Cum să-ți crești imunitatea în câțiva pași simpli. Pregătește-te pentru sezonul rece.

Creștere imunitate sezonul rece
Creștere imunitate sezonul rece

Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar imunitatea ta are nevoie de ajutor. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să-ți crești imunitatea în câțiva pași simpli!

Începutul toamnei și schimbările care se produc în natură odată cu sosirea sezonului rece pot aduce și diferite viroze. De aceea, este foarte important să ne păstrăm imunitatea pentru a nu contacta diferite boli specifice anotimpului răcoros.

De ce e important să ai o imunitate bună

Citește și: Cum să-ți protejezi pielea și părul în anotimpul ploios

Creșterea imunității în sezonul rece
Creșterea imunității în sezonul rece[Sursa foto: pexels]

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a anihila agenții patogeni cu care intră în contact. Altfel spus, sistemul imunitar detectează virusurile, bacteriile, paraziții, ciupercile, substanțele nocive și alte corpuri străine care nu sunt compatibile cu organismul uman și le anihilează.

Eficacitatea imunității este esențială pentru un organism sănătos. Persoanele cu imunitate puternică se îmbolnăvesc rar și au capacitatea de a se vindeca mai repede.

Mai mult decât atât, cu cât imunitatea noastră este mai puternică, cu atât facem față stresului mai ușor. Totodată, s-a dovedit științific că între procesul de îmbătrânire și imunitate există o strânsă legătură, chiar mai puternică decât trecerea timpului.

Persoanele care au o imunitate scăzută se confruntă adesea cu oboseala accentuată, răceli frecvente, reacții alergice dese, vindecarea greoaie a rănilor, infecții urinare, herpes, diaree cronică și inflamarea ganglionilor limfatici.

Dacă toate acestea nu reprezintă motive suficiente pentru a avea grijă de imunitatea noastră, trebuie să știm și faptul că prevenirea și tratarea cancerului este cel mai important rol pe care îl joacă sistemul imunitar. Acesta are capacitatea de a lupta contra propriilor celule care și-au modificat forma și structura, prevenind astfel apariția și răspândirea cancerului în organism.

Cum să-ți crești imunitatea pentru sezonul rece

Imunitatea scăzută reprezintă un motiv recurent al sezonului rece. Condițiile meteorologice favorabile fac posibilă apariția și răspândirea într-un număr cât mai mare al virusurilor și bacteriilor. Astfel, sistemul nostru imunitar devine vulnerabil în fața bolilor, scăzându-i capacitatea de apărare.

Există câțiva factori care influențează creșterea imunității în sezonul rece:

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Consumul de alimente care cresc imunitatea

Citește și: Beneficiile și contradicțiile gutuilor: Ce vitamine au și cine nu ar trebui să le consume?

Alimente care ne ajut la creșterea imunității
Alimente care ne ajut la creșterea imunității[Sursa foto: freepik]

Alimentele care cresc rapid imunitatea organismului și sunt un factor principal în lupta împotriva răcelii și gripei sunt: citricele, kiwi, coacăzele negre, afinele, murele, struguri negri, măceșele, cătina, usturoiul, ceapa, echinacea, ghimbirul, turmericul, mierea, propolisul, iaurtul, cerealele integrale, varza broccoli, spanacul, sfecla roșie, morcovii, ardeiul iute, stridiile și aloe vera.

Unele dintre ele pot fi consumate atât în formă crudă, cât și în mâncăruri, ceaiuri sau suplimente alimentare.

Odihna suficientă

Citește și: Cum să adormi mai repede. Trucul pentru un somn rapid și odihnitor

Creșterea imunității
Creșterea imunității[Sursa foto: pexels]

Lipsa somnului este unul dintre factorii care ar putea duce la scăderea imunității. De aceea, este foarte important să aveți parte de o odihnă suficientă dacă vreți ca sistemul vostru imunitar să dea randament chiar și în sezonul rece.

Încercați să dormiți câte 7-8 ore pe noapte.

Sportul

Citește și: Rutina de dimineață pentru o zi productivă și plină de zâmbete

Sănătate
Sănătate[Sursa foto: pexels]

Citește și: Lia aruncă bomba despre Veronica și Dorobanțu în gală! „Toată lumea vede asta”. Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii” de duminică, 22 iunie, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: "Ori va fi pace, ori va fi o tragedie"- Statele Unite au atacat Iranul. Primele declarații ale lui Trump: "Felicitări marilor noștri războinici americani"- Iranienii ripostează: "Acum e rândul nostru"- stirilekanald.ro

Mișcarea fizică este unul dintre secretele unei vieți sănătoase. Este foarte important să faceți cel puțin 30 de minute de sport în fiecare zi. De asemenea, este recomandat să desfășurați activitățile fizice în aer liber indiferent de vreme, respectând bineînțeles îmbrăcămintea corespunzătoare. Acest lucru va scădea considerabil numărul îmbolnăvirilor în sezonul rece.

Dușurile scoțiene

Citește și: De ce se electrizează părul

Imunitate
Imunitate[Sursa foto: pexels]

Deși nu multă lume știe de ele, dușurile scoțiene reprezintă alternarea apei calde cu apa rece și constituie unul dintre secretele care ajută la întărirea imunității în sezonul rece. Este foarte important de menționat faptul că acestea nu sunt recomandate persoanelor cu probleme cardiovasculare sau reumatice.

Sauna și aroma terapia

Citește și: Cum te ajută uleiul de lavandă să calmezi schimbările emoționale

Creșterea imunității în sezonul rece
Creșterea imunității în sezonul rece[Sursa foto: pexels]

Atât sauna, cât și aroma terapia contribuie la întărirea sistemului imunitar prin susținerea sistemului respirator. Sauna elimină toxinele din organism prin intermediul transpirației, iar aroma terapia ajută la desfundarea căilor respiratorii. Pentru susținerea sănătății sistemului respirator se recomandă folosirea uleiurilor de eucalipt, mentă sau brad, iar pentru a induce somnul și relaxarea organismului se recomandă aroma terapia cu lavandă.

Pe lângă toate aceste trucuri este foarte important să aveți un stil de viață sănătos și să reduceți existența stresului. Totodată, consultați sfatul unui specialist în domeniu ori de câte ori simțiți că sistemul vostru imunitar este grav afectat.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cura de detoxifiere cu usturoi. Beneficiile și contraindicațiile consumului ade usturoi

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Ți se face pielea de găină! Mama Teodorei Marcu, distrusă de durere la aproape 3 săptămâni de când și-a pierdut fiica. Ipostaza sfâșietoare în care a fost surprinsă femeia

VIDEO Otilia, umilită public de Naomi: "Rușine! Sunt colege și o pune în ipostazele astea. Am impresia că o face intenționat". Ce s-a văzut în fundal a eclipsat complet momentul concurentei din Casa Iubirii. IMAGINILE fac ravagii pe Internet

Care este importanța alimentației corecte. 5 grupuri principale de alimente

Celebrii actori Pınar Deniz și Kaan Yıldırım, prima apariție alături de fiul lor! Iată cel mai frumos și emoționant tablou de familie

Doctoriță ucisă de iubit, tot medic! Au urmat zile întregi de chin pentru femeie. Cei doi lucrau la același spital


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies