Ce nu trebuie să bagi niciodată la mașina de spălat. Foarte multe gospodine fac această greșeală


Foarte multe gospodine fac această greșeală, care poate duce la deteriorarea articolelor vestimentare, dar și a mașinii de spălat. Iată ce nu trebuie să bagi niciodată în aparatul electrocasnic și care este motivul!


In articol:

Care este greșeala pe care o fac cele mai multe gospodine și de ce nu este bine să bagi acest articol vestimentar în mașina de spălat. Iată ce se poate întâmpla!

Citeste si: 5 trucuri vestimentare care te vor face să pari mai înaltă

Ce nu trebuie să bagi niciodată la mașina de spălat

Mașina de spălat este folosită foarte frecvent de majoritatea gospodinelor și poate părea în regulă să bagi orice articol vestimentar în aparatul electrocasnic.

Cu toate acestea, anumiți specialiști susțin faptul că trebuie să se mărească atenția, atunci când vine vorba de spălarea rufelor, deoarece există unele articole vestimentare care nu ar trebui niciodată băgate în mașina de spălat.

Specialiștii sunt de părere că sutienele nu ar trebui băgate la mașina de spălat sub nicio formă, deoarece există multe riscuri. Firele lor pot deteriora cuva mașinii de spălat, iar clemele lor pot rupe și alte articole vestimentare.

Mai mult, dacă clemele sutienului se prind în interiorul pereților cuvei mașinii de spălat, acesta se poate întinde în timpul unui ciclu de spălare, iar acest lucru te poate aduce în situația de a-l arunca.

Ce nu trebuie să bagi niciodată la mașina de spălat

Ce nu trebuie să bagi niciodată la mașina de spălat

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu apă clocotită și foi de dafin. Este un truc de-a dreptul genial

Ce recomandă specialiștii

Un alt articol pe care trebuie să eviți să îl bagi la mașina de spălat este cravata, deoarece majoritatea sunt create din țesături delicate, lână sau mătase, iar aceste materiale riscă să se strângă în mașina de spălat.

Pe lângă acest aspect, în timpul spălării, cravata își poate pierde forma sau poate păta alte articole vestimentare riscă să își piardă forma sau pot păta alte haine care se afla în interiorul mașinii de spălat. Specialiștii recomandă curățarea lor manuală sau profesională.

Alte obiecte care pot provoca daune în mașina de spălat sunt monedele și cheile. Metalul poate deteriora pompa de scurgere a mașinii de spălat și poate zgâria interiorul ei. Specialiștii recomanda întotdeauna golirea buzunarelor, înainte ca articolele vestimentare să fie băgate la spălat.

Trebuie să aveți grijă și cu hainele   de bebeluși, mai ales șosetele, deoarece, din cauza dimensiunii lor, pot fi prinse în orificiile de scurgere ale mașinii de spălat, fapt care poate afecta eficiența ei și poate provoca inundații. Aceste articole vestimentare mici se pot pune în pungi mici de plasă, pentru a evita pierderea lor printre celelalte haine sau cuva de spălat.

Specialiștii mai recomandă ca obiectele de mătase să fie curățate chimic, mai ales îmbrăcămintea și lenjeria de pat, deoarece temperaturile ridicate pot rupe țesăturile delicate.

Ce nu trebuie să bagi niciodată la mașina de spălat

Ce nu trebuie să bagi niciodată la mașina de spălat

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce se întâmplă dacă presari făina pe capacele borcanelor. Trucul genial pe care puține gospodine îl cunosc

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să-ți crești imunitatea în câțiva pași simpli. Pregătește-te pentru sezonul rece.

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cum se coc ardeii copți, fără să fie fum în casă. Trucuri de la marii bucătari

Ce să faci cu buretele de spălat vase. Trucul care îți va ușura munca

Rinoplastia, între urgență medicală și înfrumusețare! "Rinoplastia este intervenția cu cea mai mare rata de reintervenție."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri