentul în care prepari o ciorbă din carne și legume, este foarte important să ții cont de ordine. Carnea fierbe mai greu decât legumele, iar din acest motiv se va pune prima la fiert. Chiar dacă este carne de vită, de pasare sau de porc, se spală bine și se pune în apa rece, la fiert.
În momentul în care carnea a fiert pe jumătate, puteți adăuga legumele în oală. Chiar dacă le puneți la fiert întregi sau le tocați mărunt, ele au nevoie de jumătate de oră pentru a se fierbe așa cum trebuie, în timp ce carnea are nevoie de mai mult de o oră.
Bulionul, borșul sau zeama de varză se vor pune în ciorbă la final, în ultimele minute. Pe lângă aceste aspecte, dacă prepari o ciorbă acră este indicat să nu adaugi multă sare de la început, deoarece borșul și zeama de varză au o cantitate destul de mare de sare.
Un sfat important este să guști ciorba la final și, dacă mai este nevoie, să mai adaugi atunci sare.
Citeste si: Mărturisirea făcută de o copilă lui Sorin Bontea: „Cere-i pensie alimentară”- wowbiz.ro
Ce nu trebuie să pui niciodata în ciorbă
Citește și: Rețetă de Pere caramelizate cu sos de ciocolată. Un desert adorat de cei mici!
Ce să nu pui niciodată în ciorbă
Pentru un gust mai puternic pentru ciorbă, multe gospodine folosesc cuburi concentrate din comerț sau legume deshidratate. Chiar dacă gustul pe care îl oferă este inedit, aceasta ar trebui evitate, deoarece cantitatea de sare și monoglutamat este una foarte mare.
Orice ciorbă poate avea un gust bun dacă ingredientele folosite sunt unele de calitate și dacă este gătită așa cum trebuie.
Carnea ideală ar fi cea de la țară, iar legumele trebuie să fie cât mai naturale, pentru a oferi un gust bun ciorbei. Preparatul trebuie să fiarbă la foc mic, timp de cel puțin două ore.
Citeste si: Calendar ortodox 1 aprilie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?- stirilekanald.ro
La sfârșit, după ce ați oprit focul, trebuie să adăugați verdețurile. Cele mai multe gospodine apelează la leuștean, mai ales când prepară ciorbe acre. El trebuie folosit cu moderație, deoarece poate avea efecte adverse dacă este consumat în cantități prea mari.
Leușteanul nu este recomandat în dieta femeilor însărcinate, deoarece poate duce la creșterea tensiunii arteriale. De asemenea, cei care se confruntă cu probleme cardio-vasculare ar trebui să îl evite, potrivit nutriționiștilor.
Ce nu trebuie să pui niciodata în ciorbă