Postul Crăciunului este perioada ideală pentru a ne reaminti importanţa cumpătarii, iertarii, bunătăţii.
Şi tot Postul Crăciunului este momentul perfect pentru curăţarea organismului: renunţarea la proteine animale timp de 6 săptămâni poate avea drept rezultat un plus de energie, de tonus, datorită nutrienţilor din vegetale.
Mai mult, alegerile alimentare corecte în Post pot duce la slăbire sau pot menţine greutatea optimă. Însă, în aceeaşi măsură, alegerile neinspirate pot duce la îngrăşare, fenomen remarcat de experţii în nutriţie.
“Ce facem noi românii în Post? Păi ne cam îndopăm cu pâine, cornuri şi covrigi, cu diverse produse din soia pe care le găsim uşor în supermarketuri, cu tot felul de zacuşti uleioase şi alte produse care nu duc în final decât la îngrăşare, la tulburări gastroduodenale, care nu slujesc în niciun caz ideii de Post şi de bine. De cele mai multe ori, produsele de Post, cele pe care le găsim atât de uşor sunt produse care conţin carbohidraţi sau grăsimi. Carbohidraţii sunt în pâine, paste, cornuri, covrigi, iar grăsimile de post sunt uleiurile vegetale şi tot felul de alte produse care conţin ulei”, remarcă dr.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>