Beneficiile acidului hialuronic în menținerea tinereții pielii. „Eu cred că de la 25 de ani ar fi bine să începem să folosim astfel de produse de îngrijire”


Aflați din rândurile următoare care sunt beneficiile acidului hialuronic în menținerea tinereții pielii și cum îl putem integra în rutina noastră de îngrijire.


In articol:

Acidul hialuronic este o componentă a pielii noastre, care o ajută să se mențină hidratată și luptă împotriva apariției ridurilor.

Odată cu vârstă, producția de acid hialuronic din corpul nostru scade, iar acest lucru ar putea duce la apariția unor semne de îmbătrânire.

Din fericire, există o mulțime de creme care conțin în compoziția lor acid hialuronic și care, folosite în mod corect, ne ajută să luptăm împotriva apariției semnelor de îmbătrânire a pielii.

În cadrul emisiunii „ Sport, dietă și o vedetă ”, difuzată pe Kanal D, doamna Carmencita Sava, director de dezvoltare și cercetare în industrial produselor cosmetice, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul îngrijirii pielii, a oferit mai multe

detalii despre beneficiile acidului hialuronic în menținerea tinereții pielii și cum poate fi acesta integrat în rutina noastră de îngrijire.

Acidul hialuronic este o componentă a pielii care ne menține pielea hidratată, dar cu vârsta, bineînțeles, ca în orice proces biologic, producția acestuia scade. Atunci trebuie să venim cu un supliment din afară prin intermediul produselor cosmetice. Și produsele cosmetice funcționează foarte bine pentru a menține hidratarea pielii.

Eu cred că de la 25 de ani ar fi bine să începem să folosim astfel de produse de îngrijire pentru că odată cu poluarea care există și cu radiațiile solare mai puternice, este bine să ne protejăm din timp. ”, spune specialistul în domeniu.

Tipuri de acid hialuronic

Citește si: Care sunt operațiile estetice permise în timpul sarcinii. „Preferăm să nu facem o mare parte din procedurile invazive pentru că nu avem studii necesare.”

Beneficiile acidului hialuronic în menținerea tinereții pielii

Potrivit specialistului în domeniu, există mai multe forme de acid hialuronic, în funcție de masa moleculară.

Acidul hialuronic cu masă moleculară mică penetrează în profunzimea epidermei și acolo atrage apa, iar în felul acesta se menține hidratată pielea.

Acidul hialuronic cu moleculă mare rămâne la suprafața pielii creând un spațiu protector, în felul acesta împiedicând apa din țesut să se piardă și să se formeze ridurile.”

De asemenea, există și micro sfere cu acid hialuronic, acestea pătrunzând în profunzimea epidermei, unde eliberează controlat acidul hialuronic.  

Ritual de îngrijire cu acid hialuronic

Citește si: Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată. ”Colagenul și Vitamina C sunt precum Yin și Yang. ”

Beneficiile acidului hialuronic în menținerea tinereții pielii

Conform informațiilor prezentate anterior, acidul hialuronic este un element ce nu ar trebui să lipsească din rutina noastră de îngrijire.

Astfel, există trei pași pe care trebuie să- parcurgem pentru a avea parte de o piele hidratată și lipsită de semnele îmbătrânirii:

1. Curățare

Este foarte important ca în fiecare seară să curățăm foarte bine tenul cu o apă micelară sau un gel de curățare pentru a îndepărta machiajul și celelalte impurități de pe piele.

2. Aplicarea acidului hialuronic

Este recomandat ca acidul hialuronic să de aplice sub formă de ser concentrat. De obicei, obicei acesta se găsește în fiole și conține o cantitate mare de acid hialuronic.

Este bine să fie atât cu moleculă mică, cât și cu moleculă mare pentru a acoperii toate necesitățile pielii.”, spune specialistul în domeniu.

3. Aplicarea cremei hidratante

După ce serul a intrat în piele, aplicăm o cremă obișnuită, de zi sau de noapte în funcție de momentul zilei pentru a hrăni pielea.

Este bine ca într-o cremă să avem potențată acțiunea acidului hialuronic cu un complex vitaminic. Acest complex multi vitaminic ajută și potențează acțiunea acidului hialuronic prin celelalte acțiuni pe care le are fiecare vitamină.”, spune specialistul în domeniu.

Cum contribuie vitaminele din compoziția cremelor la sănătatea pielii noastre

Citește si: Rutina de frumusețe pentru weekend. Îți va reîmprospăta tenul

Beneficiile acidului hialuronic în menținerea tinereții pielii

Vitamina A – regenerează celulele și ajută la regenerarea pielii

Vitamina C – protejează împotriva radicalilor liberi existenți în atmosferă și este un stimulator al formării colagenului

Vitamina E – foarte bun antioxidant

Vitamina F – este un nutritiv foarte bun al pielii

Pe lângă folosirea acidului hialuronic și a cremelor bogate în vitamine, specialistul în domeniu ne atrage atenția și asupra folosirii în fiecare zi a cremei cu factor de protecție solară. Radiațiile solare induc îmbătrânirea prematură a pielii și de aceea, este foarte important să avem ne protejăm pielea de acestea pentru a prelungii cât mai mult timp aspectul tânăr al pielii.


Abonează-te pe

Citește și:

Topul celor mai căutate operații estetice. Ce operație deține locul întâi

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Ce să faci pentru a estompa eficient cearcănele și pungile de sub ochi

Salonul de acasa. Produse pentru îngrijirea tenului pe care orice femeie matura ar trebui să le folosească

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri