Ce înseamnă legume crucifere. Care este secretul bucătarilor pentru acest preparat


Deși puține persoane știu ce reprezintă legumele crucifere, majoritatea le consumă aproape zilnic. Însă știați care este secretul care se află în spatele acestora?


In articol:

Aflați din rândurile următoare ce înseamnă mai exact aceste legume crucifere, dar și care sunt beneficiile acestora. În plus, vă recomandăm chiar și o rețetă ușoară care conține anumite astfel de legume, pentru a le încerca.

 

Ce înseamnă legume crucifere

Legumele crucifere sunt reprezentate de florile sale, care cresc în formă de cruce, de aici și numele acestora. Această familie de legume oferă organismului nostru mai multe beneficii decât ne-am putea imagine. Datorită conținutului bogat de vitamine și compuși, acestea pot opri agenții care pot provoca cancerul și totodată pot contribui la detoxifierea organismului.

Un alt beneficiu, odată ce veți consuma aceste legume crucifere, ține de faptul că pot elimina substanțele nocive aflate în organismul nostru, pentru că dețin un conținut ridicat de enzime. De asemenea, toate aceste legume au în compoziția lor compuși cu sulf, care acestea din urmă contribuie la fazele de detoxifiere ale nivelului celular al ficatului. Se pot consuma alături de proteine, pentru că pot crește imunitatea în timpul sezonului rece.

Printre legumele de acest tip, se numără și broccoli, conopidă, varza de Bruxelles, hrean, gulie, muștar, nap, năsturel, ridiche, rucola, varză chinezească și cea furajeră. Odată cu momentul în care le veți adăuga în alimentația de zi cu zi, veți fi mai puțin predispus la apariția cancerului, datorită sursei mari de vitamină C, betacaroten, acid folic, potasiu și fibre pe care acestea le dețin. Puteți consuma cel puțin trei porții din aceste legume crucifere, pe săptămână.

care sunt legumele crucifere

Citeste si: Cum se face maioneza. Care este secretul unei maioneze gustoase

 

Beneficiile consumului de legume crucifere

Broccoli

Această legumă conține glucosinolat. Acesta din urmă se transformă în suforafan, având efecte care se observă în oprirea înmulțirii celulelor canceroase din corp. Totodată, acesta poate să îndepărteze toxinele din celulele pulmonare (fumul de țigară sau agenții poluanți). Datorită acestui conținut, poate distruge și bacterie Helicobacter Pylori, care duce la apariția gastritei și a ulcerului gastric. Se recomandă prepararea acestei legume la aburi sau opărită.

Conopida

Conopida poate reduce apariția formelor de afecțiuni maligne. Odată ce o veți consuma, va scădea și riscul apariției cancerului de colon, prostată, sân sau vezică. Totodată, conopida poate să prevină și afecțiunile cardiovasculare și reduce nivelul colesterolului din corp. Conține o sursă destul de mare de vitamină C, vitamine din complexul B și vitamina K, toate acestea având o contribuție mare asupra fortificației organismului nostru, dar și la vitalitate.

Hrean

Acesta este bogat în vitamina C, săruri minerale, enzime, aminoacizi și carotenoizi. Hreanul poate avea efecte foarte benefice asupra tractului respirator, proprietăți antibiotice, poate stimula metabolismul, glandele suprarenale, iar totodată poate scădea până la nivelul normal, tensiunea arterială. Se recomandă mai ales pentru persoanele care suferă de astm bronșic, alergii, infecții urinare, dar și oboseală.

legume crucifere beneficii

Citeste si: BANANA BREAD: Un chec pufos cu banane. Pregatește un desert gustos pentru întreaga familie

 

Rețetă de Roșii umplute cu legume crucifere

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: un castron de conopidă, un castron de broccoli, ardei capia (2 bucăți), roșii (4 bucăți), o bucată de praz, un sfert de castron de semințe de floarea-soarelui, o legătură de pătrunjel verde, o lămâie, ulei de nucă presat la rece (3 linguri), sare (după gust) și peperoncini (după gust).

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să lăsați la hidratat, înainte de toate, semințele de floarea-soarelu i, timp de aproximativ opt ore. Apoi  veți mărunți foarte bine conopida și broccoli-ul. Puteți utiliza un robot de bucătărie, dacă doriți. Separat, tot folosind robotul de bucătărie, veți mărunți și ardeii, prazul, pătrunjelul verde și semințele de floarea-soarelui. Următorul pas este reprezentat de adăugarea tuturor acestor ingrediente într-un bol (fără roșii) și le amestecați foarte bine.

Tăiați apoi capacele la roșii și scoateți conținutul, păstrând doar peretele, pentru a le umple. După ce ați terminat de amestecat ingredientele și ați obținut o pastă de legume, mai mult sau mai puțin, puteți umple roșiile cu aceasta și le puteți consuma numai decât. De asemenea, dacă doriți, le puteți consuma cu smântână.

retete cu legume crucifere

Citeste si: Cu ce se mănâncă urzicile. Pregătește cea mai gustoasă mâncare de urzici cu ou


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se face maioneza. Care este secretul unei maioneze gustoase

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Banana bread: Un chec pufos cu banane. Pregatește un desert gustos pentru întreaga familie

Câte kilograme poți să slăbești cu postul intermitent. "Această metodă are rădăcini străvechi în aproape toate religiile"

Ce înseamnă Postul Paștelui. „Postul să ne aducă bucurie, pentru că este o șansă mare pentru noi!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri