Câți bani primea pe lună Alexandru Arșinel! Actorul avea și certificat de revoluționar


O comisie din cadrul Secretariatului de stat a propus retragerea certificatului de revoluționar actorului Alexandru Arșinel! Totul s-a întâmplat cu doar câteva luni înainte ca marele actor să moară, la vârsta de 83 de ani.


In articol:

Datorită faptului că s-a aflat în decembrie 1989 printre „luptătorii cu rol determinant”, actorul Alexandru Arșinel încasa de la stat o îndemnizație în valoare de 33.730 de lei pe an, mai exact 2.810

lei pe lună, și nu plătea nici impozit pentru casa în care locuiește. Ce a constatat comisia din cadrul Secretariatului de stat pentru problemele revoluționarilor în luna iulie:

Citeste si: Cine este ALEXANDRU ARŞINEL. „Eram gras, nu scoteam o vorbă că nu cumva să râdă lumea de mine. O piesă de teatru care m-a salvat de la repetenţie."

Actorul Alexandru Arșinel rămâne fără certificat de revoluționar!

Actorul Alexandru Arșinel rămâne fără certificat de revoluționar!

[Sursa foto: Facebook]

Actorul Alexandru Arșinel rămâne fără certificat de revoluționar

Se pare că la Revoluție, potrivit documentului transmis de SSPR, Alexandru Arșinel a fost prezent la Palatul Telefoanelor şi în Piaţa Universităţii ceea ce „nu reprezintă obiective cu o importanţă deosebită care au aparţinut regimului totalitar”.

Citeste si: Veste tristă în lumea actoriei! Alexandru Arșinel s-a stins din viață, la vârsta de 83 de ani

„Se constată că domnul Alexandru Arşinel nu îndeplineşte condiţia pentru a deţine Certificatul – LRD (Luptător cu Rol Determinant – N.R.), în sensul că în perioada 14-22 decembrie 1989 nu a avut un rol determinant la declanşarea şi victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, nu şi-a pus viaţa în pericol în confruntările cu forţele de represiune, nu a ocupat şi nu a apărat obiectivele de importanţă deosebită, care au aparţinut regimului totalitar, doar în localităţile în care, în urma acestor acţiuni şi confruntări au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute, până la fuga dictatorului, respectiv până la ora 12.10 a zilei de 22 decembrie”, se arată în documentul SSPR, citat de G4Media.

 

Actorul Alexandru Arșinel rămâne fără certificat de revoluționar!

Actorul Alexandru Arșinel rămâne fără certificat de revoluționar!

[Sursa foto: wowbiz]

Alexandru Arșinel: „Am fost în focul evenimentelor”

În anul 2015, actorul declara că a fost prezent la evenimentele din decembrie 1989 și că nu a văzut ce se petrece în țară direct de la televizor.

„Eu am fost primul care am vorbit din balconul de la Radio. Dosarul meu demonstrează că nu am văzut Revoluţia la televizor şi că am fost în focul evenimentelor.

Nu eu am cerut certificat, cei de la asociaţie mi-au propus să trimită dosarul mai departe şi am zis: da, domnule, vreau să se ştie că nu am stat acasă.

Contează şi banii, cum să nu conteze dacă eu ies la pensie? Orice ban contează. Dacă Ordinul Meritul Cultural în grad de comandor nu mi-a adus nimic, măcar aşa să fiu răsplătit“, declara Arşinel în 2015.

Alexandru Arșinel a dobândit certificatul de revoluţionar în urma unei declaraţii din care reise ca „în noaptea de 21 spre 22 decembrie a fost prezent la manifestările antidictatoriale din Piaţa Universităţii – Facultatea de Arhitectură când a început să se tragă cu trasoare în aer şi gloanţe la picioarele manifestanţilor.

Alexandru Arşinel a declarat că s-au constituit în grupuri cu alţi colegi în echipe care au rămas în teatru până pe data de 8 ianuarie 1990.

În paralel cu activitatea de la Palatul Telefoanelor în data de 22 decembrie 1989 când Ceauşescu se pregătea să fugă, domnul Arşinel a plecat la Radio împreună cu alţi colegi, unde au constituit primul grup care s-a adresat mulţimii. Din relatările dânsului mai reiese că a fost prima persoană căreia i s-a adresat mulţimea să vorbească, fapt ce s-a şi întâmplat”.

Așadar, SSPR ar putea să îi ceară înapoi banii primiţi din 2015 până în prezent, adică în jur de 50.000 de euro.


Abonează-te pe

Citește și:

Ultimele informații despre starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel, după atacul cerebral: „Nu l-am recunoscut nici pe fiul meu”

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Clipe grele pentru Alexandru Arşinel. Anunţ şocant: "Nu poate să-şi mişte decât mâna dreaptă"

Top 7 cele mai bogate vedete în România. Industria muzicală domină

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Uneori nu e momentul potrivit pentru o relație.” Xonia și-a prezentat fostul partener de viață milionar părinților ei. Cântăreața face declarații despre o nouă șansă
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri