Ce alimente neperisabile e bine să ai în casă în caz de calamitate. Pot fi păstrate pentru foarte mult timp


Situațiile de urgență pot apărea în orice moment, iar din acest motiv ar trebui să te pregătești din timp. Fie că este vorba despre o situație de urgență de scurtă durată sau nu, este foarte important să ai în casă alimente neperisabile pentru a supraviețui.


In articol:

Toate produsele pe care le cumpărăm de la supermarket au câte un termen de valabilitate. În foarte multe dintre cazuri, aceste alimente pot fi consumate și după expirare, mai ales dacă au fost depozitate corespunzător. Totuși, specialiștii recomandă o atenție sporită în cazul alimentelor neperisabile. Dacă nu sunt păstrate corect, iar ulterior sunt consumate, pot provoca probleme de sănătate. Iată ce alimente neperisabile e bine să ai în casă în caz de calamitate.

Citeste si: Cele 8 alimente care previn aparitia ridurilor. „Ridurile sunt legate de expresie, dar şi de alimentaţie"

Alimente neperisabile in caz de calamitate

Alimente neperisabile in caz de calamitate

[Sursa foto: PixaBay]

Lista alimentelor neperisabile în caz de calamitate

1. Unt de arahide

Primul pe lista alimentelor neperisabile este untul de arahide. Acesta are termen de valabilitate de până la 5 ani dacă este depozitat corespunzător și reprezintă o bogată sursă de vitamine și grăsimi vegetale, esențiale pentru organismul uman și pentru perioada în care nu vei avea acces la alimente. După ce este deschis, borcanul cu unt de arahide trebuie depozitat cu mare grijă.

Intrat în contact cu oxigenul, pe termen lung, acesta își poate schimba treptat gustul.

2. Orez

Orezul  trebuie neapărat inclus pe lista alimentelor neperisabile în caz de calamitate. Acesta poate rezista până la cinci ani de la data de expirare de pe ambalaj.

Potrivit unor publicații, orezul negătit depozitat într-un container vidat ar putea rezista de la 15 până la 30 de ani. Este un produs care se gătește cu ușurință și care îți oferă senzația de sațietate rapid.

Citeste si: Pepenele îngrașă? Când și cum e bine să mănânci pepene roșu. "Am curajul sa afirm ca nu pepenele ingrasa, ci cantitatea"

Alimente neperisabile in caz de calamitate

Alimente neperisabile in caz de calamitate

[Sursa foto: PixaBay]

3. Fasole

Fiind un aliment bogat în fibre, fasolea oferă rapid senzația de sațietate și este foarte bună atunci când urmează să desfășori activități fizice solicitante. Ferită de soare și umezeală, fasolea poate rezista și până la 30 de ani.

4. Carne deshidratată

Carnea deshidratată reprezintă o alternativă ușoară pentru a obține cantitatea necesară de proteine în cazul unei stări de urgență. Aceasta poate rezista până la două luni dacă este depozitată corect, iar dacă o congelezi îi prelungești viața pentru aproximativ 12 luni.

5. Alimente la conserve

Alimentele la conserve sunt esențiale în cazul stărilor de urgență. Roșiile sau fructele pot rezista de la 12 până la 18 luni, iar alimentele mai puțin acide, precum carnea sau legumele, pot rezista între doi și cinci ani. Există nenumărate alimente care se găsesc la conserve: de la sosul de roșii, la compotul de ananas și până la ton sau carne.

Nu doar alimentele reprezintă o prioritate în caz de calamitate. Este important să ai în casă o mulțime de alte obiecte de bază precum seturi cu baterii, medicamente, haine groase etc. O trusă de prim ajutor nu trebuie să îți lipsească și nici lanternele, de exemplu.

Apa este cea mai importantă în caz de urgență. Trebuie să îți faci din timp stocul de apă și să ai în considerare faptul că un adult are nevoie de minim doi litri zilnic!

Citeste si: Cum să scapi de zgârieturile de pe pantofii de piele. „Primele criterii avute în vedere în alegerea pantofilor potriviți pentru o ținută sunt: comoditatea și aspectul"

Alimente neperisabile in caz de calamitate

Alimente neperisabile in caz de calamitate

[Sursa foto: PixaBay]

Cum să păstrezi alimentele în condiții optime

Data de expirare a alimentelor este foarte importantă, iar de obicei este inscripționată pe ambalajul acestora. NU uita să depozitezi alimentele şi băuturile într-un loc uscat, răcoros, ferite de razele soarelui.

În cazul în care ai început o pungă de fructe uscate sau seminţe, ai grijă să o sigilezi foarte bine pentru a preveni degradarea acestora sau infestarea lor.

Aruncă toate conservele  care sunt umflate sau prezintă urme de deteriorare. De asemenea, pune alimentele cu data de expirare cea mai recentă în fața, pe raft, iar pe cele cu termen de valabilitate mai lung în spatele lor.


Abonează-te pe

Citește și:

5 filme de familie pe care să le vezi cu cei dragi

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cât timp trebuie să fierbi legumele pentru ciorbă

Ce este balsamul leave-in. "Există balsamuri speciale pentru femeile cu părul blond, dar și pentru cele roșcate, brunete sau șatene"

Cum să îți faci ceai de soc pentru slăbit. Care sunt beneficiile socului

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri