Ce beneficii are oul! Un aliment nutritiv și versatil ce poate fi consumat în multe combinații alimentare delicioase!

Oul, zeul din bucătărie! Cum consumăm ouăle într-o dietă diversificată și sănătoasă

Gătitul ouălor poate face ca acestea să fie mai sigure pentru a fi consumate și poate face ca unele substanțe nutritive să fie mai ușor de digerat.

Un exemplu î n acest sens este proteina din ouă.

Cercetările au arătat că încălzirea le face mai ușor de digerat. Un studiu a constatat că organismul uman poate utiliza 91% din proteinele din ouăle fierte, față de doar 51% în cazul ouălor crude.

Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre ouă și despre cât de sănătoase sunt în alimentația noastră zilnică. În rândurile de mai jos vei vedea cât de benefice sunt ouăle și în ce moduri pot fi consumate pentru a te menține sănătos.

Ce beneficii are oul

1. Sursă de proteine de înaltă calitate

Citește și: 5 legume care distrug grăsimea de pe burtă. Adaugă-le în dieta ta zilnică și scapă de kilogramele în plus

Oul, zeul din bucătărie! Cum consumăm ouăle într-o dietă diversificată și sănătoasă

Oul, zeul din bucătărie! Cum consumăm ouăle într-o dietă diversificată și sănătoasă

[Sursa foto: freepik]

2. Aport de nutrienți esențiali

Oul este un aliment aproape perfect și că, potrivit studiilor științifice un ou pe zi are un efect protector pentru anumite tipuri de afecțiuni cardiovasculare.

Din fericire, chiar dacă acest colesterol este mult, nu influențează negativ colesterolul sin sânge, ba chiar îș crește pe cel bun.

„Oul este alimentul aproape perfect. Din fericire, în ultimii ani, toate acele povești cu colesterolul, bolile cardiovasculare au dispărut. Studiile științifice arată că, peste un ou pe zi, deci peste șase, șapte pe săptămână, chiar au un efect protector pentru anumite tipuri de afecțiuni cardiovasculare.

Din fericire, acest colesterol, care este mult, nu influențează negativ colesterolul din sânge, ba chiar crește colesterolul bun. Adică îți poate crește colesterolul total, un pic, dar proporția este în favoarea celui bun”, a spus specialistul.

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

Din aceste alimente lipsește vitamina C și că este foarte important cum sunt gătite. Oul poate fi la fel cu cartoful, un aliment sănătos dacă este gătit corect și un aliment nesănătos dacă nu este gătit incorect.

Ouăle ochiuri nu ar trebui să fie arse, deoarece arsura este foarte dăunătoare. O culoare aurie sau maro, foarte deschis, poate să dea gust, dar atunci când este ars automat nu mai este bună.

Dacă un ou este făcut în ulei, în tigaie, dar oprit la timp, arată mult mai sănătos. Oul este poșat în ulei, prinde un gust foarte bun și culoarea este una perfectă.

„Doar vitamina C lipsește din ele, dar, foarte important cum le gătim. Deci el poate fi, ca și cartoful, un aliment sănătos dacă îl gătim corect, un aliment nesănătos dacă îl ardem. Ochiul, cum îl mănâncă mai toți oamenii și observăm că pe margine este ars, acea arsură este dăunătoare. O culoare aurie sau maro foarte deschis poate să dea gust, e bună, dar deja când îl arzi nu mai este bună. Un ou făcut tot în ulei, tot în tigaie, dar oprit la timp și făcut mai mult ulei, arată mult mai sănătos. Oul a fost practic copt, e ca un ou poșat în ulei, prinde și gustul specific și rămâne absolut perfect”, a mai adăugat specialistul în nutriție.

3. Protecția sănătății oculare

Oul, zeul din bucătărie! Cum consumăm ouăle într-o dietă diversificată și sănătoasă

Oul, zeul din bucătărie! Cum consumăm ouăle într-o dietă diversificată și sănătoasă

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: "Sunt îndrăgostit!" Ionuț își declară dragostea în fața Biancăi. Aflați ce se va întâmpla, joi, 5 octombrie, în Casa iubirii, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: Ei sunt cetățenii care primesc 200 de euro de la stat de ziua de naștere! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de banii în plus, dacă locuiești în Germania- stirilekanald.ro

4. Creier și funcție cognitive

Specialistul a dat mai multe sfaturi pentru consumatorii de ouă și din punctul lui de vedere, omleta românească este plină de ulei și ar trebui evitată. Pe lângă aceasta, dacă în ouă adăugați legume și le băgați la cuptor, veți avea parte de un preparat mai mult decât sănătos care va fi foarte benefic pentru sănătatea voastră.

5. Sățietate și controlul apetitului

Sănătatea cardiovasculară

„Un ou fiert ca și un ou în apă, un pic de gust de spital, de regim. Omleta clasică, românească, lucește, plină de ulei, de multe ori este și arsă și încerc să nu mănânc așa ceva. Ce încerc să fac? Încerc să îi adaug legume. Un mixt de salată, tocat mărunt, ardei roșu și salată roșie, le puneți în tavă și apoi la cuptor și este mult mai sănătoasă decât omleta noastră”, a mai adăugat specialistul.

Oul, zeul din bucătărie! Cum consumăm ouăle într-o dietă diversificată și sănătoasă

Oul, zeul din bucătărie! Cum consumăm ouăle într-o dietă diversificată și sănătoasă

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Beneficiile acidului hialuronic în menținerea tinereții pielii. „Eu cred că de la 25 de ani ar fi bine să începem să folosim astfel de produse de îngrijire”Citește și:

Beneficiile acidului hialuronic în menținerea tinereții pielii. „Eu cred că de la 25 de ani ar fi bine să începem să folosim astfel de produse de îngrijire”

Cum eliminăm toxinele din corp

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies